SZÜLŐSÉG

29. hét

2006. szeptember 15., péntek 15:03

A gyermeked nem túl jólnevelt módon naponta fél liternyit pisil a magzatvízbe. Már majdnem 40 centis, és 1,1 kilót nyom. Nincs is túl sok helye az ugrabugrálásra: mostantól csak kisebb mozdulatokat fogsz érezni, nem a korábbi bukfencezést. Erősödő végtagjaival azonban szép nagyokat tud majd ütni és rúgni gyanútlan belső szerveidbe.

Lassan elkezdhetsz azon gondolkozni, hogy hogyan szeretnél szülni. Inkább szülőágyon vajúdnál, vagy labdán, meleg vízben, vagy esetleg otthon? Fontos számodra, hogy szülés után végig együtt lehess a picivel, vagy inkább pihennél? Persze ehhez az is kell, hogy a kórházat illetően már meglegyen a döntés. Választhatsz orvost, szülésznőt és dúlát is, ha akarsz. Beszélj az orvosoddal arról, hogy mire számíts: érdemes többek között a gátmetszés, a fájdalomcsillapítás, a császármetszés lehetőségeit is megtárgyalnotok. A kórházválasztásban a Hol jó szülni című könyv segíthet, melyben 98 kórház szülészetének adatai szerepelnek: mennyire bababarát, kötelező-e a beöntés, és hasonló fontos információk.

Előző hét - Következő hét

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.09 22:09:50elzsabo

  Mit jelent hogy 2100as a méhszáj? Kinyílt?
  Ja, tökmindegy hol írunk egymásnak szerintem:)

 • 2010.04.09 22:16:45Anyafarkas

  Ha jól tudom, meg van rövidülve kicsit a méhszájam és a külső része kinyílt.
  A dokibácsim úgy fogalmazott, hogy kicsit laza, de emiatt ne aggódjak, mert az előzőt is túlhordtam.

 • 2010.04.09 22:44:59elzsabo

  A laza az állítólag jó:)
  Én az elsőt várom, és megpróbálok mindent bevetni hogy lehetőleg gyorsan táguljak majd:-)

 • 2010.04.10 08:34:05Anyafarkas

  Nekem csak az a célom, hogy szülésig zárva maradjon a méhszájam, utána meg mindegy, mert mindenképp császár lesz. De én iszonyatosan rettegtem a szüléstől, ezét kérdeztem meg az orvosomtól, hogy enged-e normálisan szülni. Szerencsére nem. :)

 • 2010.04.10 19:22:12Anyafarkas

  Mit lehet egyébként tenni, hogy könnyű szülése legyen az ember lányának?

 • 2010.04.10 21:30:23Felicitasz

  Semmit :-(

  Illetve, sok mindent, csak ne várj garanciát. Szülés előtt ne fáraszd agyon magad takarítással, vásárlással, fészekrakással; igyál elég folyadékot; pihenj eleget, egyél rendesen.

  Látom, hogy neked császárod lesz, úgyhogy most azt nem veszem végig, hogy vajúdáskor minél később mész kórházba (a józan ész keretein belül) annál jobb, és minél tovább vagy függőlegesben, annál jobb stb.

  Csak mondom, ez nem garancia semmire.

  Császárból úgy hozhatod ki a legtöbbet, hogy megbeszéled az orvosoddal a lehető legtöbb részletet; pl. hogy lehet-e altatás helyett epidurállal vagy spinállal csinálni, meg lehet-e szervezni, hogy még az asztalon eloldozzák az egyik kezed (ki lesz kötve vérnyomásmérőhöz, infúzióhoz, miegyéb), hogy megsimogathasd a babát, bent lehet-e veled valaki; meg lehet-e szervezni, hogy már a megfigyelőben szoptathass; hallgathatsz-e műtét közben valami neked való zenét; jobb-e ha valaki közben végig beszél hozzád és közvetíti, hogy mi van, vagy pedig inkább hagyjanak békén; a baba kiemelésekor szeretnéd-e, hogy leengedjék a "függönyt" és akkor gyakorlatilag láthatod, ahogyan kiveszik, vagy inkább hagyják a takarást és csak a babára vagy kíváncsi :-); egyeztesd, hogy a császár után mikor ihatsz (nagyon szomjas leszel), illetve ehetsz-e jégmorzsalékot, szopogathatsz-e jégkockákat már a megfigyelőben (nekem engedték, életmentés volt); ...

  Szóval, summa summarum, egy császár is tud "könnyű" lenni.

 • 2010.04.11 18:47:23Anyafarkas

  Hát most tényleg elgondolkodtam ezeken amit írtál Felicitasz. Köszönöm, hogy válaszoltál. :)
  Eddig eszembe sem jutott az altatás, mert legutóbb ébren voltam. Elszórakoztatott a két orvos és a segítők beszélgetése. :)
  A kikötözés határozottan jó volt, mert iszonyúan remegtem végig, annyira fáztam az infúziótól. Borzasztó jól esett a forró tea, amikor levittek a megfigyelőbe.
  Azt hiszem, legközelebb rákérdezek a részletekre, ha megyek a dokibácsihoz.

 • 2010.04.13 19:46:14Felicitasz

  Örülök, ha segítettem :-) A császár meg a szokvány szülés nem különbözik abból a szempontból, hogy minél felkészültebb az ember és minél több mindent végigbeszél a dokival, annál nagyobb biztonságban érzi magát, és annál nagyobb eséllyel lesz jó emlék az egész (már a körülményekhez képest, ugye).

  Haladó változatban végigkérdezheted az orvost az egész procedúráról, hogy pl. milyen gyógyszerekkel startolnak, megvárják-e a vajúdást és ha igen, akkor mennyire rendszeres fájásoknál kezdik a műtétet, mikortól van lehetőséged fájdalomcsillapításra. Érdemes garantáltatni, hogy katétert az érzéstelenítő után tesznek fel és nem előtte (jobb helyeken ez nem kérdés, de sok furcsát hall az ember). Megkérdezheted, hogy milyen antibiotikumot nyomnak a műtét alatt, illetve után, és meddig. Megkérdezheted, hogy a műtét befejezése után még kapsz-e oxitocint, mennyit, meddig. Megbeszélheted a műtét utáni fájdalomcsillapítás részleteit; pl. hogy kapsz-e automatikusan az infúzióba plusz adag fájdalomcsillapítót, vagy külön kell kérned, az antibiotikumot meg már említettem.

  Nagy előny, hogy már tudod, milyen egy császár :-) Úgyhogy a korábbi élményed, tapasztalatod alapján is ami kérdésed csak adódik, tedd fel mindet.

  Ha van kedved, nézz be a blogomra, sok hülyeséget összehordok a tárgyban ;-)
  [link]

 • 2010.04.13 21:44:16Anyafarkas

  Egy hatalmas hurrá! :)
  Nagyon tetszik a blogod Felicitasz! Sok okosság van benne. :) Buzgó olvasó leszek. :)

 • 2010.04.14 00:29:28Felicitasz

  Nagyszerű, lelkes olvasók sose ártanak :-)

 • 2010.04.14 10:35:30elzsabo

  Anyafarkas itt vagy?
  Voltál mostanában dokinál? A 30. héten végeznek már hüvelyi vizsgálatot, nem tudod?

  Felicitasz én is megnéztem a blogodat, nagyon tetszik, ráadásul én még kezdő vagyok úgyhogy sok hasznosat fogok ott találni:)

 • 2010.04.14 11:25:03Anyafarkas

  Itt vagyok. :) Bár mától akár egyel arrébb is mehetünk. :)
  Múlt héten voltam dokinál, majd jövő héten megyek megint, ez most kötelező UH. Azt mondta a dokibácsi, most majd néz áramlást is. Ha rendben lesz, akkor jöhetek haza, de ha rossz lesz, be kell feküdnöm a kórházba. Remélem minden rendben lesz. Kaptam Doxiumot is, hogy jobb legyen a keringés és nőjön a baba. Bár legutóbb szépen nőtt, mert 10mmt nőtt a BPd 2 hét alatt. Valamelyik szülészorvos honlapján olvastam, hogy a heti 4mm növekedés ok.
  Nem tudom hivatalosan mikor van hüvelyi vizsgálat. :( Az én dokibácsim havonta megvizsgál, már a méhszájam miatt is. Általában ír fel valami gyógyit is, már megelőzésképpen is.
  A 12. hét betöltéséig nem volt vizsgálat, mert nagyon óvatos orvos.
  Ha jól tudom, kenetet a 36. hét környékén vesznek, akkor biztosan van vizsgálat is. Neked van orvosod elzsabo? Mikor mész?

 • 2010.04.14 11:34:11elzsabo

  Nem választottam dokit, akihez járok (SZTK) nem vezet szülést, szülésznőt viszont tuti választok, ma megyek az Istvánba tanfolyamra.
  Ma megyek terhesgondozásra is, eddig még nem volt semmilyen hüvelyi vizsgálat, igaz, panaszom sem volt soha :) babával is mindig minden rendben:)
  Tegnap egész nap rugkapált, hullámzott és dörömbölt, látványnak se volt utolsó, ma is nagyon aktív:))

 • 2010.04.14 14:06:32Anyafarkas

  Én azért nem járok SZTKs rendelésre, mert az itt levő orvos nem ahhoz a kórházhoz tartozik, ahová szülni megyek.
  Szerencsére nekem se sok problémám volt magammal, csak egyszer voltak kicsit kellemetlen tüneteim, de akkor már a kezemben volt a recept, csak be kellett váltani. :)
  Ill. nem tudok gugolni, mert úgy érzem szétszakadok. A dokibácsi azt mondta, a méhemet tartó szalag feszül tőle, ezért fáj. Ha valami baj lenne, azt máskor is érezném.
  Az én Manóm is elég aktív. :) Egész nap érzem, ahogy mocorog. Főleg evés után, és ha beveszem a doxiumot. :P Biztos hat. :)

 • 2010.04.14 18:48:42szlaure

  Tudtok esetleg mondani valamit az Istvánban lévő felkészítő tanfolyamról? Azt hallottam, hogy szerdánként van, de mikor lehet becsatlakozni és hány héten át tart? Nagyon köszi előre is

 • 2010.04.14 21:23:21Anyafarkas

  Én sajnos nem tudok semmilyen infoval szolgálni a szülésfelkészítőről. :(

  Elzsabo mi újság?

 • 2010.04.14 22:52:22elzsabo

  Na, sziasztok!
  Voltam ma az Istvánban felkészitőn, minden szerdán van 3 órától, ma a kulturteremben volt, én se találtam volna meg magamtól de szerencsére más is szerencsétlenkedett nagy pocakkal. Irdatlan sokan voltunk, kb 100an, erre nem számítottam. Asszem pszichológus volt az előadó, nem mutatkozott be, végülis érdekes volt, a Leboyer-féle gyengéd születés volt a téma, nagyon sok újat nem tudtam meg, de azért jó volt meg hasznos.
  Bármikor be lehet csatlakozni, én ma voltam először, terveim szerint megyek még, bár nehezen birok én másfél órát egy helyben ülni..A szülőszobákkal nem volt szerencsénk,
  mert full tele volt mindegyik igy nem nézhettünk be, de a szülésznő aki kijött nagyon kedves volt én meg boldog, mert kiderült hogy ő az akit ajánlottak:)))

 • 2010.04.14 22:59:04elzsabo

  És voltam ma dokinál is, szabin volt az akihez eddig jártam de nem bántam meg sőt, mert egy nagyon szimpatikus idősebb doktornéni rendelt (akit egyébként úgy hívnak mint ahogy a lányomat fogják) és hullára röhögtem magam amikor értetlenkedett hogy "miiii?? intimtorna?? terhesen? mninek??" kicsit szélsőségesen áll hozzá az egészhez, minek a terhestorna, meg hagyjuk már hogy első babánál meg lehet úszni a gátmetszést stb, szidta kicsit Geréb Ágit is, meg a nagy szüljünk-minél-természetesebben tipusú elvet, ami azért is volt vicces mert ugye a Leboyer-féle előadásról mentem egyenest:-DD

 • 2010.04.14 23:02:02elzsabo

  Azért megvizsgált rendesen, de valami nagyon profin, méhszáj zárt és megtartott vagy megtartó? cukrom tökéletes, holnap megyünk este 4D-re, juhéééé!

  Ki hogy van, nálatok is nagy a mozgás? :-D

 • 2010.04.15 10:20:10Anyafarkas

  Nagyon örülök, hogy minden rendben van nálatok! :)
  Első terhességem idején mi is voltunk szülésfelkészítőn, bár inkább csak bementünk a kórházba, ültünk egy kicsit a folyosón, aztán hazajöttünk, mert tele volt a szülőszoba éppen. :P Akkor nem is bántam, mert nagyon rettegtem a szülőszoba gondolatától is. Akkor mentem be, amikor már benn feküdtem a kórházban terminustúllépés után, és oda kellett mennem magzatvízvizsgálatra, mert éppen ügyeletes volt a dokibácsim. :)
  Nálunk ma egész csend van Manótéren, csak motoszkálást érzek inkább. Viszont Pepe alig bír magával. :) Szerintem délutánra beindul a rugdosódás is.

 • 2010.04.15 11:30:45Anyafarkas

  Cserélt a két gyerek. :) Belül nagy mozgás, kívül cumózás és leülés a kisszékbe. :)

 • 2010.04.16 12:24:16Anyafarkas

  Szép, jó napot mindenkinek! Kinél mi újság?
  Elzsabo voltatok 4dn? Mi volt?

  Nekem borzalmas éjszakám volt, a derekam be akart lyukadni, Manókám nem akart elférni sehogy. Nem találtam kényelmes pózt. Pepe is egész éjjel nyöszörgött, szegény férjem vándorolt a két szoba között. :(

 • 2010.04.16 14:00:55szlaure

  Köszi a választ elzsabó szülésfelkészítő ügyben. Ide egyébként a párjukkal mennek a várandósok?:) Tudom, hülye kérdés, viszont a férjem annyit dolgozik, hogy ha egyszer el tudna velem jönni már akkor is hálát rebegnék. Nem vagyok önállótlan, de mégiscsak ő lesz velem a szülésnél, így lehet, hogy neki sem ártana, ha csepegtetnének neki néhány infót, mert bár nagyon is érdekli és ott szeretne lenni, de egyelőre neki a szülés annyit jelent, hogy majd bemegyünk valamikor a kórházba, meg majd kijön onnan valamikor a gyerek és segít nekem mindenben, amiben csak tud, csak épp azt nem tudja mi az a "minden" a köldökzsinór elvágásán túl:)

  Ti hol tartotok egyébként? Én pont most járok a 29. héten, jövő kedden töltöm. Anyafarkas neked látom a második baba és neked szintén az első, ugye elzsabo?

 • 2010.04.16 14:49:41Anyafarkas

  Velem is a férjem volt a szülésnél, amikor csak benn lehetett (császár lett belőle, a műtétre nem engedték be, de nem is biztos, hogy baj :)). De mi jóformán mindketten annyi ismerettel mentünk be a szülőszobába, hogy ebből gyerek lesz, de hogy konkrétan hogyan azt nem tudtuk. :) Nagyon segítőkész volt a szülésznő és az orvos is, tudták hogy mindent a szánkba kell rágni. :)
  Én már a 30. hétben tartok, szerdán van a fordulónapunk.

 • 2010.04.16 20:13:43Anyafarkas

  Hová lettél elzsabo?

  Ijedjek meg? Híztam 2 kgt 4 hét alatt.

 • 2010.04.17 20:00:11elzsabo

  Itt vagyok:)
  Annyi minden történik errefelé, például kiderült 2 napja hogy fiúnk lesz és nem lányunk mint ahogy eddig mondták:-DDD Kicsit még szoknom kell az új érzést, a zuram persze irtó büszke-boldog, én is amúgy, de azért ma reggel szomorúan nézegettem a szép kis lányruhákat...
  Heti fél kiló hizás az normális úgy olvastam valahol:) Én mivel tegnap elaludtam nem jutottam el a védőnőhöz, igy nem tudom hol tartok súlyban, de nem is nagyon izgat a dolog, azt momdják amit az utolsó 1-2 hónapban szed fel az ember, az már a babára megy:-D
  Nálad mi újság?

 • 2010.04.17 22:25:21Anyafarkas

  Én abba éltem bele magam sokáig, hogy fiunk lesz, de az UH szerint kislány.
  Találtam egy oldalt, ami az UHméretek alapján megbecsüli a baba súlyát. :) Minimanó a múltheti méretek alapján 1185g és 39cm volt. Kicsit talán kisebb, mint az átlag, de magához képest egész jól belehúzott.
  Ez az:
  [link]
  Kitaláltam hogy nyugtathatom meg magam: a plusz súlyomból leszámolom a vér mennyiségének növekedését, a magzatvíz helyreállását, a baba növekedését, és így magamnak csak kb. fél kg hízás jut. :D
  Mindenesetre visszaveszek a tepertőzésből. :) Azért abba már belenyugodtam, hogy most biztos nem fogok 20 kgt fogyni.

 • 2010.04.18 21:37:50elzsabo

  Sziasztok!
  Nekem szombaton van a fordulónapom és most léptem a 31.hétbe.

  Szlaure, nálunk is első baba, meglepetés-gyerek ráadásul mert késöbbre terveztük, és most megint meglepetés volt, hogy fiú és nem lány, bár erről a doki tehet:)
  A szülésfelkészitőre a pasim tuti nem fog eljönni egyszer sem, ezért ne vegyen ki szabit vagy ilyesmi, úgyse lehet elmondani előre hogy mi fog majd történni, a nagyjából-t meg én is tudom. Úgyhogy Ő hozzám jár felkészítésre:-D
  Az mondjuk igaz, hogy nem aggódom túl a dolgokat, nem is értem miért, talán mert tudom hogy hiába tervezek el bármit, úgyis másképp fog történni. Persze vannak dolgok amiket szeretnék vagy nem szeretnék, de ha másképpen alakul, arra is fel kell készülnöm lelkileg, mert a váratlan helyzeteket van hogy nehezen bírom.

  Anyafarkas,
  tudod, amit ilyenkor hízunk az már a babára megy:-)), főleg ha nem ész nélkül zabál az ember, nekem tök szerencsém van hogy nincsenek éhségrohamaim és kb 8 kg-t hiztam eddig, najó, sajnos nem vagyok egy nádszál (éppen a 90 napos diéta alatt lettem terhes, azóta mindenkit ezzel ijesztgetek aki fogyni akar:-DDD)

 • 2010.04.19 09:03:04szlaure

  Sziasztok,

  Most mindketten megnyugtattatok. Jó hallani, hogy másnál sem vesz részt minden egyes vizsgálaton, felkészítőn egy elérzékenyült, könnyes szemű férj. Egyébként én is valahogy úgy vagyok vele, hogy minden eshetőségre felkészülök lélekben, aztán a doki úgyis tudja, hogy mi a legbiztonságosabb megoldás a babának és nekem. Azt pedig, hogy mit kell úgymond "csinálni" azt nem lehet megtanulni, ahogy például a fájdalmat, az érzést sem lehet elmagyarázni.
  Kilók tekintetében nálam nagyon megindult most a gyarapodás, a 25. hétig 4-5 kilót híztam, de az elmúlt négy hétben felszaladt újabb 3-4, bár ezalatt a hasam is nagyot nőtt, tehát valószínűleg tényleg a baba nőtt és a víz lett több, legalábbis remélem. Én is 8 kg-nál tartok összesen, igaz 2 héttel utánad vagyok. Tudom, hogy nem olyan sok a 8 kiló, de én kezdem magam tohonya elefántnak érezni, pláne, hogy én sem voltam sosem vékonyka. Én másfél-2 éve kb 8 kilót fogytam egy nem túl szigorúan betartott 90 napossal (kb 60 napig csináltam), abból 1 év alatt, még mielőtt a baba megfogant visszaszedtem 5-öt és így estem teherbe. Nem voltam "tank" (170 cm-hez 72 kilóról indult a terhességem), de most azért érzem, hogy kezdek kevésbé mozgékony lenni.

 • 2010.04.19 09:15:20elzsabo

  Szlaure,
  én 170 vagyok és 74ről kezdtem :-)))
  Nekem tényleg csak a hasam nőtt meg (najó, meg a cici persze:)), mindenki azt mondja hogy milyen csini vagyok, pedig kezdem magam birodalmi lépegetőnek érezni, ha felkelek az ágyból mondjuk, vagy ha sietni kell.

  Ja igen, nem akar valaki az Istvánban szülni velem?:-DD

 • 2010.04.19 10:12:38Anyafarkas

  Szép, jó reggelt!
  Ma igen csendes napunk van. :) Pepe még ágyban, Minimanó pedig inkább csak helyezkedik, néha rúg 1-2t. Hát igen... a hidegfront az ilyen nálunk.
  Hozzátok képest akkor én tank vagyok/voltam. A terhesség alatti hízás-fogyás nálam összességében -3kg (eddig). A birodalmi lépegetés és a tohonya elefánt érzés nálam is megvan, pláne, ha rohannom kellene a gyerek után. :) Inkább nem is indulok el vele kettesben sehová, mert félek hogy elszalad előlem és nem érem utól. :)
  Nekem muszáj magammal cipelni Azembert a vizsgálatokra, mert a legtöbbször be kell mennem Szolnokra, egyedül pedig már nem akarok autóba ülni. Egyszer mentem be egyedül a dokibácsihoz (délután 2re kellett mennem), de alig tudtam hazajönni, mert pont akkor tűnt el a magzatvíz és nagyon féltem.

 • 2010.05.17 13:46:31Meni

  Megvolt egy ujabb UH, es eros deja vu-m van. Ujfent lakatlan szigetre vagyom, a szulesig orvost nem akarok tobbet latni (eselytelen sajnos).

  Egeszen pontosan 11 nappal ezelott azzal jott a doki, hogy lehet hogy IURG gyanu lesz a dologbol, mert 900 grammos a baba es a haskorfogata ket hettel el van maradva a tobbi mert ertektol.

  Ma egy masik technikus, egy masik gepen szinte mar oriasnak merte a gyereket, 11 nap alatt felhizott 1300 grammosra, es minden erteke kb. egy hettel van elorebb, vagy pont idoben. Haskorfogat abszolut idoben.

  Erre jon a technikus, hogy juj ha neked cukrod van, akkor nem jo ez a nagy novekedes, minel hamarabb meg kene beszelni az orvossal....aaaaaaha, szoval ha van kalap azert, ha nincs akkor meg azert... :)

  A lenyeg, hogy jol vagyunk, es fejjel lefele.

 • 2010.05.17 14:40:36Felicitasz

  Gondolok rád. (Más egyebet úgyse tehetek, meg persze hálát adhatok az égnek, hogy én ezen nem mentem keresztül.) És igen, lényeg, hogy jól vagytok :-)

 • 2010.05.17 14:48:48wickedszti

  Szia Meni :)
  Hm, ez nekem megint egy ilyen "egyik kéz nem tudja, mit csinál a másik" illetve paráztatós technikus, dokinak tűnik nekem ... :(

  Bár ez a cukor-szint tényleg fura, hogy ilyen módon alakul a nap folyamán ... esetleg másik orvosi vélemény?

  Amúgy tökjó, hogy minden rendben van.
  Én most vagyok a 31. hétben, és a hétvége óta szét van esve a csípőm, a combizületeim és a medencecsontom teljesen szétcsúszott - nagyon hülye érzés :D

 • 2010.05.17 14:55:14másutt

  Meni, pardon a csunya szoert, de ezeknek fingjuk nincsen, mit mernek. Tenyleg.
  Az orvosommal bszeltem errol a mult heten, o maga bevallotta, hogy ossze-vissza mernek.
  A legprofibb helyen is.
  Lokukit nem szamit.
  Ha a cukrod kontrolalva van, akkor a tobbi ugyeben ugy sem tudsz mit csinalni. Nagy a hasa v. kicsi? Fuzot nem rakhatsz ra ugyebar.
  Lanyom hasat mertek anno ORIASINAK, mint meseltem, a 31. ES a 35. heten. megismeteltek az ultrahangot, mert 1 centivel a gorbe legnagyobb resze (90%) felett volt a hasa.
  Hulyere stresszeltek engem.
  4 het mulva megszuletett.
  NEM volt nagy hasa. Semmije sem volt az atlagnal olyanabb.

 • 2010.05.17 17:29:40Meni

  Koszi lanyok, jol esik hogy igy biztattok. Az egeszben azt utalom a legjobban, hogy igy a harmadik gyerekkel mar nem huzom fel magam, de ilyenkor annyira elojon minden szarsag, amit kitalaltak - vagy, legyunk igazsagosak, idoben felfedeztek - az elso ket terhesseg alatt.

  Az ultrahangban egyebkent akkor csalodtam rettenetesen nagyot, amiota a lanyommal azt mertek - tobben is, orvos is, technikus is - hogy a lepeny eloregedett, harmadfokban erett. Ot hettel kesobb megszuletett a lanyom, es a placentan egy milimeter meszesedest nem talaltak. Az orrom ala nyomta a placentat, hogy> nezze meg anyuka, hulyek ezek, nincs ezen egy pici meszesedes sem! Hat mondjuk majdnem lehanytam, de azert vicces volt :)

 • 2010.05.17 23:25:39Anyek

  Meni! Hát, ha az vigasztal nekem ugyanazon a napon készült két UH felvétel méreteiben is van nem is kicsi eltérés. Már diétázol egy jó ideje, biztos nem attól lett ilyen hirtelen nagyobb a kistökös. Már ha ennyivel nagyobb lett egyáltalán.
  Kolléganőm, akivel együtt dolgozunk bejelentette, hogy ő is terhes, aminek egyrészt nagyon örülök, másrészt fogalmam sincs hogyan fogjuk menedzselni a dolgainkat nagyjából novembertől. Szóval nálunk most ezen megy az agyalás.

 • 2010.05.24 07:49:00Meni

  Tegnap este majdnem megszultem. Sikerult harom perces, 80-as fajasokat produkalnom, ugyhogy az ejjelt az ugyeleten toltottem. Kaptam infuziot es szepen lassan rendezodott a dolog. De mostantol szigoru pihi, harom naponta kontroll. Na ez most onbeteljesito joslat volt vajon, vagy a sors jateka? Mindenesetre a terminusban valo szulest elfelejthetem, most a Masutt altal megjovendolt julius 20-ra gyurok erosen, remelem a fiam kiviccelte magat es mostmar jo fiu lesz, csucsul a popsijan...illetve a fejen :)

 • 2010.05.24 09:17:18dézigazdi

  Meni, ez nagyon durva!!! Nagyon örülök, hogy minden rendben!

  Azt tudod, hogy mi váltotta ki? Vagy egyszerűen a pihenés hiánya?

  A kontrollra járás nem lesz túl megerőltető? Van segítséged?

  Tudom, hogy Te terminus előtt "szoktál" szülni, de szorítok a júli 20-ért :)

 • 2010.05.24 09:20:31Anyafarkas

  Jujj Meni! Vigyázz ám magatokra!
  Tényleg nem értem, miért kell megkeseríteni ezt a "rövidke" időt, amíg terhes az ember lánya... Én úgy szerettem terhes leni a fiammal, de ez a mostani inkább hasonlít rémálomhoz, mint boldogsághoz.

 • 2010.05.24 09:52:40Meni

  Nem lehet tudni, hogy mi valtotta ki, meg varok a tenyesztesi eredmenyre, de doki szerint inkabb genetikus (anyum es tesom is koraszulos volt). Egy hete meg tok oke volt minden, igazan nem mondhatom, hogy nem voltunk elovigyazatosak. A pihenes hianya nem lehetett, unnep es sabat utan jott elo. Jol osszefostam magam, de remelem ez egyszeri eset volt. Segitsegunk meg egy hetig semmi, de szo szerint semmi, utana jonnek anyosomek. Addig a ferjem megold mindent, mert meg kell oldania.

  Ja, van tanulsag is> majdnem nem mentel el az orvoshoz, azon az alapon, hogy lehet hogy joslofajas es mara ugyis van idpontom hozza. Aztan mire ket oraval kesobb CTGre kerultem, mar harom perces fajasaim voltak. Ha meg szarozok egy kicsit, akkor lehet hogy nem tudjak megallitani, vagy elmegy a viz. Szoval oke, nalam volt elotortenet, de lanyok/anyak, ha barmi nem oke, akkor ne varjatok, irany a doki, ugyelet, aztan maximum felesleges!

 • 2010.05.24 10:09:37másutt

  Na, most aggodhatok! Meni, Meni, Meni, vigyazz magadra.
  (en julius 23-mat mondtam ugyan, nem 20-at, de a helyzet valtozasanak megfeleloen hajlando vagyok egy kis engedmenyt tenni Meninek. Bar mar a 23 is joval korabban volt, mint a kiirt napja, jelzem)

 • 2010.05.24 10:33:27Meni

  Masutt, ne aggodj, meg a vegen neked is megart a stressz, azt meg nem vennem a lelkemre. A ket kilot par het mulva elerjuk, utana mar sokkal jobbak a lehetosegek, addig meg ugyis bent marad, mert azert nem olyan ez a gyerek...ja, koszi a kedvezmenyt, julius 15en toltom be a 37. hetet, ha addig eljutunk, akkor johet a pezsgo...

 • 2010.05.24 10:44:08másutt

  Hu, mekkora pezsgozes lesz itt julius vegen, haha!

 • 2010.05.24 10:46:17Meni

  siman...csak alkoholmentes, cukormentes, buborekmentes es koser legyen...pfujj :)

 • 2010.05.24 10:52:25loreal

  javaslok a pezsgő helyett egy jó kis koktélt koccintásra...annál hamarabb kivitelezhetők a kritériumok, úgy,hogy a végére valami iható és kellemes dolog maradjon;)

  Amúgy meg Meni ne ijesztgess bennünket !!!!!!!
  Mondd meg a fiadnak,hogy egy egész sereg igen heves vérmérsékletű nővel gyűlik meg a baja ha idő előtt merészkedik kibújni!!!!!!

 • 2010.05.24 10:52:27másutt

  kinek mi a jo... csak pezsgo legyen

 • 2010.05.24 11:16:37Meni

  Loreal, mar en is beigertem neki egy popsiba harapast, ha nem bir nyugton maradni....minekazilyennekgyerek ;)

 • 2010.05.24 11:53:22tereza

  meni
  drukkolok
  hanyadik heten vagy?

 • 2010.05.24 18:37:31Anyafarkas

  Maradunk a jó, hideg víznél? :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta