STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Kéknyúl meg az újítás esete

Farkas Edina Lina 2016. február 8., hétfő 15:02

A kimondottan sok tagból álló banda, 2008 óta állandó fellépői Budapesti kisebb-nagyobb klubjainak. Premecz Mátyás, az alapító, aki saját magát is Hammond–mániásnak aposztrofálja, az elmúlt évek során alaposan kimaxolta az orgonában rejlő lehetőségeket. Teszi mindezt úgy, hogy a zenekar tagjaival mindig frissítenek valamit, idén például beújítottak egy bassszusgitárost, készítettek egy új lemezt (Crowded Universe), a többi izgalomról pedig maga az alapító mesél.

Napi cuki: az elveszett plüssmackó kalandjai a Szépművészetiben

bb 2016. február 8., hétfő 09:14

A Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumokat nyitogató angyalszárnyas munkatársai után a Szépművészeti Múzeum dolgozói is előrukkoltak egy szupercuki videó sorozattal, melyeken egy ott felejtett, elnyűtt mackó kalandjait lehet nyomon követni. A Hieronymus Bocsnak elnevezett mackó egyébként a felújítás alatt álló épületben flangál és a múzeum olyan részeibe enged bepillantást, ahova eddig nem igen jutottak be az odalátogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Jenő az isten!"

Szaniszló Judit 2016. február 7., vasárnap 19:19

Pataky Attila erősen tömörítő, szemléleti és hangulati metonímiákban, szinekdochékban gazdag társadalomkritikai költeménye megmutatta, van igény erre a fajta kemény hangra ma is. Viszont félre minden patakyattilizmussal: mennyivel jobb azt ordítani Bárdos Deák Ágiékkal, hogy Besúgók és provokátorok!! A Kontroll Csoport adott koncertet tegnap este a Gödörben egy országos turné kezdéseként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erwin Wurmnál Freddy Kruger és a kanapé találkozik a boncasztalon

aa 2016. február 6., szombat 09:45

Újabb hatásvadász kollekcióval rukkolt elő az Egyperces szobrokról elhíresült osztrák művész, Erwin Wurm aki ezúttal Charles és Ray Eames ízlésvilágát hozta össze Freddy Kruger rémálomszerű külsejével. Legalábbis első ránézésre ez a kép ugrik be a párizsi Thaddaeus Ropac által kiállított munkákról – írja a fastcodesign.com. A Grindhouse egyes jeleneteibe is beillően deformálódott, részben felismerhető bútorok egy része úgy fest, mintha megolvadt volna, a felhővel kiegészült lámpán egy műanyag vödör díszeleg, míg a hűtőszekrény egy olvadt vajdarabra emlékezteti a nézőt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két szerző között, hatástalanul

Zappe László 2016. február 5., péntek 21:44

Friedrich Dürrenmatt: Play Strindberg! a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Pelikán Kamaraszínházában

Nyilván szentségtörő, de aligha alaptalan a kérdés, vajon a normális nézőnek, aki nem ül minden este színházban, hanem egy esztendőben mondjuk tíz előadást lát (vagy éppen annyit, amennyit egy bérlet kínál), nem mindegy-e, hogy Strindberg Haláltáncát vagy Dürrenmatt átiratát, a Play Strindberget látja-e? A két szöveg különbsége persze szembetűnő, legalábbis ha gyors egymásutánban találkozunk velük. De évek vagy pláne évtizedek távolából?

phoca thumb l 292
Fotó: Horváth Gábor / Vörösmarty Színház

Civakodó házaspárt látunk, és közéjük betoppan egy harmadik, lakmuszpapír- vagy katalizátorképpen, hogy némi izgalmat vigyen a nagyon ellaposodó, egyhangúvá váló házastársi párbajba. Hogy az egyik szerző, a tizenkilencedik századi, komolyan veszi, a másik, a huszadik századi ironizálja ezt a küzdelmet? Hogy az egyik haláltáncnak, a másik sportnak, játéknak fogja föl? Ma már inkább előadás, mintsem szöveg kérdése. Valójában Dürrenmatt is rendezőpéldányt írt a bázeli színház számára, nem önálló drámát. A legfontosabb benne a rendezői üzenet: nem kell ezt strindbergi poklot olyan nagyon komolyan venni, valójában bohóckodás az egész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb Hieronymus Bosch festményt azonosítottak a kutatók

aa 2016. február 5., péntek 16:51

Meglepő, de a világ egyik legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett művészének, a holland Hieronymus Boschnak mindössze 25 műve ismert (ezekből öt az Egyesült Államokban található), de úgy tűnik, hogy a gyűjteményhez most egy újabb alkotás is csatlakozik. A hír az artportal.hu-n jelent meg a Kansas City-i Nelson-Atkins Museum of Art hétfői bejelentésére hivatkozva, és a lényeg, hogy úgy tűnik, a Szent Antal megkísértése című festmény, amiről eddig azt feltételezték, hogy csak a mester műhelyének egyik műve, valójában maga Bosch festette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Focipályányi fraktálokat tapos a hegyoldalakba a hóművész

Becca 2016. február 5., péntek 13:34

Ha önnek eddig a hóangyalkészítés volt a maximum, amihez a hóval kezdeni tudunk, mutatunk pár nagyobb ívű elképzelést, amihez nem kell más, csak egy stramm hótaposó csizma... meg némi kondíció, pontosság, idő, és valami számítógépes modellezőprogram ismerete. Simon Beck "hóművész" munkáit a Treehuggeren találtuk, és bár elsőre persze hülyeségnek hangzik, hogy valaki mintákat taposson a hóba, a végeredményt látva el kell ismerjük, van a dologban valami. Beck számára egyébként ez egy - az átlagosnál némileg komolyabban vett - hobbi, az angliai Oxfordban szerzett mérnöki diplomát, a munkája pedig térképkészítés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

KultÚrFRÖCCS - ahogy kedvenceink szeretik

Lina 2016. február 4., csütörtök 18:34

Untuk már a sima programajánlót, ezért csavartunk rajta egyet és megkérdezünk néhány kedvencünket, miket ajánlanának ők az aktuális programarzenálból. A folytatásban az Ezüst Medve díjas Fliegauf Bence, a zenei szcéna egyik favoritja, SONYA, valamint a hazai divatszakma egyik legismertebb tervezője, Mojzes Dóra mesélik el, milyen programokkal töltődtek fel mostanában, hol lennének, ha nem itt, és mi várható tőlük-velük a közeljövőben.

Kokan Mladenovic dühös Koldusoperája sokáig nem megy ki a fejünkből

Zappe László 2016. február 4., csütörtök 10:38

A Temesvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka a Nemzetiben

Az ember tragédiájának egyik legizgalmasabb és legkorszerűbb értelmezését, átiratát Kokan Mladenovic szerb rendező készítette Gyarmati Kata dramaturg – jelenleg a színház művészeti vezetője – közreműködésével, az újvidéki magyar társulattal. Talán egyszer láthattuk a Bárkán (ha még emlékeznek erre a színházra az Üllői úton, a hajdani Ludovika szomszédságában, az Orczy kert sarkában). Remek előadás volt. Fő gondolata annyi – írtam akkor –, „hogy isten tökéletlenre alkotta az embert, viszont beleoltott egy csomó korlátot és követelményt, melyeknek megfelelni nem tud, majd elbújt, és valahol kajánul vigyorog szerencsétlen teremtménye csetlés-botlásán a megkerülhetetlen tilalomfák között. Csak az ördög humanista, aki társául szegődik e gyámoltalan, tudatlan, de időnként esztelenül lelkesedő lénynek képtelen útján.” A tavalyelőtti POSZT-on pedig ugyancsak az újvidéki társulattal készített előadása, az Opera ultima aratott fergeteges sikert és nyerte el a legjobb előadás díját.

Most tavalyi Koldusoperáját láthattuk a Nemzetiben, a temesvári magyar társulat szuggesztív megvalósításában. Nem Brechtét, hanem Mladenovicét és Góli Kornéliáét.

2250 fefdb
Fotó: Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbb infografika a Beatlesről

etelka 2016. február 3., szerda 14:45

Haha, azt hitte mindent tud a Beatlesről? Keni vágja az összes lemezt? Biztos benne, hogy tudja, hány számuk nem szól a szerelemről? Vagy, hogy hány számot írt Ringo Starr?

Szerencsére Adam E. McCann aTableauval elkészítette ezt az infografikát, ami igazán menőn sikerült, ráadásul tényleg minden benne van, ami az együttessel 1964-1970 között történt. Ha vannak még kérdései,nézzen körül az oldalon, számos frappáns infografikára bukkanhat még.

Másszon bele Salvador Dalí fejébe!

mzd 2016. február 2., kedd 17:55

Jean-François Millet 1859-ben festett, The Angelus című műalkotását Salvador Dalí tette még híresebbé: 1935-ben készült el annak parafrázisával. A mű most újabb életre kelt, szó szerint: a virtuális valóságot megidéző Oculus Rift segítségével 360°-os sétát tehetünk a festményben, írja a Wired.

Pár orosházi fiatal megmutatja, mi van a sztereotípiák mögött

Becca 2016. február 2., kedd 10:02

Egy társadalom működésének egyik alapja, hogy tagjai elfogadóak és toleránsak legyenek egymással. Erre az - itthon mára szinte utópisztikus - elképzelésre szeretné felhívni a figyelmet a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület kampánya. A gyűlöletbeszéd elleni témakörben hirdetett pályázatukra született meg az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat fotósorozata. Képeiken bemutatnak jó néhány olyan személyt (akik egyébként mind a városban élnek és/vagy dolgoznak), akiknek külseje tökéletesen megtestesít olyan, az átlagtól eltérő sztereotípiákat, amiket a társadalom amúgy olyan jól tud gyűlölni. Van közöttük cigány srác (aki valójában teológushallgató), raszta hajú hippilány (aki gyerekeket segítő önkéntesként dolgozik), szanaszét tetovált fiatal fickó (civilben sérült gyerekekkel dolgozik és amatőr költő), fiatal, kigyúrt macsó (aki amúgy bankfiókigazgató), vagy Down-szindrómás fiatalember (aki felszolgálóként dolgozik).

A kampány a hétköznapi normáktól eltérő embertársaink elfogadását célozza meg azzal, hogy a sztereotip sémák mögé néz, hogy ezzel rábírja a társadalmat is arra, hogy ne okvetlenül az első, csak a külső megjelenésen alapuló megítéléssel álljanak egymáshoz a tagjai. A cél az volna, hogy mindenki közvetlen tapasztalatok megélésével, és ne szimplán a megjelenése alapján ítélje meg a másikat. 

12631317 1142336312445957 4822598687495248920 n
Fotó: Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület / Facebook

Jöjjön velünk ingyen mozizni!

ermiz 2016. február 1., hétfő 11:36

Már szinte rendszeresek a nyereményjátékok a Cirko-gejzírrel közösen, most egy argentin romantikus vígjátékra hívjuk önöket! A Boldogság titka (El misterio de la felicidad) című másfél órás film két ember különleges kapcsolatát mutatja be. 

Santiago és Eugenio kapcsolata több egyszerű barátságnál. A két férfi évtizedek óta üzlettársi viszonyban van: mindent együtt csinálnak, szavak nélkül is megértik egymást, és örömben-bánatban mindig ott vannak egymásnak. Amikor egy napon Eugenio nyom nélkül eltűnik, Santiago Laurával, Eugenio feleségével együtt indul a keresésére. Útjuk során azonban nem egy megdöbbentő fordulattal szembesülnek, és rádöbbennek, hogy néha az álmok fontosabbak, mint a régen tett és azóta kiüresedett ígéretek.

A nyereményjátékunk véget ért, a szerencsés nyertesek:

Nagy Veronika

Vaspöri Júlia

Kisfeketecica Monika

Varga Péter

Soós Éva

Gratulálunk, és jó mozizást nekik! Nemsokára újabb játékkal jelentkezünk!

Így tettük tönkre Amazóniát

Lina 2016. január 31., vasárnap 14:47

A hazai mozik az Oscar-jelölés hatására újra műsorra tűzték a kolumbiai Ciro Guerra A kígyó ölelése című road movie-ját. Mielőtt azonban beül rá, gondolatban érdemes kicsit visszavenni a modern tempóból. Karamakate, a sámán utazása emlékei után ugyanis megkívánja, hogy képesek legyünk, vagy legalábbis megpróbáljunk egy teljesen új perspektívából kísérni a történetét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő kulisszatitkok a Brian életéből

aa 2016. január 30., szombat 18:20

Szerencsére a britek legmeghatározóbb komikus társulata, a Monty Python nem hagyta abba a melót az óriási sikert aratott Gyalog galoppnál, hanem négy évre rá, 1979-ben elkészítette a valaha készült legjobb szatírát, a Brian életét is, ami elődjéhez hasonlóan óriási hatással volt az azt követő alkotásokra. A mentalfloss.com ezúttal összeszedett pár érdekességet és fontos apróságot, amit feltétlenül illik tudnia egy lelkes Monty Python rajongónak. Részletek a hajtás után!

giphy (21).gif
Fotó: giphy.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Színezett már csanakot? Most majd fog!

ermiz 2016. január 30., szombat 16:19

Megállíthatatlanul terjed a színező mánia, az Ikea után most épp a Néprajzi Múzeum szállt be a buliba. Mi csak üdvözölni tudjuk a múzeumok nyitását a modern technológia és az aktuális kultúrtrendek felé, a Nemzeti Galéria karácsonyi Instagram sorozatát is nagyon szerettük, és a Néprajzi is ügyesen lovagolja meg az őrületet. Képarchívumukból válogattak három rajzot: egy ivóedényt (igen, ez a címben beígért csanak), egy kanászkürt faragásának tollrajzát, és egy kisszék dúsan faragott fedelét – önnek pedig nincs más dolga, csak kattintani, nyomtatni és színezni. És hogy miért jó ez az egész színezősdi? Olvassa el, még emberkísérletet is végeztünk a témában! 

Megszavazták Budapest legjobb szórakozóhelyeit

bb 2016. január 29., péntek 19:14

2015. december 13. és 2016. január 27. között lehetett szavazni Budapest legjobb szórakozóhelyeire, klubjaira, kocsmáira és bárjaira az első alkalommal megrendezett Heineken Budapest Nightlife Awards keretében. A versenyen részt vevő közel száz helyre több, mint 10,000-ren voksoltak, a 12 kategória 35 nyertesét pedig a hetedik kerületi Fogasházban díjazták, ahol a Rendes Pénz, Marsalkó 'Halott Pénz' Dávid és Felcser "Punnany Massif" Máté formációja szórakoztatta a nagyközönséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tündérmesék egy ír kocsmából

Zappe László 2016. január 29., péntek 10:46

A gát Kaposvárról jött a Nemzeti Színházba

Előre kell bocsássam, valószínűleg be vagyok oltva az ilyen típusú darabok ellen, amilyen A gát is. Conor McPherson másik műve, a Tengeren, amelyet Budapesten a néhai Bárka Színházban láthattam 2008-ban, főképp azért maradt meg az emlékezetemben, mert ritkán unatkoztam annyira három órán át. Pedig Mucsi Zoltán hatalmasat alakított benne, de ez sem tudta felkelteni bennem az érdeklődést a darabban megjelenített világ iránt. Sem a benne szereplők halmozott nyomora, sem a mögötte ólálkodó misztikus költőiség nem fogott meg. Pedig abban a történetfélében a Mucsi játszotta vak szörnyeteg, aki terrorizálja a környezetét, folyamatosan keltette a feszültséget. A gát című darabjában, amelynek kaposvári előadását most vette át a Nemzeti Színház, még ilyesféle feszültség sincsen. Mindössze tündérmesék, kísértethistóriák utalnak ilyesmikre. Azok a történetek, amelyeket egy este egy ír kocsma vendégei mesélek egymásnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk az Oscar-esélyes rövidfilmek trailerét

Edicsek 2016. január 28., csütörtök 14:06

Az Oscar-esélyes filmeket végignézni minden évben nagy kihívás a filmrajongóknak, főleg a rövidfilmek esetében, amiket szinte lehetetlen megnézni egyben, főleg az összes kategória összes jelöltjét. Most azonban egy kicsivel közelebb juttatjuk a célhoz, ugyanis az Indiewire közzé tette a kategóriák ajánlóját, valamint azt is, miről szólnak az egyes rövidfilmek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pár négyzetméter a világ

Lina 2016. január 28., csütörtök 12:51

Egy jó könyvet filmre vinni, mindig kockázatos dolog, de Emma Donoghue bestellere, a A szoba című regénye szerencsére jó kezekbe került. Ráadásul maga a szerző írta a filmadaptáció forgatókönyvét is, ami félig garancia volt arra, hogy a könyvhöz hasonlóan a film is betaláljon. A rendező, Lenny Abrahamson pedig már nem először bizonyítja, hogy nemcsak finom érzékenységgel tud hozzányúlni traumatikus témákhoz (emlékezzünk csak a Mit tettél Richard? című alkotására), hanem ahhoz is ért, hogy ezeket a megfelelő módon tálalja a közönségnek. Még ha a sztori annyira nehéz és nyomasztó is, mint A szoba esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anyáink, nagyanyáink nosza, a moziba be!

cukorka 2016. január 27., szerda 16:23

Kern András új filmjének előzetesét elnézve voltak kétségeink. Nagyon úgy tűnt ugyanis, hogy a Gondolj rám nem lesz sokkal több egy Sztracsatella kettőnél, amiben a művész úr nem karmester, hanem sebész főorvos (doktor Borlai), de nem (teljesen) igazolódott be a sejtésünk. A történet sem állt erős lábakon, mert mekkora hülyeség már, hogy az amúgy igen nárcisztikus főhős pont azt veszi a fejébe, amikor megtudja, hogy halálos beteg, hogy mindenkivel megutáltatja magát, csak azért, mert kímélné őket az elvesztése okozta fájdalomtól. 

De gyorsan elvetettük ellenérzéseinket, főként mert a sajtóvetítés nézőterén ülő ötven pluszos tömeg már az első pillanatoktól kezdve harsány nevetgéléssel reagált Kern belső monológjaira. Leegyszerűsítve ez annyit tesz, hogy a rendező/főszereplő/ (Vámos Miklós novellájából) forgatókönyvíró Kern pontosan tudja, hogy mitől döglik a légy, és még azt is megengedheti magának, hogy rendezzen, mert nézhető, olykor élvezhető film kerül ki a kezei alól. Igaz, ehhez kellenek a színészei is - színészvezetés ugyanis csak nyomokban fedezhető fel a filmben. 

Ám az eredmény még mindig ezerszer jobb lett, mint amikor Görögországba mentek nyaralni a haverokkal, és nem csak azért, mert Kernt ebben a filmben egy másik ismerős, a vígszínházas közeg öleli körül. Ez azonban néhol visszaüt, a rendező képtelen például meghallani, amikor Majsai-Nyilas Tünde a természetellenesnél valamivel természetellenesebben visong arról, hogy a(z akkor még szimpatikus) professzor úr most akarja-e a szexet vagy sem. Igen, mert Kern valószínűleg szerette volna a karaktert már az első pillanattól gyarló embernek beállítani, így a túl szép családi idill: megértő válóügyvéd feleség (Eszenyi Enikő) és kamaszlány (Szilasi Blanka) mögött van szerető, sőt erotikus hangon gőgicsélő feleség legjobb barátnője (Liptai Claudia) is, utóbbi elég jó bőrben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Borsi Flóra a jelenben dolgozik, de a jövőbe néz

Lina 2016. január 27., szerda 14:28

A nemzetközi sajtóban nem először találkozhatunk a fiatal művész, Borsi Flóra nevével, aki digitális és analóg technikákat egyaránt használva alkotja meg képeit. Fotós projektjeiről írt már többek között a BBC, a Huffington Post, a  My Modern Met, kiállítása volt Detroitban, Londonban, Isztambulban, közös munkán dolgozik a Photoshoppal és születőben vannak az újabb sorozatai is. A nemzetközi elismerés ellenére sem érzi magát sem fotóművésznek, sem grafikusnak, többek közt ennek miértjéről is beszélgettünk most vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Petőfi beatboxol és élvezi

Szaniszló Judit 2016. január 25., hétfő 17:33

A magyar kultúra napján, január 22-én valami nagyon durva történt a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Bob és Bobék Orchestra “Mi lárma ez megént?” címmel olyan kristálycsillár-szaggatóan profi verskoncertet adott a PIM dísztermében, hogy több mint másfél órára sikerült totálisan megfeledkeznem róla, hogy én amúgy általános iskola óta zsigerből ódzkodom Petőfitől. Nem vagyok rá büszke, de ez van. Szóval francba immár a bajuszpödrős, csikóbőrös műromantikával, Horváth Kristóféknak hála bárki ráérezhet végre: Petőfi igenis menőbb, mint valaha.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Várja felkészülten az új X-aktákat!

aa 2016. január 24., vasárnap 20:43

A megszállottabb sci-fi és fantasy rajongók már biztos izgatottan várják január 24-ét, mivel az amerikai Fox csatornán ezen a napon debütál a kilencvenes évek egyik sikersorozatának, az X-aktáknak a folytatása. Az új szériát ezúttal is Chris Carter rendezi majd, és persze továbbra is David Duchovny és Gillian Anderson főszereplésével. Bár az ígéretesnek tűnő előzetesekből sok minden kiderül a hat részes produkció koncepciójáról, a hajtás után némi ismétlésképp végigvesszük, mégis mitől lett az X-akták az UFO-összeesküvésekben, paranormális elméletekben, kormánytitkokban és gyíkemberekben hívők és kételkedők egyik legmeghatározóbb alapműve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A londoni Saatchi csak csajos kiállítással ünnepli a születésnapját

ermiz 2016. január 24., vasárnap 18:25

A Saatchi galéria londoni kirendeltsége 30 éves évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból különleges kiállítással készültek. A január 13-án megnyílt Pezsgő élet című tárlaton ugyanis kizárólag 14 női alkotó műveit mutatják be. "Az évek során mindig is támogattuk a női művészek munkáját, és néhányak közülük azóta a kortárs művészet meghatározó alakjai, de még mindig sok a tennivaló." -nyilatkozott Nigel Hurst, a galéria vezetője a Guardiannek. "A női művészek a kortárs művészetben ma már sokkal jobban megjelennek, mint korábban, de összehasonlítva helyzetüket a férfi művészekével, még mindig ott van az üvegplafon."

A különbség nagyon is jól látható a művészek neme és a beárazásuk között. Ennek bizonyítéka, hogy a legmagasabb áron elkelt, női művésztől származó mű 7,1 millió dolláért kelt el (Yayoi Kusama festményéről van szó), míg férfi művész eseteén ez a szám 58,4 millió dollár (ennyit Jeff Koons egyik szobráért fizettek). A East London Fawcett group 2013-ban auditált jelentése szerint a 134 londoni galériának csak 31 százaléka foglalkozott női művészekkel. 

A kiállítás címe egy amerikai művésznő, Julia Wachtel munkájából származik. A "Champagne Life"-ra refelektál,  Kim Kardashian és Kanye West  fotóját ábrázolja, mellettük egy kék Minnie egérrel. Érdekesség, hogy a kiállítást pont egy időben rendezik egy másik tárlattal, melynek No Man's Land a címe, és 100 női művészt mutat be. 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés