STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Ősztől meleg pasik fenekét nyomják a levelekre Finnországban

bb 2014. április 18., péntek 12:02

Azon senki sem lepődik meg, ha az Egyesült Államokban bélyegre nyomják az egyik legismertebb melegjogi aktivista, Harvey Milk arcképét, aki egyben az első, homoszexualitását nyíltan felvállaló polgármester volt az USA-ban.

Azt viszont mindeddig nehéz volt elképzelni, hogy hasonlóképpen nyíltan állnak a témához a korántsem ennyire toleráns Finnországban, ahol egyelőre még elég távoli álom melegek számára a házasság legalizálása, a nemváltoztatást pedig csak akkor ismerik el hivatalosan, ha már a megfelelő műtéteken is átesett a delikvens. Ennek tudatában valóban merésznek tűnik, hogy idén szeptemberben a Finn posta, az Itella Posti Oy piacra dob egy bélyegívet a meleg pornográfia egyik legbefolyásosabb illusztrátorának, a finn Touko Laaksonen – művésznevén Tom of Finland – homoerotikus rajzaival  – írja a slate.com.

TFsheet 34574
Fotó: Tom of Finland
Távolról sincs vége, olvasson még »

Véget ért a száz év magány: elhunyt Gabriel Garcia Márquez

Divany.hu 2014. április 17., csütörtök 22:40

Hosszú betegség után Mexikóban elhunyt a 87 éves Gabriel Garcia Márquez kolumbiai író - számolt be róla a BBC. A Nobel-díjas szerzőt március végén szállították kórházba, tüdő- és szövődményes húgyúti fertőzéssel, ám családja akkor még abban reménykedett, hamarosan kiengedik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még farsangozhat is idén húsvétkor!

Divany.hu 2014. április 17., csütörtök 10:18

Április 17. Csütörtök

Túl hosszúnak azért nem neveznénk ezt a hétvégét, de mégsem kell dolgozni menni majd hétfőn, ami azért jobb a semminél. Lesz ajánlónk arra is, hova lehet menni nyulat simogatni (szinte bárhova), de előbb beszéljünk a bulikról! Ha óvatosabban kíván belehúzni a hétvégébe, akkor az inspiráló tematikával jelentkezőInspiráló Designelméletet válassza: Sikersztorik hőseivel beszélgetnek, olyan hazai tervezőket látnak vendégül, akik a magyar közönség meghódításán túl a külföldi piacon is elismertek. Ma este a Fogas Házban Szépvölgyi Viki képviseli a LOFFICE-t az IDE kerekasztalbeszélgetésen.

10150552 710205339002039 474011526 n
Fotó: Facebook / Inspiráló Designelmélet
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vak ruház világtalant

maze 2014. április 16., szerda 10:13

A Megruházlak című Viasat 3-as tévéműsor a héten indult, és a kezdeti sokk után egész kellemes perceket is okozott. Az első sokkot is leginkább a Viasat 3 fejesei okozták, akik ennyi év után sem jöttek rá, hogy az oké, hogy dekoratív biodíszlet Horváth Éva, de a szerep, amit folyamatosan rákényszerítenek (lásd még Éden Hotel, meg minden, ami közte volt) a lehető legtávolabb áll tőle. Valakinek csak el kéne magyaráznia neki, hogy mi az a természetesség, és a rendezőt itt szeretnénk megkérni, hogy semmiképp se adja neki feladatként (de lehetőleg a szerencsétlen játékosoknak se), hogy kameráról-kamerára kapkodja a fejét, mint valami kommersz teleshop reklámban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megismeri ezeket a lemezborítókat?

bb 2014. április 15., kedd 14:56

Sokakat megihletett már az évek során ikonikussá vált pop, rock vagy rap lemezborítók újraértelmezése, de ilyen kézenfekvő ötlete, mint a Harvezt néven ismertté vált művésznek, még egészen biztos, hogy senkinek nem támadt a témában. Legalábbis nem valósította meg azt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, az ezerarcú nő

bb 2014. április 14., hétfő 15:17

Valószínűleg a Halloween és a farsang a kedvenc időszaka annak a San Franciscó-i sminkmesternek, aki valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva már több, mint egy éve minden egyes áldott nap kitalál magának valami teljesen új karaktert, ami elsősorban aznapi sminkjében nyilvánul meg a leglátványosabban.

A megszállottnak (és időmilliomosnak) tűnő, Hannah Concannon nemcsak magának szerez örömet a végeredménnyel, le is fotózza azt, hogy az általa létrehozott és szerkesztett rajongói oldalon illetve az Instagramon bárki gyönyörködhessen és inspirálódhasson műveiben – írja a bolditalic.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az idei Titanic mindegyik filmje túlmutat saját magán

ut 2014. április 13., vasárnap 14:10

Női rendező filmje nyerte az idei Hullámtörők-díjat a Titanic Filmfesztiválon, a bolgár Maya Vitkova Viktoria című filmjét szavazta meg a háromtagú szakmai zsűri a legjobbnak. Szász János, a zsűri elnöke az április 12-i záróünnepségen azt mondta, elképesztő női színészi alakítást látott egy lélegzetelállító, egyéni hangon elmondott történetben. A rendezőnő videófelvételen köszönte meg a nyolcezer euróval járó díjat, és elmondta, hogy kilenc éven át készült a filmje, amit a saját gyerekének érez. Mellesleg épp húsvétra takarított otthon – ezt is hozzátette. A filmet többek közt a Sundance-en is bemutatták.

A zsűri rendhagyó módon különdíjat is hirdetett a versenyfilmek szekcióban, mint kiderült, nehezen tudtak választani, így a filmfesztivál szervezőivel egyeztetve plusz egy filmet kiemeltek. A nehéz döntés feltehetően amiatt is lehetett, hogy az idei Titanicra színesebb, tartalmasabb programot állítottak össze a szervezők, mint eddig bármikor. Horváth György, a programigazgató elmondta, feszesebb az idei program, figyeltek arra, hogy sok nagyon jó filmet mutassanak be. A zsűri különdíját az izlandi Lovak és emberek kapta, a filmet a klasszikus orosz drámákhoz hasonlította a zsűri, úgy jellemzték, hogy felemelő és fájdalmas, ahogy az izlandi emberek mindennapjait elmondja.

A közönség szerint a Titanicon egy dokumentumfilm volt a legjobb: Az optimisták című film a közönségszavazatok alapján 4,8 átlagot kapott. 66 és 98 év közötti nők röplabdacsapatát mutatja be.

A 21. Titanic Filmfesztiválon egy diákokból álló zsűri is választott, a MOME, a SZFE, a BKF és az ELTE hallgató közül kikerült döntnökök a rasszizmusról szóló Oroszlánszív című filmet találták a legjobbnak. A diákzsűri tagjai azt értékelték különösen, hogy a kemény témát kedves humorral oldja fel a film, emiatt páratlan.

"Mindegyik film merész volt, és ki akart valamit fejezni. Mindegyik film túlmutat saját magán" – mondta a záróünnepségen Szász János rendező, aki szavaival az idei Titanic filmfesztivált hűen jellemezte. A fesztivál egyetlen hibája – már amennyiben hibaként felróható –, hogy a sorbanállás jellemzi, a nagy érdeklődés miatt. A filmfesztivál április 12-én zárult Jim Jarmusch Halhatatlan szeretők című vámpíros filmjével.

Kartondomborművekkel a világ jobbításáért

bb 2014. április 12., szombat 14:52

A kortárs művészeknél az újrahasznosítás témája legalább annyira felkapott, mint a divatvilágban a telt karcsú és korosodó modellek foglalkoztatása, így természetesen ez a hét sem telt el olyan művész nélkül, aki ne látott volna fantáziát ennek feldolgozásában.

Ezúttal a Teheránból Göteborgba, majd onnan Texasba települt művész, Ali Golzad hívta fel magára és újrahasznosított kartonból készült igencsak részletes kidolgozású munkáira a szakma figyelmét. A digitális és újrahasznosított művészetre szakosodott Golzad saját állítása szerint az elmúlt tíz évben autodidakta módon sajátította el a grafikai tervezést, miközben igyekezett arra fókuszálni, hogy új megvilágításba helyezze a hétköznapi tárgyakat valamint valami értelmeset hozzon ki a kiselejtezett anyagokból – írja a laughingsquid.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak Madonna szerint menő a hónaljszőr!

Divany.hu 2014. április 11., péntek 17:51

Ben Hopper londoni fotós 2007-ben látott neki Természetes szépség címre hallgató fotósorozatának, amiben azt hivatott bemutatni, hogy mit tett a társadalomra gyakorolt agymosás a szépségiparral. A Huffington Post a napokban közölte első sorozatát, amit modellekről, tervezőkről, színésznőkről és a barátairól készített, a női szépséget hónaljszőr-villantáson keresztül bemutatva, hogy ellene menjen a sztereotípiának, miszerint a két dolog kizárja egymást.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindannyiunk magánélete belefér egyetlen órába

cukorka 2014. április 10., csütörtök 16:07

Megint a Jurányi, mert úgy tűnik, valamiért bírjuk - leginkább talán azért, mert elég színes a repertoár. Most éppen a Scallabouche Theatre Magánélet című színházi kísérletén jártunk, ami Noel Coward drámája alapján készült. A Scallabouche Theatre-t még 1998-ban hozta létre Alexis Latham brit színész-rendező, aki közel húsz éve él Magyarországon. Most Fullajtár Andreával és Gyergye Krisztiánnal állítottak színpadra egy párkapcsolatokat boncolgató színművet, félig magyarul-félig angolul, de ez senkit se ijesszen el, mert az előadás - hadd lőjük le a poént - zseniális. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szonettező Senától John Mayallig

Dívány 2014. április 10., csütörtök 08:56

Április 10. Csütörtök

Már április van, és még mindig nincs új hobbija? No, akkor szólunk, hogy Kötöde van a Dzzsben minden csütörtökön. Sosem késő elkezdeni, ha van türelme az ilyesmihez, ha meg annyira nincs, akkor nézegessen borcímkéket a Bálnában. A "Cégér – Jó bornak tervezz címkét" alkotói pályázat hivatalos eredményhirdetése és kiállításmegnyitója nem meglepő módon borkóstolót is magában rejt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azért utazunk, hogy boldogabbak lehessünk

gr 2014. április 9., szerda 17:17

Április huszonötödikéig (előzetes regisztráció után) tekinthető meg Kóti Réka kiállítása, a The Idea Of Flow a Brody Studiosban. Az analóg technikával alkotó fényképész szándéka szerint "a boldogság keresését és az utazás misztériumát dolgozza fel a Londonban, Berlinben, Párizsban és Athénban készült képeken és videofelvételeken". A főként divatfotóiról ismert Kóti az elvágyódást és a belső emberi értékeket hangsúlyozza, a sorozatot májusban Berlinbe is továbbviszi. 

A Brody Studios ideális helyszín a kiállításhoz.Fotó: Szécsi István /Dívány

Bontson ki egy múmiát, ha unatkozik!

bh 2014. április 9., szerda 10:48

A stockholmi Medelhavsmuseet a svéd ICT intézettel együtt különleges régészeti élményt talált ki az interaktív lelkületű múzeumlátogatók számára, írja a Fast Company. Az érdeklődők Neswaiu egyiptomi főpap múmiáját tekerhetik ki, persze csak virtuálisan. Sajna, egyelőre még nem a neten, csak ott helyben, de azért így is elég menő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legóból rakták ki Dalí híres elefántját

bb 2014. április 8., kedd 18:50

Idén eddig szinte minden hónapra jutott valami Salvador Dalíval kapcsolatos érdekesség, amit leginkább annak tudunk be, hogy januárban volt éppen huszonöt éve, hogy elhunyt a szürrealizmus legismertebb alakja. Egy spanyol design cég Dalí ihlette kitömött birkából készített iratszekrényt, egy szintén spanyol festő pedig megfestette, hogy milyen lenne, ha Dalí festészet helyett építészettel foglalkozott volna. Ezúttal a koreai „Lego művészt” ihlette meg a festő egyik vissza-visszatérő témája, az elefánt, melyet többféleképpen is megfestett munkássága alatt. 

13141665643 3ae69e9c5e o
Steampunk lett Dalí elefántjábólFotó: jkbrickart.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Titanic idén is sokkol és elgondolkodtat

ut 2014. április 7., hétfő 20:43

A fimfesztiválok jellemző tulajdonsága, hogy nagyon rossz és nagyon jó filmbe is bele lehet szaladni. Az is jellemző a filmfesztiválokra, hogy sokszor épp a várva várt filmek okoznak csalódást, és az a film ugrik be évekkel később is, amire az ajánló alapján nem is gondoltuk volna. Negyedik napja tart a Titanic Filmfesztivál Budapesten, ötvenkét filmet válogattak be a szervezők a programba, mi eddig az alábbiakat láttuk - vagy még nem, de nem szeretnénk kihagyni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pszichológus Anne Frank a Fészekben

cukorka 2014. április 6., vasárnap 15:55

Monodrámán jártunk a Fészekben, hogy megnézzük, mutathat-e újat egy 1924-ben született zsidó lány története. Förster Vera „Kapaszkodj…” című önéletrajzi írása nyomán született az Egy pesti lány, amit Olasz Ági adott elő Szántó Erika rendezésében. 

Förster Vera pszichológus volt a Popper-féle vonalból, élete nagy részét Angliában élte le, és a rendezőnőt - mint azt a Klubrádióban adott interjú során elmondta - leginkább az irónia fogta meg a könyvében. Rögtön tudta, hogy monodrámát akar belőle, de ahogy az már lenni szokott a rendezés váratott magára, de idén (talán a Holokauszt-emlékévnek köszönhetően is) sikerült megtalálni a megfelelő színésznőt és helyszínt a darab előadására. 

Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, nem egy vidám történet Förster Veráé, aki egy lomtalanítás kellékei között bóklászva meséli el, hogyan lett boldog gyerekből megtört felnőtt, pontosabban elkényeztetett lánykából hamisútlevél-gyártó cionista, míg aztán szépen be nem terelték a vagonba. A történet szépen van felépítve és valóban nincs rosszul megírva, pont olyan hosszú, amilyennek lennie kell, így a főszereplő őszintén juthat el a kezdő állapotból a végkifejletig, bemutatva egy fél életet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha gimnazista volna, ezt tanácsolná önnek Kurt Vonnegut

maze 2014. április 5., szombat 15:42

Nem sokkal van nagyobb mázlijuk az angol nyelvterületeken élő gimnazistáknak amiatt, hogy igazi nagyságokat hívhatnak meg magukhoz beszelgetni, ha egyszer a hírességek hozzájuk sem jönnek el. Egy nyolc éves sztori látott most napvilágot a Huffington Postnak köszönhetően, amiben kiderül, hogy a New York-i Xavier Gimnázium tanulói 2006-ban több írót is meghívtak, hogy tartsanak nekik előadást, ám egyedül Kurt Vonnegut vette a fáradságot, hogy - ha meg nem is jelenik - legalább válaszoljon a fiataloknak. Alant az ő nagyon is jellegzetes stílusú válaszlevele olvasható.   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr szobrok lesznek az újrahasznosított gyermekkorból

bb 2014. április 5., szombat 11:18

A műanyag játékok, elsősorban a babák végtagjainak újrahasznosítása és annak témája nem egy művészt megihletett már. Így első ránézésre annyira meg sem lepődtünk a Johannesburgban született, de Sydneyben élő művész, Freya Jobbins látványos munkái láttán, melyek ha jobban szemügyre vesszük, csipetnyi Toy Story-trilógia beütéssel ugyan, de az olasz Giuseppe Arcimboldo festményeire emlékeztetnek leginkább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óriáshangyák lepték el Kolumbiát

maze 2014. április 4., péntek 14:26

Érdekes és egyben hátborzongató művészi kifejezésmódra bukkantunk a wetheurban.com-on. Rafael Gómezbarros szobrász alkotásai nemcsak múzeumok falain mutatkoznak be, de középületeken is feltűnnek, és ezáltal válnak csak igazán izgalmassá, hiszen a jelentésük is éppen attól függ, hogy hol lehet éppen megnézni őket. Persze, az sem utolsó szempont, hogy nem a megszokott, aprócska kis hangyákról van szó, és hogy nagyon sokan vannak.

ec795a ef7df2a4bc8f4e448958fab29b6ecaa1
Fotó: casa-tomada.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Krétakör Párt se tudja, mi lesz itt

cukorka 2014. április 4., péntek 09:32

Hogy miért is óriási mázli, hogy angolul a pártot úgy mondják, hogy party? Hát, ez talán magáért beszél. Ahogy Schilling Árpád társulata a Krétakör is, ami 2008-ban elméletileg megszűnt, idén viszont újra feltámadt poraiból, hogy társadalomkritikát mondjon az arcunkba, hiszen itt a választás, ami semmit sem fog megváltoztatni. Persze a társulat reuniójához nem emiatt volt szükség, de azért ha valaki, hát akkor a Krétakör (megszűnés ide vagy oda) nagyon is jól pozicionálta a feltámadást, és meglepetésre nem is lett A Párt című előadásukból fröcsögő, csak a kormány negatívumait felsoroló, egyoldalú kampányelőadás. Mondjuk, nehéz is lenne tiszta szívvel valamiért kampányolni, sokkal egyszerűbb akkor már valami ellen. De ebben az esetben erről sincs szó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Quimby játszik színházat a héten!

Divany.hu 2014. április 3., csütörtök 10:37

Április 3. Csütörtök

Nem kell mindig csak a partizás, de nyugi, arról is szó lesz a héten, csak kell a felvezetés hozzá. Például ma nyílik a Müsziben Bánfi Brigitta első szólókiállítása, Inkább otthon, de nem haza címmel. "A kiállítás a Závada Péter Ahol megszakad című verséből kölcsönzött mottót – „Inkább otthon, de nem haza” – kántálva mesél az állandósult költözésről, az alkalmira szabott alkalmazkodásról, és ezek énképre gyakorolt hatásáról." Ha pedig bírja a Petőfi Rádió dj-it, akkor nagy szerencséje van, mert pont ők adják a talpalá valót a VOLT Music Bárban, fellépők: Spilerz, Izil, Wondawulf, JumoDaddy.

1980176 723757454312540 1124360125 o
Fotó: Facebook / Bánfi Brigitta
Távolról sincs vége, olvasson még »

"Aki szereti a megszállott embereket, az bír velem jönni"

maze 2014. április 2., szerda 10:05

Miért pont Harold Pinter: Az utolsó pohár című művét állítod színpadra a jövő hónapban? 

Ez a darab a Nagyvilágban jelent meg valamikor, nem adták ki külön, hiszen nagyon rövid. Voltaképpen olyan hat oldal volt, de az én példányom például 16 oldalas. Még egyfelvonásosnak is csak becézni lehet, mégis egy kerek egész. Nagypál Gábor fogalmazta ezt jól meg, aki azt mondta, olyan, mintha Pinter már eleve a húzott anyagot adta volna oda. Ez egy végtelenül szomorú történet: három kihallgatásból áll, a férjéből, a feleségéből, és a gyerekéből. Nálunk a gyerek csak hangfelvételen - jelenik meg, mint a félelemkeltés eszköze. Nehezen tudok elképzelni annál durvábbat, minthogy meghallgattatják veled a saját gyermeked kihallgatását.  Ez a történet a csöndről szól, a félelemről és arról a sötétről amit a természet nem, csak az ember tud létrehozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Béreljen rúdtáncos robotot egymillió forintért!

bb 2014. április 1., kedd 07:36

Mint 1970 óta minden évben, úgy idén tavasszal is megrendezték Hannoverben a világ egyik legnagyobb nemzetközi informatikai kiállítását, a CeBIT-et, amely közel egymillió látogatót vonz évente. A nagyszabású informatikai és hírközlési expó egyik leglátványosabb attrakciói a német Tobit szoftvercég rúdtáncos robotjai voltak, amiket az 1967-ben született brit művész, Giles Walker tervezett. A táncoló gépek, Lexy és Tess már 2012-ben is feltűntek a kiállításon, és akkor olyan népszerűnek bizonyultak, hogy idén is elvitték őket (pontosabban a fejlesztett verziókat) a vásárra, írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket éli át szinte minden nő

ut 2014. március 31., hétfő 15:20

Pedro Almodovar is megirigyelné azt az érzékenységet, amivel a rövidfilmesek közelítették meg a női érzelmeket a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon. A lánybúcsúján összeomló menyasszonytól egészen a középkorú nők mindennapjain át több film is foglalkozott a bonyolult női lélekkel. A Daazo.com szervezésében március 27. és 30. között a Toldi moziban mutatták be a jobbnál jobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket, a filmfesztiválra összesen 66 rövidfilmet válogattak a szervezők. Összeszedtük a szerintünk legjobbakat azok közül, amik a női léttel foglalkoznak egy adott élethelyzetben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bucsi Réka animációja lett a Friss Hús győztese

Divany.hu 2014. március 30., vasárnap 21:07

Vasárnap este kihirdették a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál díjazottjait. A magyar fődíjat Bucsi Réka animációja, a Symphony Nr. 42, a Daazo-díjat Brauner Máté Előbb adtam című rövidfilmje, az Acnecom különdíját Hartung Attila Ischlerje kapta. A nemzetközi szekció fődíját a spanyol rendező, Chema García Ibarra Misterio című filmjének ítélték. 

Március 30-án, vasárnap este véget ért a Friss Hús Budapest rövidfilmfesztivál. A hat magyar és négy nemzetközi kisfilmes blokkra több mint kétezren voltak kíváncsiak. Az esti vetítések kivétel nélkül teltházasak voltak, de a délutáni blokkokat is sokan nézték. 

Symphony no. 42 - teaser from Réka Bucsi on Vimeo.

A magyar versenyprogram zsűrije (Bitter Brunó kommunikációs szakember, szociológus, Matthieu Darras, a Nisi Masa alapítója és a TorinoFilmLab projektvezetője és Muhi András producer) Bucsi Réka animációjának, a Symphony Nr. 42-nak ítélte a filmfesztivál 100 000 forintos pénzdíjjal járó fődíját.  “A film formailag kiválóan megoldott. A díjat filozófiájáért, szürrealizmusáért, titokzatosságáért, humoráért kapja” - indokolta Muhi András. 

A Daazo díját, a film fesztiválstratégiájának kidolgozását és megvalósítását Brauner Máté Előbb adtam című filmje kapta “a vasárnapi kis realista családi lötyögésbe becsapó kínos és egyben röhejes drámai fordulat hibátlan filmre viteléért és Rába Roland fantasztikus alakításáért”.

Az Acnecom kulturális és designügynökség által felajánlott különdíjat Hartung Attila Ischler című munkájának ítélték. “Mindenképpen kezdő filmesnek szerettük volna adni a díjat, és fontos volt, hogy a témával hosszabb távon is azonosulni tudjunk - ezért esett a választásunk egy Holokauszt-témájú filmre”  - mondta Halász Dóra, az Acnecom alapítója. Az Acnecom különdíja plakáttervezést, kommunikációs tanácsadást és egy vetítés leszervezését tartalmazza. 

A zsűri külön említésben kiemelte Visky Ábel Játszótársak című munkáját “a kiváló színészvezetésért és a történet megfelelő pontján alkalmazott nagyszerű dramaturgiai fordulatért”, Szentpéteri Áron Delfinkirályát “a magyar valóság egyik fontos szeletének dokumentarista pontosságú ábrázolásáért és az amatőr szereplők biztos kezű instruálásáért” és Gelley Bálint Otthon című animációját  “a film balladisztikus atmoszférájának míves animációs megteremtéséért”.

A nemzetközi szekció zsűrije (Katarzyna Klimkiewicz lengyel filmrendező, Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője és Tóth Barnabás filmrendező, a Friss Hús 2013 egyik díjazottja) a spanyol rendező, Chema García Ibarra Misterio című filmjét találta legjobbnak. “A film egy abszurd történet megvalósítása, amely az első jelenettől kezdve mélyen magával ragad - forradalmian friss megközelítésével mutatja be a látszólag közönséges emberek látszólag közönséges élete alatt rejlő titokzatos szinteket, egyszerre realista és misztikus fordulatokkal” - mondta Domenico La Porta.  Külön említést érdemelt egy színészi alakítás is: a Cadet (rendező: Kevin Meul) főszereplője, Aaron Roggeman, akinek karaktere “egyszerre sebezhető és erőszakos. A fiatal színész játéka fizikai erejével és érzelmi mélységével az egész közönséget lenyűgözte” - fogalmazott Katarzyna Klimkiewicz. 

A közönségszavazatok számlálása még tart, a szervezők hétfőn jelentik be a közönségdíj nyertesét. 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 31

Blogok, amiket olvasunk

CsP Lefeküdtünk, mégsem szexeltünk

Levélírónk annyira tiszteletben tartja a lány kérését, miszerint lassítsanak, hogy megpróbál lopakodó üzemmódba helyezkedni az ágyban.

Makronauta Aszalt gyümölcs kompót

Hogyan varázsolhatunk a télbe nyarat? Igen, aszalt gyümölcsökkel! És ha még egy kis praktikával, néhány adalékkal megbolondítjuk, máris ott vagyunk!

Juhari Zsuzsanna Hátborzongató ölelés

Akadt olyan sír, amelyben nemi aktus pózát utánozva temették el a párt.

Asperger 2.0 Érzelmi vakság

A férjem az alexitímia tipikus tüneteit mutatja – ő sokáig képtelen volt beszélni minden olyan témáról, ami erős érzelmeket váltott ki belőle, és most is csak nagyon nehezen nyílik meg.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés

Hirdetés