STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Jordán Adél és a Puszi felhúzott és úgy hagyott

maze 2016. július 17., vasárnap 18:54

A Puszi együttes Jordán Adéllal kiegészülve döntött úgy, hogy az idei zenekarépítő nyaralását a Káli-medence szívében, Szentbékkállán tölti. Az öt napos pihenés mintegy lezárásaként aztán kisszabásúnak indult, de nagyszabásúvá terebélyesedett koncertet tartottak, mi meg jól felkocsikáztunk megnézni.

A Toldiban voltam utoljára Jordán Adél és a Puszin, talán ezért sem fordult meg a fejemben, hogy szó sem lesz hagyományos értelemben vett rock koncertről. De amikor a Gyümölcsoltó Boldogasszony-templom háta mögött, a Pegazus kertjében negyven-ötven kisgyerekes családba (és a vendéglátóipari egység kivárhatatlan hosszú sorába) botlottam, már éreztem, hogy lehet, itt most nem este kilenckor fog beindulni a buli.

Sokat segített, hogy érkezéskor rögtön figyelmeztetett TG, a zenekar egyik tagja, hogy igazából három perc múlva kezdenek, mert kilenckor abba kell majd hagyni az egészet, és ettől annyira elszomorodtam, hogy neki kellett lássak állapotba hozni magam. Elég irreális elvárás volt, a Pegazusnál (ami amúgy egy igen pöpec hely, ahol menő kiállításokat tartanak) egyáltalán nincsenek felkészülve kiszolgálásilag még csak ennyi, láthatóan helyi kötődésű, túllelkesülő apukára és anyukára sem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minimum 10 millió fontot várnak David Bowie műgyűjteményének árverésén

moana 2016. július 17., vasárnap 10:37

Novemberben a Sotheby's egy két napig tartó aukció keretében bocsátja licitre a januárban elhunyt énekes műtárgyait, és a Guardian szerint a gyűjtemény darabjai minimum 10 millió fontért találnak majd gazdára, de könnyen lehet, hogy a fanatikus (és tehetős) rajongók jóval feljebb tornázzák majd az összeget. Szakértők szerint például csak Jean-Michel Basquiat Air Power című festménye önmagában 3,5 millió fontot ér. 

A műtárgyak nagyrésze 20. századi brit alkotóktól (pl. Damien Hirst, Frank Auerbach, Stanley Spencer, Patrick Caulfield, Peter Lanyon és Graham Sutherland) származik. Simon Hucker, a Sotheby's munkatársa szerint a művészetrajongó és -értő (és maga is festő) Bowie főként olyan műveket vásárolt meg, amelyek személyesen sokat jelentettek számára, amelyek komoly hatással voltak rá, inspirálták őt. Ezért is voltak számára különösen fontosak a brit művészek, hiszen ők az otthont jelentették számára. 

A bútoroktól kezdve a festményeken, rajzokon keresztül a fotókig és szobrokig egyébként sok mindenre lehet majd licitálni. A család azzal indokolja az árverést, hogy nincs hol elhelyezzék a gyűjteményt, de persze azért vannak olyan művek, amelyektől nem válnak meg. "A család ugyan megtart pár olyan darabot, amiknek tényleg komoly személyes értéke van, de végre másoknak is van lehetősége megcsodálni és megszerezni azokat a műalkotásokat, amelyek olyan nagy becsben tartott" - nyilatkozta Bowie vagyonának kezelője.

Mielőtt kalapács alá kerülnének az alkotások, lesz egy utazó kiállítás is belőlük: szeptemberben Los Angelesben és New Yorkban, októberben Tokióban lehet megtekinteni a gyűjteményt, majd november elseje és tizedike között a londoni Sotheby's mutatja be az árverésre kerülő tárgyakat, és az utolsó napon már meg is kezdődik az aukció.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Volt egy férfi. Szeretett.

Sárbogárdi Lula 2016. július 15., péntek 18:28

Bennünket, nőket. Meg a szövegeket is szerette. Írta őket, és a másokéit, amiket igazán szeretett, használta is: vendégszöveg, így hívja ezt az irodalom. Aztán meghalt. Mi pedig most az ő szövegeiből hívtunk vendégségbe részleteket (a teljesség igénye nélkül), hogy lássuk, hányféleképp látott bennünket és hányféleképp láthattuk mi magunkat általa.

GettyImages-51442640
Fotó: Ralph Orlowski / Europress / Getty
Távolról sincs vége, olvasson még »

Esterházy Péter: Úgy halunk, ahogy éltünk

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 19:08

2016. július 14-én csütörtökön, a délutáni órákban elhunyt Esterházy Péter - közölte a család és a Magvető Kiadó. Az író 66 éves volt, rá emlékezünk. 

Életrajz

1950. április 14-én született Budapesten, nagyapja Esterházy Móric gróf, aki 1917-ben Magyarország miniszterelnöke volt, édesapja gróf Esterházy Mátyás, édesanyja Mányoki Irén Magdolna. Érettségijét a budapesti piarista gimnáziumban szerezte, 1974-ben az ELTE matematikus szakán diplomázott majd ezt követően a Kohó- és Gépipari Minisztérium Számítástechnikai Intézetében dolgozott 1978-ig. Szerencsére nem tudott sokáig ellenállni az írásnak, 1978 óta szabadfoglalkozású íróként tevékenykedett.

Kossuth-díjas író, a magyar posztmodern irodalom egyik legjelentősebb alakja, munkásságát tucatjával jutalmazták díjakkal külföldön és itthon egyaránt. Több mint negyvenéves munkássága során fontos lenyomatot hagyott a magyar irodalomban, ráadásul az a fajta író volt, aki az utolsó pillanatig képes volt újat mutatni az olvasóközönségének. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csináljak, hogy ne haljon meg a testvérem?

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 14:36

Sanna Lenken svéd rendező saját tapasztalataiból is merített, amikor egy tinilány étkezési zavaráról készített filmet. Az Én csontsovány nővérem című film témája nem is lehetne aktuálisabb, ugyanis az anorexia nervosa és a bulimia egyre szélesebb körben és egyre fiatalabbak körében jelentkezik. A film ennek a sokak számára érthetetlen és megfoghatatlan betegségnek struktúráját és dinamikáját mutatja be, egy egészséges kishúg szemszögéből. Egy kicsit talán nagy vonalakban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amiket tudnia kell, mielőtt hirtelen ötlettel elindulna fesztiválozni a hétvégén

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 08:03

Ma első napos a Bánkitó fesztivál, az EFOTT pedig két napja startolt el, és ahogy közeledik a hétvége, úgy indulnak egyre többen, hogy csatlakozzanak az önfeledt fesztiválozókhoz. Mielőtt azonban sietősen bepakolna a túrazsákjába, érdemes néhány dolgot indulás előtt ellenőrizni. Mutatjuk, mivel érdemes utazni, hol tud szállást lőni és hogyan tud még jegyhez jutni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralni se lehet jót könyv nélkül!

Farkas Edina Lina 2016. július 13., szerda 20:49

Még mielőtt Ön degeszre tömné a bőröndjét, nézze, milyen olvasnivalókat szedtünk össze, amik közül érdemes lesz párat beszuszakolni a táskába. Ezek a könyvek garantáltan elővehetők lesznek strandolás közben, de akkor is jól jönnek majd, ha egy esős délutánon bekucorodna velük a sarokba. Könnyed történetek, életvezetési tanácsok, sötét thrillerek és mesterien megkreált sci-fik közül válogathat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De hogyan lett Rihanna-hasonmás tinilány az új Vasember?

Szűcs Gyula 2016. július 12., kedd 17:59

A Marvel képregénykiadó a napokban felrobbantotta az internetet: bemutatkozott az új Vasember, egy színes bőrű, afrofrizurás tinilány, aki nemcsak hogy megszólalásig hasonlít a barbadosi énekesnőre, de még a beceneve is ugyanaz!

Ezek után nem meglepő, hogy a téma felcsigázta a Facebookon és a fórumokon az összes képregényrajongót: jó ötlet volt-e a Marveltől, hogy egy 1963 óta létező, közkedvelt szuperhőst, aki történetesen középkorú, fehér férfi, egy váratlan húzással átfazoníroztak 15 éves afroamerikai tinilánnyá, akit Riri Williamsnek hívnak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldogan búcsúztatták Bud Spencert a legnagyobb rajongói

dívány.hu 2016. július 12., kedd 14:11

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivált, amire nagyjából ezer rajongó utazott el a Velencei-tó partjára a hétvégén.

Az eseményt csak részben árnyékolta be Bud Spencer halála, a rajongók a mesterük életbölcsességeinek megfelelően inkább a szépre és a boldog dolgokra emlékeztek. Nem néma csönddel, hanem nagy tapssal búcsúztatták, meg egy igazán pörgős koncerttel, ahol a legendás páros legjobb filmzenéit adta elő a csak Bud Spencer és Terence Hill filmslágereket játszó Spencer Hill Magic Band.

A társaság egy internetes fórumról indult bő tíz éve, először negyvenen voltak a táborban, mostanra már a nemzetközi vérkeringésben is ismerik a magyar találkozót. Azt mondják, a jövőben is megtartják a fesztivált, annyi lesz a különbség, hogy most már mindig lesz a nagy örömködésben egy kis szomorúság is.

Hajdu Szabolcs két díjat is besöpört Karlovy Varyban

ermiz 2016. július 11., hétfő 14:25

Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál kapta meg a Karlovy Vary Filmfesztivál legjobb filmnek járó díját, mellyel 25 ezer dollár is járt. Emellett maga Hajdu Szabolcs, a ki a rendezés mellett a film egyik főszereplője is, nyerte el a legjobb színész díját is vasárnap este.

 A film egyik különlegessége, hogy állami támogatás nélkül, baráti szívességek segítségével készült el – írja az Index helyszínen lévő tudósítója. A rendező mellett felesége és állandó alkotótársa, Török-Illyés Orsolya, valamint két gyerekük szerepel a filmben, amit a saját lakásukban forgattak. 

A történet egy éjszakai rokonlátogatással kezdődő kényszerű együttlakás történetét meséli el, ahol a feszültség csak nő, és ki tudja, mi lesz a végkifejlet. A filmet itthon várhatóan ősztől lehet megnézni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Instagramon a punkoknak is van mit keresni

aa 2016. július 10., vasárnap 18:09

Az Anothermag.com szerkesztősége szúrta ki, hogy nemcsak a divat-, gasztro- és lakberendezés- rajongóknak érdemes szétnézni az Instagramon, mivel a népszerű képfeltöltő oldalon remek fotókat találni zenei témában. Sőt akad egy-két olyan felhasználó is, aki hangulatos és ritkán látott képeket tölt fel a vad hatvanas-hetvenes évekből is. A hajtás után mutatjuk, milyen pazar Insta-oldala van többek között PJ Harveynak, Debbie Harry-nek vagy Johnny Ramone nejének!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A művészet megmutatja, mi zajlik az agyában, miközben művészetet néz!

nemoszi 2016. július 9., szombat 08:19

Greg Dunn neurológusból lett művész és Brian Edwards, a Pennsylvania-i Egyetem fizikusa egy hatalmas, 2,5-szer 3,6 méteres aranytáblát állított ki a Philadelphia-i Franklin Institute-ban. A lapon az agy 86 milliárdnyi idegsejtjének és a 100 billió idegkapcsolatának tevékenységét próbálták ábrázolni. A legszebb pedig az egészben, hogy a használt technikának köszönhetően a mű "életre kel": a fénytörés a finoman megmunkált felületen olyan optikai hatással jár, mintha az információ áramlás okozta elektronikus kisülések fényét látnánk – számolt be a félig képzőművészeti, félig tudományos bemutatóról a Huffington Post..

 A mű elkészítéséhez a művészek MRI felvételeket használtak, de még így se volt elég részletes az összkép, ezért kézzel is rajzoltak idegeket. A végeredményt beszkennelték majd fotolitográfiával egy aranylemezzel borított panelbe nyomták az egészet. A mű címe: “Self Reflected”, azaz kábé "Öntükrözés", mivel a fényhatások segítségével azt ábrázolja, ahogyan egy vizuális mű élvezetekor keletkező impulzusok elektromos kisülések formájában végigfutnak az agy idegpályáin.

Az alábbi videón az alkotópáros egyik fele, a neurológusból lett művész, Greg Dunn mesél róla, hogyan működik az agy egy vizuális művészeti élmény feldolgozásakor, és hogyan működik a műve, ami ezt változó irányú fényforrások (illetve maga a szemlélő mozgása) segítségével gyönyörűen képezi le. Ha önnek is annyira bejön ez az egész, mint nekünk, a művész weboldalán több hasonló darabot is talál, és többet is megtudhat a micro-etching technikáról, amelyekkel műveit készíti.

Szobrot kaphat Bud Spencer Magyarországon

aa 2016. július 8., péntek 07:58

Nem sokkal azután, hogy TakerOne egészfalas, fotorealisztikus graffitivel emlékezett meg róla, felbukkant a Facebookon egy “Bud Spencer szobrot Magyarországra!” (Egymillió like a Bud Spencer szoborért névre változott) nevű csoport. A kezdeményezés ötletgazdája a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a Nürnbergi Képzőművészeti Akadémián tanult szobrász, Tasnádi Szandi, aki felajánlotta, hogy ingyen elkészíti a június 27-én elhunyt olasz színész szobrát, ha a rajongók összedobják a kivitelezéshez szükséges anyagárat, valamint a szállítási, öntési és felállítási költséget, ami körülbelül 5-7 millió forint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ove nagyon meg akar halni, de sehogy sem sikerül neki

Lina 2016. július 7., csütörtök 18:36

Fredrik Backman világhírű bestsellere, Az ember, akit Ovénak hívnak több mint 25 nyelven jelent meg és borítékolható volt, hogy film is születik belőle. Hogy sikerült-e Hannes Holm rendezőnek a könyvhöz hasonlóan átütőt alkotnia? Ezt majd megmondják azok, akik olvasták a regényt is, mi a könyvtől független benyomásainkat osztjuk meg Önökkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szobrok története sokkal izgalmasabb, mint gondolná

ermiz 2016. július 7., csütörtök 16:29

10 éve létezik az a gyűjtőoldal, ami segít eligazodni a Magyarországon fellelhető szobrok adatbázisában. Nem az állam fejlesztette, nem is egy alapítvány, hanem egy lelkes érdeklődő, Pál Tamás. Persze csatlakoztak hozzá páran, és az egykor Szoborlap néven futó oldal mára Köztérkép néven őrzi a szobrok izgalmas történetét. Az alapítóval, Pál Tamással beszélgettünk arról, kiket érdekelnek egyáltalán a minket körülvevő műtárgyak, és kik azok akik feltöltötték a mára 24765 darabosra duzzadt gyűjteményt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pitiáner bűnözők, dögös csajok és igazi beat hangulat

Brownie 2016. július 7., csütörtök 13:20

"A komédiát arra találták ki, hogy kijavítsa a hibákat, és nevetségessé tegye a rossz szokásokat” – állítja Carlo Goldoni, az olasz polgári vígjáték atyja. Az Egy fenékkel két lovat egy klasszikus Goldoni-remekmű, A két úr szolgája angol fordításának indult, majd új darab lett belőle, ami már a Broadwayt-t is megjárta. Most pedig itt van: az Orlai Produkció zenés komédiáját Pelsőczy Réka rendezésében, Nagy Dániel Viktor, Lukáts Andor, Lovas Rozi és Friedenthal Zoltán főszereplésével június 23-án mutatták be a Belvárosi Színházban.

4067
Fotó: Orlai Produkció
Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt Abbas Kiarostami

nemoszi 2016. július 5., kedd 16:58

Franciaországi otthonában hunyt el betegség következtében a híres iráni rendező, Abbas Kiarostami – írja a The Guardian.

A rendező leghíresebb filmje az "A cseresznye íze" című dráma, mellyel 1997-ben Arany Pálmát nyert Cannes-ban – ez volt Irán első Arany Pálma-díja. A "Hiteles másolat" című, Juliette Binoche főszereplésével készült filmjét szintén jelölték, de ezzel "csak" Binoche kapta meg a legjobb színésznőnek járó díjat. Kiarostami utolsó filmje a 2012-ben bemutatott "Ez is szerelem?" volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmi sem védi a Bud Spencer graffitit

aa 2016. július 5., kedd 16:09

Gyorsan reagált a június 27-én elhunyt olasz színész, Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli halálhírére a street art szcéna: már másnap el is készült a filatorigáti legál falon egy fotorealisztikus stílusú graffiti az emlékére. A mű egy TakerOne nevű graffitis alkotása, és nemcsak a sajtót járta be a híre, de azóta már Bud Spencer unokái is ezt állították be Facebook-borítófotójuknak. Az óbudai falrészlet azóta zarándokhellyé vált, rajongók járnak ide leróni a kegyeletüket és fotózkodni vele. Ha önnek is volnának ilyen tervei, azért jobb, ha siet: mint az alkotótól megtudtuk, az önkormányzat ugyan nem fog hozzányúlni a képhez, de akárki más akármikor megteheti.

Filatorigátnál keresse az élethűre sikerült graffitit!
Filatorigátnál keresse az élethűre sikerült graffitit!
Fotó: facebook.com/takeronegraffiti
Távolról sincs vége, olvasson még »

Még egy hollywoodi sztár is helyettesíthető

bb 2016. július 3., vasárnap 18:13

Sokakat már annak a gondolatától is kiráz a hideg, hogy állítólag mindenkinek van legalább egy alteregója a világban. Amióta pedig az interneten felbukkant egy 1870-es években készült fotó egy seattle-i férfiról, aki hátborzongatóan hasonlít Nicholas Cage-re, egyre többen keresnek hasonlóságokat a hollywoodi sztárok között is. Ráadásul nem hiába, hiszen szép számmal vannak, akik között tényleg van néha csak némi, de néha egész megdöbbentő hasonlóság. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy ki a “klónja” Ryan Goslingnak, Jennifer Lawrence-nek, Robert De Nirónak vagy Johnny Deppnek!

Fluor Tomi: A Wellhello egy prémium termék, fizetőképes keresletnek

dívány.hu 2016. július 2., szombat 15:42

Fluor Tomival, aki már egy ideje nem Fluor Tomi szólóelőadóként fut, hanem a Wellhello zenekar énekeseként, a Volt fesztiválon futottunk össze, ahol egészen részletesen mesélt arról, miért cserélt le egy nagyon sikeres produkciót egy másik nagyon sikeresre.

Azt mondja, Fluor Tomi álnéven nagyon fiatalon kezdett fellépni, ezért egy csomó olyan dolog kapcsolódott ahhoz a névhez, amit ma már nem biztos, hogy bevállalna. Jó tapasztalatnak tartja, de most élete legjobb dolgának a Wellhellót tartja, mert azt csinálhatja, amit Fluorként, csak a korábbi alteregója gyerekbetegségei nélkül.

Sokkal plasztikusabban, iparosabban fogalmazva: a Fluor egy nagyon széles, de nem feltétlenül fizetőképes közönség nagyon, sőt túlságosan is könnyen elérhető terméke volt, míg a Wellhello már egy szűkebb, de fizetőképesebb közönségnek szánt, ritkán látható prémiumtermék – de nézze meg inkább a videónkat, ahol Fluor részletesen elmondja a különségeket, sőt még azt is, mi jöhet majd a Wellhelló után!

Kormányváltásig nem szülök

hv 2016. július 2., szombat 09:46

Egyszerre hiánypótló és önismétlő a Budapest Pride programsorozat keretében rendezett #genderőrület című kiállítás.

A Budapest Pride programsorozat keretében nyílt meg a héten a budapesti acb Galériában a #genderőrület kiállítás, amely a kortárs társadalmi közbeszédben érzékelhető, nők és LMBTQ emberek elleni túlkapásokra reflektál, és már címével is Kövér Lászlószellemi hozzájárulása előtt "tiszteleg".

A Majercsik Johanna kurálta kiállítás teremszövegekkel bevezetett tematikus egységekben mutatja be a genderrel, vagyis a társadalmi nemi szerepekkel foglalkozó kutatások főbb irányzatait, majd ezekhez rendel viszonylag random alkotásokat. Mintha nem is a kiállításnak, hanem inkább a szövegeknek lenne koncepciója, amelyek egyébként pontosan mondják fel a leckét, megidézve a társadalmi nemekhez kapcsolódó elméletek híres alakjait, Laura Mulvey-től Judith Butlerig. Az utóbbi híres elgondolása szerint a társadalmi nem olyan, mint egy performansz, amely a saját elvárásrendszerét hozza létre. Egyszerűbben fogalmazva, a férfiassághoz, a nőiességhez vagy a szexualitáshoz köthető normák azért maradnak azok, mert saját magukat hozzák létre újra és újra, noha az identitás jóval összetettebb annál, mintsem hogy egyneműsíteni lehetne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rekordszámú ismert márka áll ki Budapest Pride mellett

Dívány 2016. július 1., péntek 17:17

Minden eddiginél több ismert márka céges csapata vonul fel most szombaton a Budapest Pride-on. Eközben egy friss kutatás szerint az internetes közvélemény is egyre inkább a Budapest Pride mellett áll, a megszólalásoknak már 2015-ben is 75-80%-a elfogadó volt, 2014-hez képest 2015-re a különösen pozitív megnyilvánulások aránya is jelentősen nőtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De mit jelenthet az, hogy ragad a hajnal, süpped a beton?

dívány.hu 2016. július 1., péntek 10:44

A Volt fesztivál első napjának főfellépője az idén 25 éves Quimby volt, és ugyan a szép évforduló ellenére is csak egy alig másfél órás koncertet adtak, azért megtöltötték a fesztiválozók a nagyszínpad előtti területet. Azt mondjuk nehéz megmondani, hogy mire voltak kíváncsiak többen a 9 órás Quimbyre, vagy a fél tizenegyes Wellhellóra. Egy biztos, a legnagyobb tömeget az éjfél után kezdődő Paul Kalkbrenner szeletelős liftzenéje vonzotta az egyre hűvösebb soproni éjszakában.

A Quimby fellépése előtt a koncertre igyekvőket, valamint Balanyi Szilárdot, a zenekar billentyűsét és Lévai Balázst, a zenekart jól ismerő műsorvezetőt kérdeztük arról, miről szólhat a Quimby egyik legnagyobb slágere, az Ajjajjaj szövege.

Ki lesz az új Ákos?

dívány.hu 2016. június 30., csütörtök 15:10

A Volt fesztivál nulladik napján tartották az első Petőfi Zenei Díjátadót, ahol néhány fiatal, feltörekvő előadó mellett Ákost díjazták a szervezők. A nagyszínpad melletti vip-ben pedig megjelentek néhányan azok közül, akik nem kaptak díjakat, viszont nem volt jobb programjuk kedd estére, mint a fesztivál szolgáltatásait élvezni.

Arra kerestük a választ idősebb és fiatalabb zenészeket megszólaltatva, hogy szerintük ki lesz a következő generáció Ákosa, vagy a fesztivál első napján fellépő, idén 25 éves Quimbyje, illetve, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki évtizedeket töltsön el a pályán.

Találkoztunk talajrészeg fiatal zenésszel, akit egyébként nagyon kedvel Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse, Demjén Ferencet pedig pont akkor kapcsolták telefonon Frenreisz Károlynak, amikor interjúztunk vele, ilyenformán megtapasztalói lettünk a hajóvonták találkozásának.

Ki lesz az új Ákos?

 • 325
  Fluor Tomi (Wellhello)
 • 457
  Marsalkó Dávid (Halott Pénz)
 • 169
  Likó Marcell (Vad Fruttik)
 • 35
  Schoblocher Barbara (Blahalouisiana)
 • 6
  Puskás Dani (The Biebers)
 • 71
  Puskás Peti (The Biebers)
 • 453
  Valaki más
 • 349
  Nem tudom

Ha akkor nem tudok megbékélni a halállal, nem tudtam volna túlélni

Farkas Edina Lina 2016. június 29., szerda 18:28

2013-ban a Fuck You Cancer! feliratú fotója bejárta az internetet. A 28 éves lánynál ekkoriban diagnosztizálták a végstádiumú méhnyakrákot, de ő elhatározta, bármennyire rosszak is az életesélyei, túléli. A betegségéről, annak körülményeiről pedig nyíltan fog beszélni.

Szentesi Éva nem az első fiatal nő Magyarországon, aki nem kapott a kellő időben, megfelelő felvilágosítást a HPV vírus veszélyeiről, a méhnyakrákról, akinek tüneteit nem ismerték fel időben, és hónapokon keresztül félrekezeltek. A  nem megfelelő felvilágosítás, a rák tabusítása, a szakmaiatlanság és a bagatellizálás majdnem az életébe került. Gyógyulása után megírta történetét Hamvaimból című könyvében. A szerzővel beszélgettünk.

Fuck You Cancer
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés