SZÜLŐSÉG

25. hét

2006. szeptember 15., péntek 14:58

Most kezdenek fejlődni a gerinc építőelemei: a 33 csigolya, a 150 ízület és a mintegy 1000 szalag. Ezzel ellesz a bébi egy darabig, de közben a tüdő vérerei is kialakulnak, és lassan kinyílik az orrlyuk. Gyereked már 35 centi fejtetőtől a talpáig, és 66 deka.

Mivel a méhed egyre jobban nyomja a beleidet, a gyomorműködésedet viszont a hormonok lassítják, már nem tudod rendesen teleenni magad. Egy-egy nagyobb étkezés után úgy érezheted, hogy most fogsz szétpukkadni, vagy a gyomorégés kínoz. Próbálj kisebb adagokban, naponta többször enni, elkerülni a túl fűszeres ételeket. Használ az is, ha étkezés előtt és közben nem iszol sokat, csak utána, hogy több hely maradjon az ebédnek.

Előző hét - Következő hét

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.07 11:49:05csalány

  Jajj, annyira örülök, ahová laborba kell mennem, ott nem a cukorszirupot itatják terheléses vércukor vizsgálatnál, hanem az 1 zsemle 2 dl tej kombót :-))

  Már előre készültem lelkileg a brutál nagy hányásra... De nem lesz :-)

 • 2009.04.07 12:20:46Laliath

  ditakai, valószínűleg nekem is a 7vége + munkanap tett be együtt. Meg az, hogy babóc egyre kevésbé enged oldalt fordulni iccaka, így kezdek nyűgös lenni a nem-igazásn-alvástól (háton fekve valahogy nem az igazi).

  De a huzamosabb kanapén heverészés megtámasztott háttal jó gyógyír :P  Jaja, beindult a fészekrakó ösztön; ha elszabadul nem lesz aki megállítsa :) Párom is lelkesen tervezgeti, mit akar a falra festeni :D  Csalány, mikor mész? Örülök, hogy megúszod a szirupot; azt hallgatni is rossz.

 • 2009.04.07 12:39:39csalány

  Lailath, mit jelent az, h. nem hagy oldalra fordulni? Nagyon rúgkapál? Nekem háton fekvésben rúgkapál... (is.. meg oldalt is néha, meg ülés közben is.... meg amikor kedve van... ) de megszűnni nem tudok, így hadd rúgkapáljon, majd elhelyezkedik a picúr valahogy :-) (zord anya vagyok?)Viszont háton fekvésben úgy nyomja a bébi mindenemet, mintha egy cementes zsákot pakoltak volna a hasamra.. így inkább oldalt nyomom :-)

  ÁÁÁ, ne rohanjatok a falfestéssel, mert tisztára pánikba esem... ÉN még egy költözést is lenyomok a festés előtt... Brrr...  Jövő szerdán megyek vérvételre. (ohh én szegény :-))

  Ti voltatok már?

 • 2009.04.07 13:12:06Laliath

  Csalány, nekem oldalt fekve lesz kősúlyú az apróság, és nyomja a belsőszerveimet, így marad a hanyattfekvés :)

  A rúgdosást egyelőre még élvezem, viszonylag ritkán sikerül érzékenyebb helyre tenyerelnie (még van hely odabenn :)  Áh, azért arébb van még a festés. Addig jutottunk, hogy részlegesen lepadlóztuk a padlást, így a műhelycuccok felkerültek a kishálóból. Ha minden kipakoltunk onnan, akkor lesz ott festés, és utána mi köültözünk át oda.

  Na, ha ez megvan, akkor kezdhetjük ez egészet előről a nagyhálóban, ami a gyerekszoba lesz.  És ilyenkor érzem azt, hogy kicsit előreterveztem a dolgokat :P De úg yérzem, hogy inkább most rendezem át a házat egészen, mint most az egyik felét, aztán pár év múlva kezdjünk szobacserével megint mindent felforgatni. (Mivel a kisháló több paraokból sem alkalmas gyerekszobának :)  A cukorterhelésest két hete letudtam. Szintén tej-zsemle kombval. Ha jól bírod a vérvételt akkor nem gáz, tulképp annyi, hogy lekaptak egy tégelyt, elfogyasztottam a kaját, és 60 perc múlva (arra "soron kívül" mehetsz be) lekaptak egy újabb csővel.

  Az eredmény meg elvben egy nap alatt meglett.

 • 2009.04.07 13:25:55csalány

  Lailath, hát terv az nálam is van.. aztán annyi.... :-) (Lustaság fél egészség...)  Nálam a kicsi néha akkorát dobbant a húgyhólyagomon, hogy az összes záróizom kapacitásomra szükségem van, a bepisilés elkerüléséhez. Időnként meg nekinyomja a hátát a hasamnak, és feszít :-) Olyankor egészen kemény egy egy ponton a pocak, és rendesen érződik, hogy belűlről nyomja kifelé :-)

  Egyszer, más okból kifolyólag voltam már ilyen terheléses vércukron... ott vagy 5x vettek vért, és glükóz szirupot itattak előtte... Duplahalál..

  Ez a zsemlés cucc, 2 szúrással már meg sem fog kottyanni.. különben is egy hős vagyok :-))))

 • 2009.04.07 22:42:53ditakai

  Én szerencsére gyakorlatilag még bárhogy tudok aludni - kis túlzással majdnem hason is, mert nem tiltakozik a baba - de aztán megsajnálom, és vagy oldalt v. háton alszom. Tök furi, hogy sohhhha nem tudtam háton aludni, most meg minden másnap háton alszom át az éjszakát :-)  Én is most voltam cukorterhelésen, és megittam azt a löttyöt, de nem világvége a dolog. Kicsit örültem is neki, hogy végre van bennem némi energia reggeli helyett :-)))

 • 2009.04.08 12:49:55Békanőci

  Sziasztok!

  Köszönöm a múltkori ruhatippeket, hálás voltam akkor is értük, de rám tört a nincskedvemírni, és a nincsislelkierőmhozzzá.

  Örülök, hogy mindenki jól van, itt a tavasz, csiripelnek a madarak. Rajtam is inkább az áprilisi bizsergés jöhetne ki, mint a tavaszi(?) fáradtság! Lánykám megbokrosodott a jó időtől, folyamatosan menni kell vele KI, ami tulajdonképpen jó dolog, de egyre fárasztóbb egész délelőttöket csavarogni, és a napi kötöttfogású birkózás következményeként estefelé hazaérni. Múlt héten kedden volt kettő éves, volt buli, torta, ajándéközön a családtól. Előző szombaton lakodalomban voltunk, ott rogyásig rohangált és előadta a tánctudását, mindenki örömére. :)

  Tegnap megittam én is a cukros löttyöt. Olyan sokan voltak, hogy megváltás volt mert már csillagokat láttam az éhségtől, még egy diónyi cukorgombócot is vígan elrágtam, és igazán csak utána gondoltam bele, hogy ez elég gusztustalan volt... Mondjuk akkor már 4 órája ébren voltam, éhgyomorra. Délután voltunk 4D-n, ahol nagyon jó élmény volt látni a jómadarat, aki folyamatosan ugrabugrál a hasamban. Rendben van minden, még mindig kislány, folyamatosan ficánkol és tuti képet kaptunk Róla. Lepény már messze felvándorolt a méhszájtól, ami külön megörvendeztetett. Édes kispofám, nem siettetem, de már várom a találkozást...!

 • 2009.04.08 12:56:10Laliath

  Békanőci,

  akkor ez csupa jó hír, jó hallani az ilyet :) Ezek szerint megvolt a ruhatárfrissítés?

  A nagyobbik lyánykának meg boldog szülinapot :)  Nekem azt mondta ma a terhességi kalendárium, hogy kerek 100 napom van a kiírt időpontig. Huhh, megint olyan skizo-érzésem van. Annyira szeretném már a kezembe fogni is, de azt is úgy élvezem, hogy itt van benn és mocorog :P  UH-on legközelebb csak a 30. héten fogom látni, pedig úgy hiányzik már.

 • 2009.04.08 13:14:13Békanőci

  Áááááá, ruhatár még a régi, ilyen "szenvedős" vagyok. :))

  Szülinaposnak továbbítom a jókívánságot amit köszi, meggyújtok neki egy gyertyát(megint), örül majd, ha elfújhatja. ;)

  Elhiszem, hogy hiányzik és, hogy várod a következő bekukucskálást!

  Mostanában kezd tudatosulni bennem is, hogy maximum bő három hónap és itt miákol majd a kisbaba. Néha olyan távolinak tűnik, aztán egyszer csak majd azt vesszük észre, hogy kopogunk a szülőszoba ajtaján...

  Miután megszületett a nagylány, úgy éreztem, hogy nem lehet, hogy ezt csak egyszer csinálhatom végig! Mindent. A terhességet, a szülést, a kisbabázást. Nagy ajándék most itt ez a baba. :)

  Manócskám felébredt, álmosan idekuporodott az ölembe, és máris követeli Fifit: :)

  Bár nem én vagyok, de mostantól az Övé vagyok. :)))

 • 2009.04.08 13:58:04ditakai

  Ez a nagyobb testvér igénybevétel nálam is elég erősen belejátszik a képbe. Ha rajta múlna napi 5 órát kéne kódorognunk a közeli erdőben. A délelőttöket már általában elbliccelem valami kerti v. konyhai foglalatossággal, de így is gáz néha. Ma éppen kis híján eltörte a csuklóját (most is a mirelitzacskót ölelgeti alvás közben) és már megint odaverte a fogsorát a járdához :-\ Örülök, hogy a következő kislány lesz, mert kicsit sok lenne egyszerre két ilyen fiú a ház körül - na nem létszámra, hanem para szempontból :-)

 • 2009.04.08 14:03:31Laliath

  Ditakai,  én nem reménykedem. Lány lesz ugyan az apróság a doki szerint, de amilyen gyerek én voltam meg az apja, sok jóra nem számítok :)

  Ezért van, hogy már jó előre para-alapon választottam ki a lakásban a gyerekszobakánt funkcionáló helyiséget is.

  Para szempontból vérmesen rossz kölyök voltam, bezzeg az öcsém beillett volna földreszállt angyalnak is. Egy kezem sok összeszámolni, hányszor volt vele gond az elmúlt majd' 25 évben. Nekem külön füzetet lehetne nyitni :P

 • 2009.04.08 14:09:28ditakai

  De legalább az első évben nem szaladgál méééég.  Egyébként én is az égetnivaló fajtából voltam, kicsit gondban is vagyok a körömlakk, rószaszín ruhatár és egyéb témák miatt, de apa már előre vigyorog, hogy most akkor anya is visszaszokik majd a tűsarkúra meg a sminkelésre, különben hogy lesz lány a lányunkból?!

 • 2009.04.08 22:40:32Békanőci

  ditakai, ez a tűsarkús dolog megmosolyogtatott! Nem azon múlik a "lányság" ! :)

  Az enyémnek hiába vannak rózsaszín ruhái is, felér egy fiúval. Nem rég kezdett egyedül lépcsőzni és nem is megy rajta még biztonságosan, de elindul lefelé kapaszkodás nélkül, és közben hajtogatja, hogy jujujj-jajajj-ajajajj, mert persze fél és reménykedik, hogy valaki elkapja. Gondolom én. Négy napja motorozik, de már most rémálom. Nekiszáguld a falnak, drótkerítésnek, mindenféle bokornak úgy, hogy közben hátrafelé magyaráz. Én meg futkározok utána és próbálom menteni a menthetőt. Ráadásul mostanában annyira akaratos, hogy állandóan hatalmi harcokat vívunk.

  Hasbagyerek is annyira nyüzsgött eddig minden uh-n, hogy alig tudták megmérni. Mindig mondta a doki, hogy hű, de mozgékony. Köszönjük, ilyen már van otthon. :)

 • 2009.04.09 14:29:30piszti

  na itt vagyok én is. mostanában nem írogattam, volt egy kis vérzéses riadalom, deúgy tűnik semmi komoly,mert minden zárva, rendben,oké, szuper. Valószínű valami hajszáleres dolog volt valahol... Lényeg a lényeg.

  belemelegedtem én is a lánykacuccok vásárolgatásába, egyenlőre egy gyönyörű hímzett, fehér, micimakkós darabot szereztem, persze mindenki lehülyézett, hogy 56os gyerekre minek kislányruha, (szoknyás egyberuha), :) de nem érdekel olyan széééééééép igazából magamnak vettem. :)csak nem jön rám :D :D :D

  na ennyi voltam

 • 2009.04.09 14:54:07ditakai

  piszti, örülök, hogy rendbejöttél már  (tényleg, Laliath, nálad javult már a helyzet, vagy még mindig gyógyszert kell szedned?)  egyébként ezt a bébiruha dolgot át tudom érezni, mert én néhány gyerekjátékkal voltam így az elején - de aztán a gyerek is imádta őket :-)

 • 2009.04.10 19:30:04nyuszómuszó

  Basszus, én meg fogok halni.

  Ájulok, a vérnyomásom az egekben, meg sem tudok mozdulni, bedagadt mindenem..  Remélem, hogy csak azért van, mert ilyen hirtelen jött a meleg, és nem alapból a meleg miatt, mert akkor később nem tudom mi lesz..  Nyomorultul vagyok, de nagyon..  Ti hogy bírjátok?

 • 2009.04.10 21:01:06dodóó

  Mennyi a vérnyomásod????

 • 2009.04.10 21:54:24Békanőci

  nyuszómuszó, ez nem hangzik jól! :/

  Lásson orvos! Szorítok!

 • 2009.04.10 23:03:37ditakai

  nyuszó, nekem ez azért már többnek tűnik hétköznapi terhespanaszoknál, remélem látott valami orvosféle, mert a te paramétereiddel (nem 39 éves, nem 110kiló) sztem nem alapvetés, hogy ilyen panaszaid legyenek...

 • 2009.04.10 23:56:21wish73

  ez kicsit toxémiára hajaz. nézess vizeletet, és irány a doki: nincs-e benne fehérje.. jobb félni-alapon

 • 2009.04.11 08:38:08nyuszómuszó

  Köszi!:)  Néztek vizeletet, vért, tök normális minden..  A vérnyomásommal kapcsolatban helyesbítek, eddig sem volt nagyon alacsony 120 és 140 közt, ehelyett mondjuk felmegy 150-ig, ami elmegy, viszont, ami most hirtelen betett, az az, hogy a pulzusom a normál 70ről felugrott 115-re. Ez az orvosok szerint marha gáz, de azt mondták, hogy mivel más bajom nincs (EKG-n is voltam), talán csak a hirtelen meleget nem bírom, és hogy pont a baba mostani időszakában (nem tudom, milyen van épp neki, de ők tudják..:P), nem akarnak leszedálni vérnyomásstabilizáló gyógyszerekkel, mert csak azt tudnák tenni, de akkor azt már abba sem lehetne hagyni a végéig és az meg nem kéne, szóval hátha elmúlik, pihenjek, stb..  Szóval most vároom, hogy múljon.. Reggel tök jól vagyok, napközben tátogok, mint hal a szárazon, úgy is érzem magam, aztán estére megint egész normális, csak mivel délre már olyan gyenge vagyok, hogy felülni alig bírok, estére is csak annyi marad, hogy elterülök, és vígan nézem a tvt, aztán beájulok..

 • 2009.04.11 22:10:39szilvapl

  Sziasztok! Jo sokat produkaltatok azalatt az egy het alatt, amig nem voltam netkozelben :) Orommel jelentem, a naszutunk jo volt, kirandultunk, ucsorogtem hol sziklan, hol padon, hol vizparton, hol a medence szelen, esetleg muzeumban :)Kalimpa jol viselte a repulest is, es a spanyol konyhaban sem csalodtam! Meg nem mertem raallni a merlegre, ahhoz erot kell gyujteni.

 • 2009.04.12 00:39:53ditakai

  szilvapl, elborzaszt a gondolat, hogy már egy egész hét eltelt anélkül, hogy észrevettem volna :-)  örülök, hogy minden jól sikerült, és ismét itt pötyögsz te is  nyuszómuszó, nagyon drukkolok, hogy jobban légy, mert ez az idő a nyári kánikulához képest.... :-(

 • 2009.04.12 09:37:25nyuszómuszó

  Ja, viszont a hét nagy újságja, hogy vettünk babakocsit!:)  Netről vettük használtan, de nagyon-nagyon szép és jó állapotban van és teljes Ts-et vettünk, szóval téliesíthető kocsit, mózest, hordozót, kocsiadaptert,+ a többi tartozékokat (lábzsák, ilyesmik).  Azért kezdtük el ilyen korán nézegetni, hogy ki tudjunk fogni valami tutijó vételt, és úgy fest, sikerült! :)  Nagyon örülök, mert kb harmadárban vettük meg.  Nézegetem itt foglalják el a teljes nappalit kirakodva.. Hát nehéz beleképzelnem egy kisbabát..:)

 • 2009.04.12 10:50:08szilvapl

  Hu, Nyuszo! De ugyesek vagytok!

 • 2009.04.12 10:52:53szilvapl

  Ja, raalltam a merlegre.... Nem kellett volna :(

 • 2009.04.12 11:03:05másutt

  szilvapi, kedves, most meg egy darabig egyre hatalmasabb leszel es ez igy van rendjen.

  terhes fejjel ne hajadon szemuveggel nezd a merleget...! :D

 • 2009.04.12 13:06:58Laliath

  Szilvapl, máris eltelt egy hét? Jó hallani, hogy minden rendben volt a nyaralás alatt :)

  A mérleget meg felejtsd el :)  Nyuszómuszó, remélem azóta mostmár jobban vagy. Nagyon vigyázz magadra/magatokra.

  És gratulálok a sikeres babakocsi vételhez :)  Ditakai, köszi, én jól vagyok. Szedem a kapott gyógyszereket és azóta nem volt keményedésem. Dokihoz is csak a 29-30. héten kell mennem legközelebb.

 • 2009.04.12 16:00:12szilvapl

  Igazatok van, nem nezem a merleget inkabb... A nyaralas alatt szepen visszafogtam magam. Volt olyan seta, amikor negyedorankent le kellett par percre ulnom. Ezert a fotok nagy resze olyan lett, hogy hol a strandon ULOK, hol a muzeumban ULOK, hol a vulkan szelen ULOK. A lenyeg a hatter :)

 • 2009.08.26 09:49:50claudia25

  Sziasztok!

  sokan írjátok az Uzsokit én is oda megyek szülni.A kérdésem ti melyik orvoshoz jártok,mert én is az Örsre járok és ajánlás alapján kaptam az orvost,aki tényleg aranyos.Nekem tegnap volt a cukor nézés az örsön és nekem is zsömlét és tejet kellett innom.Egyébként van olyan köztetek aki már nem dolgozik?Mert sajnos én szeptembertől már nem dolgozhatok,kedves főnököm jóvoltából és valmi otthoni internetes munkára gondoltam.Valaki tud valmi lehetőséget?Egyébként szerintetek hogy számolják ki úgy a gyed-et,hogy máájus óte vagyok normálisan bejelntve és szeptembertől táppénzen leszek.Tud valaki erről valamit?Ja a 4D-t csak ajánlani tudom,nagyon érdekes nekünk 45percig tartott és ott tudtuk meg,h puncisunk lesz,aminek nagyon örülünk,mert barbie babázhatok a kiscsajjal és a húgom mint fodrász már előre azon gondolkodik milyen rőszét csinál a gyereknek:-)Szép napot mindenkinek várom a válaszokat

 • 2009.09.01 22:06:14nyuszianyu

  Szia claudia25!

  Végre valaki, aki szintén a 25. hétnél jár! Sajna az Uzsokis kérdésedre nincs válaszom, az OFF-on talán tud valaki segíteni, én a II. nőire járok. A gyedes kérdésedre: az igénylés.hu-n van 2 csaj, mindent tudnak,és mindent el is intéznek, ha akarod. Nekem az Ildi intézte a második után az összes hiv. papírt meg a pénzeket is. Hívd fel,fog segíteni.
  Én a 3.-at várom, szintén lányt.
  Ne tűnj el!

 • 2009.09.22 11:32:04normama

  Jujj már, nem hiszem el, hogy csak én nyomom a 25. hetet... :( Olyan félelmetes itt egyedül :D

 • 2009.12.12 14:20:52Ronja

  sziasztok itt, 2 het es a 3.trimeszterben vagyunk..sokat gondolok moiraekra, vajon mi tortenhetett...remeelm idonket fog irni.

 • 2009.12.12 22:43:29zskoncz

  hahóó
  remélem olyan kis ördögfioka lesz moiráéknál mint az egyik ismerősömnél!! ott is igy született a bébi, de már ennek lassan 5 éve!

 • 2009.12.12 23:15:17Ronja

  naluk is ilyen hamar erkezett? es minden rendben? de jo, remelem majd latja ezt moira :)
  amugy egy kicsit van bennem egy felelem az ido elotti magzatviz elfolyastol mint ahogy nalam is korabban ment el. igaz a 34.heten es a fiam zarodasa miatt de gyakran gondolok erre.

 • 2009.12.13 19:50:05kandi

  sziasztok!
  Ettől a magzatvízelfolyástól én is félek. Remélem moiraéknál tényleg minden rendben lesz.
  Ti jól vagytok?

 • 2009.12.13 21:23:47Ronja

  szia, hogy alltok? en koszi megvagyok, 2 napja alig birok enni mert a gyomrom a torkomban van kb..es tanulok, tanulok. hat ennyi :)

 • 2009.12.13 22:12:12Moira

  Szaisztok lányok!
  mi jól megvagyunk, nekem elmúlt végre a migrénem (3 nappal megúsztam, egész ügyi vagyok :-)), végre tudok sétálgatni is. Ennek örömére ma gyorsan csináltunk egy nagybevásárlást. :-)
  Alina is jól van (értsd stabil), holnap már vihetek be neki tejet, remélem ez is erősíti majd.
  Meg köthetek neki sapkát (abban vannak bent), tudom, hogy neki ez még nem számít igazán, de az én lelkem nyugodtabb, hogy végre tehetek valamit érte. Persze a többi babának is kötök.

  Ti ne parázzatok, még nem tudom miért ment el a magzatvizem (majd elvileg holnap kapok zárójelentést, meg lehet a varratokat is kiveszik (na ettől parázok még, pedig tuti nem olyan borzasztó), három nappal korábban vizsgált doki, elvileg akkor még oké volt. Viszont mire befektettek annyira kevés volt már, h muszáj volt rögtön megcsászározniuk, mert csak ALinának lett volna rosszabb, ha bentmarad.

 • 2009.12.13 22:47:38Ronja

  Moira, annyira orulok, hogy irtal!! nagyon sokat gondolok ratok. lelegeztetore sincsen szukseg? most infuzion van? es ezek szerint van mar tejed? drukkolok, hogy menjen a taplalas!!
  es a vized csak ugy elkezdett szivarogni?
  hajra hajra Alina!! irj ha lesz idod

 • 2009.12.13 22:53:17Pandi

  Moira, nagyon örülök, hogy írtál és hogy egy kicsit jobban vagytok.:) Rengeteget gondolok rátok, bízom bennetek.

  Igazán szuper, hogy már vihetsz be tejet és a kis sapka is nagyon jó dolog, szép gesztus.:)

  A császár varratszedésétől meg ne tarts, az semmiség, én alig éreztem.

  Minden jót nektek és továbbra is küldöm a kis energiaadagjaimat.:)

 • 2009.12.13 23:08:12Moira

  Ronja: lélegeztetni kell, mert még olyan pici (a doki azt mondta a férjemnek, hogy eléggé a 23-24 hét határán volt még), ínfúzióban kapja a kaját, meg most már vizet is, holnaptól meg 1-2 gram tejet is adnak majd neki.
  Nem tudom mikortól zivárgott, egyszer már kevesebb volt, de egy hétre rá megint normális volt a doki szerint (vagy nem, csak nem vette észre).
  MIvel az utolsó hétben minden nap véreztem, betétet használtam, így nem tűnt fel, hogy esetleg más is folyik. :-)

 • 2009.12.13 23:10:47csutkababa

  Moira
  Írtam neked a baba érkezettben...

 • 2009.12.13 23:13:30Moira

  csutka: megyek nézem

 • 2009.12.14 08:41:39kandi

  Moira!
  Jó hallani felőletek! Nagyon sokat gondolok rátok én is. Alinának nagyon nagy drukk!
  Ronja, a költözködés első fele megvolt. A dobozokat, cuccokat áthordtuk, sokat segítettek a hétvégén a szülők is. A festés gőzerővel folyik. Már itt alszunk az új helyen, és ma reggel eljutottam odáig, hogy már tudok teát főzni:) Eléggé megfáztam, úgyhogy ez most tök jól esik. Aztán szombaton hozzuk a bútorokat. Szegény picire most alig van időm, mert állandóan jövök-megyek, és ő akkor szeret gőzerővel rugdosni, ha én ülök vagy fekszem. A védőnőhöz is be kéne jelentkeznem:) Hú, meg a vércukor terhelést is meg kell ejtenem vmikor. El ne felejtsem.
  Egyébként néha én is megfigyelem, hogy nem tudok egyszerre annyit enni, aztán hamar megéhezem. Biztos már nyomja a pici.

 • 2009.12.14 20:25:12zskoncz

  :( folyton éhes vagyok.... de enni nem tudok, mert nincs hová.... :(( rettenetes!
  egész nap tudnék enni, de ha ezt eszem akkor köveket cipelek a hasamban ha azt eszem akkor annyi a gyomorsavam h marja a torkom, ha meg egyik se akkor nem fér el a gyomromban az étel. :DD
  de mint egy ló annyit birok! ha ehetnék is sosa jobb közérzetet! :DDD

  Moira az ismerősöméknél is ilyesmi volt a baba. egy lombik ikerpár után született, természetes uton nem is tudták h lehet gyerek és egyszercsak lett. erős egészséges és nagy már lassan iskolás! :D drukkolok nektek.

  Kandi élvezd az uj lakást! :D az olyan jo! :DD

 • 2009.12.14 21:43:39Ronja

  Moira, hogy van a kis Alina? ment a taplalas?

 • 2009.12.14 21:45:25Ronja

  igen, en is probalom elmagyarazni a kornyezetemnek a furcsa erzest: kepzeljek el, hogy rettenet tele vannak de kozben uresnek erzik a gyomrukat.
  kandi, akkor karacsonyra mar teljesen atpakoltok. jobbulast neked!

 • 2009.12.14 22:25:34Moira

  Sziasztok!
  MA is stabil volt, vittem neki tejet innentől kezdve minden nap kap majd, egyre többet és többet (most még csak 1-2 mg-ot)
  A lélegeztetőgépének sem kell annyira menni (próbál lélegezni ő is), és a vérnyomása is stabil. Van egy kis szívzöreje, szerdán nézik meg majd, de elvileg nem komoly, nekem is volt és kutya bajom, remélem nála is így lesz.

 • 2009.12.14 22:35:35Ronja

  na ez remek! hany orat tudsz bent lenni? fecskendovel adjaka tejet? a fiamnak is kezdetben 2mg volt az adagja.

 • 2009.12.14 22:46:14Moira

  Szia Ronja!
  Az influenza miatt látogatási tilalom van, elvileg be sem lehetne menni, de a főorvosnő igen jó fej, napi egy alkalmat azért kisírt nekünk. Eddig minidg a fél 3-as időpontra mentem, de ez attl is függ, hányan akarnak akkor bemenni, max 4-en lehetünk bent, de inkább csak 3-an.
  Elvileg 5 perc, de 10-15 percet azért szoktak nekünk engedélyezni. Miel nem nyúlhatunk be, ennyi azért elég. Szoktam beszélni hozzá, meg majd vihetünk be neki diktafonon mesét, amit hallgathat.
  Elvileg a tejet a szondában kapja, de ebben nem vagyok biztos.
  A te fiad hanyadik hétre született?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta