Hollywoodban nem tud messze esni az alma a filmvászontól

Vannak a nagyon kézenfekvő rokoni szálak: azt például nem nagy kunszt összerakni, hogy az a sok Sheen vagy a Sutherlandek mégis milyen kapcsolatban állhatnak. A haladóbbak a Nicholas Cage - Francis Ford Coppola rokonságot is vágják, de a Port.hu összeszedett az ismertek mellett pár kevésbé ismert családot és családtagot híres hollywoodi színészfamíliákból, akik szeretik a kamerát, és a kamera is szereti őket.

Talán nem is gondolná, milyen sok híresség gyereke lett maga is híres. Hogy a tehetségük, vagy a családi kapcsolatok révén jutottak oda, ahová, az sokszor sose derül ki, mindenesetre csak az előző, magyar színészek gyerekeiről szóló cikkünkben 14 híres családot találtunk. Nem voltak hát illúzióink afelől, hogy a cikk hollywoodi megfelelőjében aztán tényleg se szeri, se száma nem lesz a híres hollywoodiak híres felmenőinek.

Nem is csalódtunk, a lista végtelen: szinte nincs olyan a sztár a filmek és a tévézés fellegvárában, akinek szegről-végről nem rokona minimum egy Francis Ford Coppola. Jó, ezt inkább csak a rím, és nem Nicolas Cage kedvéért írtuk, akinek viszont tényleg nagybátyja a rendező. De Coppolának van ennél közelebbi rokona is: egy lánya, Sofia Coppola személyében, akinek nevéhez az Öngyilkos szüzektől az Elveszett jelentésen át a Marie Antoinette-ig már egész sor klassz film fűződik saját jogon.

Sofia Coppola
Sofia CoppolaJamie McCarthy / Getty Images Hungary

Teljesen halott ügy amúgy megpróbálni az összes hollywoodi rokonszálat kibogozni, és fennáll a veszély, hogy a végén az derülne ki, hogy mindenkinek az ősanyja Gábor Zsazsa. Pedig csak Paris Hilton mostohanagyanyja (volt egy darabig). 

Mondjuk a kérdés nem is az, hogy hány hollywoodi hírességnek lett színész a gyereke, sokkal inkább az, hogy hánynak a nevét jegyezzük meg öt percnél tovább, és ez az, amit csak az idő dönt majd el, próbálkozhatunk kedvünkre.

Elég valószínű például, hogy Gwyneth Paltrow nevét már meg fogjuk jegyezni, még akkor is, ha borzasztó híres szüleinek neve (Bruce Paltrow orosz származású rendező-producer és Blythe Danner holland gyökerekkel bíró színésznő például az Apádra ütökből) az égvilágon semmit, de legalábbis nem sokat mond hazai viszonylatokban.

Korban hozzá hasonló Jennifer Aniston is, akinek apja a görög származású színész, John Aniston (eredeti neve Yannis Anastassakis), de ő sem lett híresebb lányánál. Ahogy anyukája, Nancy Dow se, őrült mázli, hogy legalább Telly Savalas (Kojak) volt a keresztapja. Ha már Brad Pitt exe – az ugye megvan, hogy Angelina Jolie-nak Jon Voight az apukája? Mondjuk, Angelina Jolie-nál meg nem is híresebb senki.

Jennifer Aniston
Jennifer AnistonMatt Winkelmeyer / Getty Images Hungary

Gyllenhaaléknál is híresemberek ülik körül az asztalt családi ebédekkor, igaz a világhírig inkább a fiatalok, Maggie és Jake jutottak el. Pedig anyjuk, Naomi Foner Gyllenhaal Oscar-jelölt forgatókönyvíró, apjuk, Stephen Gyllenhaal pedig több mint húsz filmet rendezett és számtalan díjat zsebelt be alkotásaiért.

De csak azt hiszik, hogy ők egy híres színészcsalád! A pálmát minden kétséget kizáróan az Arquette színészdinasztia viszi. Ha kíváncsi rá, hány hírességet adott a világnak a Cliff Arquette komikussal induló híresség-dinasztia, a teljes cikket elolvashatja a Port.hu-n!

Oszd meg másokkal is!
Mustra