STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

A Budapest Pride nem csak felvonulásból áll ám!

Steiner Kristóf 2015. július 3., péntek 11:21

Már megint itt vagyunk! Pénteken ismét beindul az idén 20 éves Budapest Pride-hoz kapcsolódó Kulturális Hét, az ország egyik legmegosztóbb társadalmi eseménye. Fura egy jelenségről beszélünk: a világ egyik felén a Pride egy ország örömünnepe, ahol akár 200 000 ember jelenik meg - családostul; míg máshol a helyi rendőrségi erők verik szét a maroknyi felvonulót. És aztán itt vannak azok a nemzetek, ahol még mindig "eldőlőben van", hogy merre megyünk: az elfogadás vagy a kirekesztés felé.

Sokan kérdezik ilyenkor: miért kell "felvonulgatni", hangos kamionokkal, kettyós ruhákban bulizni, hiszen polgárpukkasztással nem jut előbbre az LMBTQ társadalom ügye. Erre mindig azt felelem: ha annak idején a szüfrazsettek Angliában nem láncolják magukat a miniszterelnök hintójának kerekéhez, és nem dobálják őt záptojásokkal, a nők hiába "kérik szépen" a szavazati jogaikat. Sokan nem értik, hogy egy - adott esetben nyolc éve együtt élő - meleg pár egyik felének például jogában sem áll érdeklődni a kórházban a szerelme hogyléte felől, ha azt baleset éri. A szivárványcsaládok ritkák és szokatlanok, mint a fehér holló - sokan nehezen értik meg, hogy egy gyermek értékrendje ideális esetben szereteten és kedvességen alapszik, nem pedig dogmákon és társadalmi normákon. Akárhogy is, Magyarország ébredezik: évről évre egyre többen emelik fel a hangjukat az LMBTQ emberek jogai mellett, és a felvonulásra több, mint 10 000 ember érkezett tavaly - idén pedig reményeim szerint ez a szám akár meg is duplázódik - tavaly már megosztottam 9 érvemet, miért érdemes heteroszexuálisként is részt venni az ünneplésben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kékszalag, Győrkőc Fesztivál, lovasnap és a Terminátor várják a héten!

Edicsek 2015. július 2., csütörtök 10:47

Attól, hogy nem ment Sopronig, a Volt Fesztiválra, még a fővárosban is jókat lehet bulizni, meg kiállításra és moziba járni. Indul például a Budapest Pride kulturális hét, ami annyi érdekes programot tartogat, hogy külön ajánlóban is foglalkozunk vele, de lesz még Wu-Tang Clan, Soulfly és Dream Theater koncert is. Vállalkozóbb szelleműek a Balatonra is leruccanhatnak, hogy átússzák, vagy nézhetik a partról a Kékszalag vitorlásversenyt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyen magával még két embert a moziba! Vagy még többet.

Divany.hu 2015. június 30., kedd 15:04

Rendhagyó jótékonysági akció indul a Cirko-Gejzír moziban: 2015. július 1-től új közösségi kezdeményezést indítanak “Legyél te a jegyváltó!” címmel. Céljuk, hogy közönségük bevonásával azokhoz a filmrajongókhoz is eljuttathassák a mozizás élményét, akik saját erőből nem feltétlenül tehetik meg, hogy moziba járjanak. 

10553711 10152803675990219 5139078978717212805 o
Fotó: cirko-gejzír mozi / Facebook

A mozi ehhez saját közönségét hívja segítségül: ők szabadjegy megvásárlásával juttathatnak mozizáshoz másokat, ami azt jelenti, hogy a moziban (és az online jegyvásárlási felületeiken) úgynevezett szabadjegyeket is lehet vásárolni, amiket a pénztár melletti dobozba kell majd bedobni. A Cirko-Gejzír mozi minden két bedobott jegy után plusz egy ajándék jegyet tesz a többi mellé. Az így összegyűlt szabadjegyeket minden hónap végén más-más, a társadalom és a közösség szempontjából fontos munkát végző szervezet dolgozóinak ajánlják fel, például tűzoltóknak, könyvtárosoknak, vagy egészségügyi dolgozóknak. Az első hónapban összegyűlt szabadjegyekkel most majd a Belvárosi Tűzőrség munkatársai mozizhatnak a Cirkóban. 

A szabadjegyet vásároló, nagyvonalú jegyváltókat cirkós origami madárral jutalmazzák.

Mostantól a könyvtárba menjen, ha mozizni szeretne

Edicsek 2015. június 29., hétfő 15:48

Még idén elkezdődik az országos könyvtármozi-hálózat kiépítése, amely a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést – jelentette be Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, a program egyik kezdeményezője csütörtökön, a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kísérő r endezvényeként tartott, A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzete című konferencián. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trónok harca, ahogy még sosem látta

mzd 2015. június 28., vasárnap 20:27

Tiia Öhman és Satu Walden sorozatok, illetve filmek iránt érzett szenvedélye elég költséges hobbi: a két lány ugyanis körbejárja a világot, hogy meglátogassa azokat a helyszíneket, ahol az ikonikus jelenetek játszódtak. Ezt persze fotózzák is, és nem bízzák a véletlenre az azonosítást: az adott film egy ott forgatott képkockáját is "beépítik" a helyszínekbe – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hajszárító sokkal több dologra jó, mint gondolná!

mzd 2015. június 27., szombat 20:57

A hajszárítás nem épp a legizgalmasabb időtöltés, azonban amit Antoine Terrieux hozott ki a kütyüből, az valami egészen szórakoztató. Az egyébként bűvészként és zsonglőrként is tevékenykedő művész hajszárítók segítségével készít installációkat: egyikben például úgy helyezte el őket, hogy azok bekapcsolva a levegőben tudjanak tartani, esetleg adott pályán mozgatni is különböző tárgyakat – olvasható a ThisIsColossal odlalán.

En Plein Vol (création 2014) from Antoine Terrieux on Vimeo.

A művek egyébként egy tavaly decemberi, a House of Jugglingban megtartott kiállításra készültek, Terrieux pedig az előadásai során is szívesen használja a hajszárítókat. A fenti videóban egy kis összeállítást láthat műveiről, például, hogy milyen a bakelitlemez- vagy labdalebegtetés "élőben", vagy hogyan lehet elérni, hogy soha ne érjen földet a papírrepülő.

Terrieux műveinek szórakoztató voltát nem elvitatva azért tegyük hozzá, Magyarországnak régóta vannak kiváló kinetikus művészei, egyiküknek, Csörgő Attilának köszönhetően pedig már hasonló objektünk is. A 9 ventilátorral lebegtetett különböző felületű – így a légmozgás hatására más-más mozgásokat végző – 9 papírgömb a Hogyan szerkesszünk narancsot? címet viseli, ide kattintva nézheti meg működés közben, ha pedig úgy érzi, magyarázatra szorul, azt itt találja

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ugye ön is így mozgólépcsőzik?

mzd 2015. június 26., péntek 14:53

Valami lehet a levegőben, ugyanis a budapesti valóság egyre több embert ihlet meg: nemrég írtunk Mondik Noémiről, aki Paintben rajzolja meg a mindennapjait, a 444-en pedig belefutottunk egy, a fővárosról szóló gifképregénybe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön Harold, na meg a Budapest Essentials, a Volt és a Norvégminta

Edicsek 2015. június 25., csütörtök 08:52

Harold megérkezett a mozikba, kezdődik a Volt, de előtte még Budapest Essentials lesz a városban. Kecskeméten animációs filmek várják, búcsúzik az Isten Háta Mögött egy utolsó koncerttel, kezdődik a Norvégminta fesztivál, és félhet is egy jót! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fehérmosás esete a fekete térdzoknival és a mellekkel

Dívány.hu 2015. június 24., szerda 20:41

Naplórajzok, félaktok és testre írt szavak láthatók Nagy Kriszta Tereskova legújabb kiállításán a Liget Galériában.

A test vajon mi

Nagy Kriszta Tereskova képzőművész Liget Galériában látható, Úgy szeretnék beszélni veled mint férfi a férfivel című kiállítása két sorozatot mutat be: az egyik a 2013 óta készült Naplórajzok, a másik pedig az utóbbi évben készült Testreírás sorozat nagyméretű printjei. A "Kortárs művész vagyok" feliratos fehérnemű-hirdetéssel, a Magyarország című dal elég vicces átiratával, vagy legutóbb az Orbán Viktor-portrékkal és a Tóth Krisztina költővel vívott verbális csata után Tereskova ebben a kiállításban klasszikus képző- és összművészeti munkákkal rukkolt elő, amelyek a férfi és női szerepek egyneműségére, ugyanakkor sokféleségére reflektálnak. Aki polgárpukkasztást vár, annak ezúttal csalódnia kell, alig akad néhány pina a falon, ahogyan az már szinte szállóigeszerű. Bár tény, hogy a képeken sok a mell és a fenék, és a naplóbejegyzésekben illetve a képeken olvasható szövegek gyakran zavarba ejtők, a munkák nem a pornográfiára hajaznak, hanem a nemi szerepek viszonylagosságát hangsúlyozzák, felforgatva és kifigurázva néhány begyöpösödött társadalmi előítéletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A karlsruhe-i közterületeseknek nem jön be a modern művészet

Divany.hu 2015. június 24., szerda 14:13

Erwin Wurm osztrák művész többek közt humoros járműszobrainak köszönhetően is vált ismertté, nem meglepő tehát, hogy most is egy eltorzított autós valóságot csempészett a németországi Karlsruhe lakóinak hétköznapjaiba. Többek között a Thisiscolossal.com adott hírt a kreatívan parkoló, piros Mercedes-Benz ételszállító kisteherautóról, ami hátsó kerekeivel egy épület földszinti ablakainak magasságában állt meg, míg az eleje hagyományos módon, két kerékkel áll a földön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

CD alakú ufó rabolt el egy tehenet!

mzd 2015. június 24., szerda 10:27

Ha ön azért kattintott a címre, mert konteóhívő, akkor van egy rossz hírünk: az eset nem történt meg, csupán 21 olyan Instagram-fotót gyűjtött össze a Mashable, amelyen új "életet" vagy funkciót adnak a hétköznapi tárgyaknak. Így lett például a banánból sárga köves út, a zokniból T-Rex, a Kit-Katből pedig zongorabillentyű.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mind Madonnák vagyunk egy kicsit, de Luizo Vega még jobban

Steiner Kristóf 2015. június 23., kedd 16:37

Mivel június 24-én szerdán, budapesti vakációm utolsó éjszakáján "Bitch We Are All Madonna" címmel rendezek bulit, különösen aktuális, hogy mindannyiunkban van egy kis Madonna - ám egy Buenos Aires-i srác azt állítja magáról, benne ennél jóval több is akad.

Azt tudjuk, hogy az énekesnőnek született egy fia Guy Ritchie filmrendezővel kötött házasságából (a most 14 éves Rocco), az argentin Luizo Vega filmes, performance művész és DJ azonban azt állítja, Madonna már 16 évesen is szült, csak ezt eltitkolta a világ elől. Mármint eddig – ugyanis ő, Vega lenne az a bizonyos eltitkolt fiú. Mindezt Material Boy című filmjében tálalja (melynek címéről - „Anyagias Fiú” - elsőre nehezen eldönthető, csak önirónia, vagy totális őszinteség-e), és amelyet a TLVFesten, Tel Aviv LMBTQ filmfesztiválján mutattak be. Ennek kapcsán találkozhattam vele, és nem állíthatom, hogy nem kavarogtak bennem negatív érzelmek, mielőtt leültem beszélgetni vele. 

THE MATERIAL BOY OFFICIAL TRAILER from StudioV Paris on Vimeo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úgy kalapolnák össze a pénzt az idei ARC-ra

mzd 2015. június 23., kedd 11:27

Az ARC Facebook-oldalán futottunk bele a hírbe, miszerint idén pénzgyűjtési akcióba fogtak ahhoz, hogy meg tudják rendezni a 15. kiállításukat. A projekt oldala szerint az eseményt hirdető médiafelületek barterszerződések keretében már rendelkezésükre állnak, viszont többek között a közterület-foglalás, a plakátnyomtatás és az installációk kihelyezése és bontása közel hétmillió forintba kerül, és ehhez járulhat ön hozzá mondjuk egy jelképes belépő vagy tulajdonosi jegy megvásárlásával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szereti a magyar animációt? Ennek a hírnek örülni fog!

Divany.hu 2015. június 22., hétfő 17:03

Két jó hírünk is van. Az egyik, hogy kezdődik a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a másik, hogy az Indafilmre kikerült 10 film, például Csáki László Ambrose Bierce-adaptációja, a My Name is Boffer Bings, vagy a fesztiválkedvenc Nyuszi és az Őz, mely Vácz Péter alkotása, valamint Végső Ágota munkája, a Szörnycsapda, amely rendkívül izgalmas témát dolgoz fel. 

Ugyanitt feltűnnek játékfilmek is, Szirmai Márton (Szalontüdő, MINIMÁL) első animációs rendezése a Grimm Café, amelyben a híres meseszereplők utóéletébe pillanthatunk be. Látható lesz Horváth-Molnár Panna dialóg nélküli, groteszk animációs szerelmi háromszög története, a Dipendenza, melyet a rendező az Utóélet alkotójával, Zomborácz Virággal közösen jegyez.

Nem akarjuk eldönteni, mit nézzen, ezért elég ha kattint és megkeresi új kedvencét! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ilyen lesz a Budapest Pride idei plakátja

Steiner Kristóf 2015. június 22., hétfő 16:29

„Ilyen ez a reklámszakma” – szoktuk mondani nem éppen filantrópiáról árulkodó helyzetekben: a PR, marketing, és általában véve a média szorosan összekapcsolódott a genyasággal, legyen szó harácsolásról, vagy értéket nem képviselő produktumok promotálásáról, rosszabb esetben átverésről. Azt is pedzegetjük már, hogy a reklámok nagyban felelősek olyan társadalmi jelenségekért, mint a perfekcionista testkép-parák, sőt, manapság a rekláma politika eszköze is.

Bill Gates mondta egyszer: „Ha két dollárom maradna, egyet a PR-ra költenék.” A médiának és reklámnak, a számítógépünkön, okostelefonjainkon felbukkanó képeknek, az utcán szembejövő plakátoknak nagyobb hatásuk van ránk, mint azt elképzelni mernénk. Én magam gyerekként úgy fújtam, hogy „az Opti optimális méhviasz tartalma új életet ad a fának”, és „a csempe ragyog, itt nincs már gond, a tűzhely foltjainak vége, pont”, mint más a töri évszámokat. Ezért volt számomra elképesztően üdítő, amikor fiatal tini koromban megpillantottam a magyar utcákon a „Te is más vagy – Te sem vagy más” kampányt, amely különféle származású és vallású, más és más szubkultúrából érkező arcokkal igyekezett tenni az elfogadásért. Talán ez volt az első civil kezdeményezésből megvalósult, LMBTQ emberek jogait (is) firtató vizuális projekt Magyarországon, mely a reklám, a hirdetés hatalmát használta fel a közös jó promotálására.

Robbantsa fel a bútorát, ha kortárs szobrot szeretne!

mzd 2015. június 21., vasárnap 09:52

Emlékszik még a magyar bumerángpadra, amiért még Dubajban is odavoltak? Most egy hasonló ötletbe futottunk bele: a chilei származású, de New Yorkban élő, exeit cipőkkel alázó tervező, Sebastian Errazuriz olyan bútorokat tervezett, amelyek sokkal többet rejtenek magukban, mint amit első látásra gondolnánk. A találó nevű Explosion (azaz robbanás) névet kapott kollekciójának minden darabja ugyanis extrém módon szétnyitható – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megkezdődött a kortárs művészek legizgibb négy napja

Dívány 2015. június 19., péntek 21:07

Június 18-án nyílt meg az Art Basel, az évente megrendezésre kerülő modern és kortárs műalkotásokat bemutató rendezvény, a kortárs művészek elsődleges platformja. A svájci Bázel városában ilyenkor művészek, galériák vonulnak fel a nemzetközi gyűjtők, kurátorok és múzeum igazgatók hada előtt, hogy olyan alkotásokat mutassanak be, amilyenek például ezek itt: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A színész a tápláléklánc végén van"

maze 2015. június 19., péntek 15:26

Pálos Hanna, a Katona József Színház színésznője keresi a függetlenkedést, ezért is ír, általában színházzal kapcsolatos dolgokat. Azt, hogy kész tények elé állítják nehezen szokja meg, mégis elégedett a szerepeivel, és ha még egyszer hosszú távra külföldre menne, nem színészként dolgozna.

Június végén mutatjátok be az Oszlopos Simeont, aminek a próbafolyamata év közben maradt félbe. Nem sokszor van ilyen, hogy eltolnak egy premiert, hogyan élted meg?

Már csak három hét volt hátra, amikor leálltunk. Általában amikor közeledik egy bemutató, minden nap egyre jobban adod át magad a szerepnek, most még pont ebben a vége hajrában nem voltunk benne. Azt érzem, hogy mindannyian szívesen jöttünk vissza folytatni. Sőt bizonyos szempontból még hasznosnak is találom ezt a leállást, mert igaz, hogy most pár hónapig mással foglalkoztam, de volt ideje leülepedni az érzéseknek. Azok a szövegek, amiket már megtanultam, most sokkal érettebbek. 

Ez érdekes, akkor van ideje leülni az egésznek, akár más szemszögből is láthatod az előadást...

Igen, az a lényeg, hogy mélyül. A szervezetem most már nem egy teljesen friss anyaggal kezd el foglalkozni, hanem olyannal, amiről van egy képe. Ha ez az egész a bemutató előtt két nappal történik, az sokkal rosszabb lett volna. Így inkább éreztem hasznosnak.     

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hamburgerek, pezsgők, múzeumok és jó bulik éjszakái jönnek

Edicsek 2015. június 18., csütörtök 12:18

A hétvégén egyen hamburgert, menjen múzeumba és bulizni, de Tereskova is készült kiállítással, ami után minimum pezsgőzni kell majd. Bajára mehet strandolni, de olyan kemény emberek koncertjeire is mehet mint Tyga vagy a Sucidal Tendencies. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha az űrhajósok szelfibottal fedeznék fel a Marsot

mzd 2015. június 17., szerda 09:35

500 éve még Amerika számított "távoli" és "felfedezetlen" helynek, most ezt a szerepet a Mars vette át. A vörös bolygót még nem, de a Földnek már minden szegletét ellepték azóta a turisták: az ő klisés fotóik ihlették Julien Mauve-öt, hogy megalkossa új sorozatát, ami azt mutatja be, milyenek lennének a marsi képek hasonló tálalásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lengyel streetartos csipkével szövi be a falakat

Dívány 2015. június 16., kedd 09:20

Meglepő, hogy nem nekünk magyaroknak jutott az eszünkbe, de a meglepő városi helyszíneken visszaköszönő csipke térnyerése Lengyelországban egy NeSpoon nevű, varsói street artistnak köszönhető. A weburbanist adott hírt a művésznőről, aki csipkedíszítéssel próbálja feldobni a lepukkant, ócska épületeket ugyanúgy, mint az elhagyatott postaládákat, sőt akár a tengerparton fekvő farönköket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öltöztesse David Bowie-t!

Divany.hu 2015. június 15., hétfő 12:41

Gondolta volna, hogy ha bepötyögjük a keresőbe, hogy David Bowie Paper Doll, akkor nem egy ezeréves Mills Brothers slágert kapunk eredményül, hanem valóságos, öltöztethető, papírból készült Bowie  babákat? Hát, mi sem nagyon gondoltuk, hogy ilyesmi létezhet, de szerencsére igen: elszánt Bowie rajongók akár napjában többször is felöltöztethetik kedvenc idoljukat, annak leghíresebb szereléseibe. 

A klasszikus papír öltöztetőbabák Bowie-sított verzióját ugyan még 2013-ban tervezte Heather Collett a Canadian Broadcasting Corporation számára, de az openculture (és náluk mi) csak most találtuk meg, ami azért nem baj, mert most is nagyon vicces. Nem rossz tudni, hogy a kollekcióból létezik ráadásul kinyomtatható verzió is azoknak, akik szívesen játszanának Ziggy Stardust-osat vagy Aladdin Sane-eset. 

A sorozat persze másokat is megihletett, így a neten már kismillió öltöztethető David Bowie papír baba található, nézzék meg őket galériánkban! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Amikor 450 pingvin követi minden mozdulatát

mzd 2015. június 13., szombat 14:00

Daniel Rozin fantáziája és kreativitása határtalan – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nemrég megalkotta a Pingvintükör névre hallgató installációt. Hogy mi is ez pontosan? 450, forgatható alapzaton álló plüsspingvin, amelyek egy videókamera segítségével követik a velük szemben álló mozdulatait, majd fekete-fehér oldalaik megfelelő irányba fordításával azonnal tökéletesen visszaadják a sziluettjét – olvasható a Colossal oldalán. Hogy ezt így elég nehéz elképzelni? Nézze meg a lenti videót és rögtön megérti, miről van szó.

"Penguins Mirror" (2015) by Daniel Rozin from bitforms gallery on Vimeo.

Rozinnak a jelek szerint a meghökkentő alapanyagokból összerakott interaktív tükrök vannak beakadva, ha például arra kíváncsi, hogyan követik falra szerelt szőrgombócok az ön mozgását, akkor ajánljuk Rozin ezen művét. A kütyüket egyébként július 1-ig élőben is megnézheti a Bitforms Galériában, ha New York-ban jár.

Felismerné a Budapesten filmet forgató szupermodellt?

LS 2015. június 12., péntek 19:53

Dragomán György zseniális kötetét, a Fehér királyt már több mint 30 nyelvre fordították le, most pedig film lesz belőle, jelenleg White King néven fut. Sajna a Magyar Filmalapnak ez nem volt elég, hogy pénzt toljon bele, szerencsére a briteknek igen. A film egyik érdekessége, hogy a főszereplő kisfiú, Dzsátá édesanyjának szerepére az egykori szupermodellt, Agyness Deynt szerződtették, aki már meg is érkezett Budapestre, és szerda délután az alábbi fotót osztotta meg Instagramján egy névtelen budapesti mosdóból (?). Azt egyelőre nem tudni, hogy Deyn karaktere a filmben hogyan fog kinézni, de itt utánanézhet, mennyire nem emlékeztet egykori önmagára a modellből lett színésznő.

Hair cut @whitekingfilm

 

A photo posted by Agyness Deyn (@aggy_deyn) on

Ön felismerné Agyness Deynt?

 • 27
  Naná, ezer közül is
 • 172
  Semmiképp, egy közül se
 • 83
  Tök mindegy, ha a Velveten volnánk, azt mondanám: sunáznám!

A projekt valódi nemzetközi koprodukcióban valósul majd meg, a magyar regényből ugyanis az angol Alex Helfrecht és a német-lengyel Jörg Tittel rendezik majd a filmet, és a legfrissebb hírek szerint sikerült leszerződtetniük Greta Scacchi olasz színésznőt is. A forgatás most indul, úgyhogy járjanak nyitott szemmel a városban, és tanulmányozzák szorgosan azIMDB-n, hogy kikkel futhatnak össze, mármint Tom Hanksen kívül.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Mélytorkozás jár a plakáttépésért

mzd 2015. június 12., péntek 10:57

A múltkori, KDNP-nek írt száma után újabb slágergyanús zenével jelentkezett az Apa zenél. A Facebookon több mint 1600 rajongóval rendelkező egyszemélyes zenekar egy Mr. Foreigner című számmal  reagált a kormány bevándorlóellenes plakátjaira. A szövegben elhangzik, hogy nemkívánatos személyek az idegenek az országban (és egyben terroristák is), rájuk nem, csak a pénzükre van szükség és az is, hogy a plakáttépkedést bizony éberen őrzik a rendőrök, szóval nem érdemes szórakozni velük (hiszen "mélytorkozás jár érte").

A videóhoz minimális angoltudás kell és vigyázzon: egész fülbemászó. Ha nem tudna tőle szabadulni, itt megoldást talál a dallamtapadásra!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53

Travelo utazási ajánlatok

 • Utazzon Bükfürdőre Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt!
 • Sziklák, apró kavicsok, dűnék, vagy fehér homok, és öblök tiszta, türkízkék vízzel...
 • Páratlanul szép tájak, homokos és sziklás tengerpartok...
 • Válassza a természetet, fedezze fel a Bakonyt szállodánkból!

Hirdetés

Hirdetés