Minden lehet művészet, még a rendetlenség is

Justin Cousson nem állt le vitatkozni lakótársával, aki kuplerájt csinált közös lakásukból. Inkább kiállítást rendezett az el nem pakolt holmijaiból.

A dadaizmus és szürrealizmus csapatkapitányának, Marcel Duchampnak komoly kihívója érkezett a Los Angeles-i komikus, Justin Cousson személyében, aki egy jól ismert kollégiumi szituációra, a rendetlen gané lakótárs problematikára próbált sajátos megoldást találni. A vízforralóban molekuláira bomló virslihez, vagy a Dunakaviccsal hetekre felhintett padlóhoz (szerző saját tapasztalatai) képest aránylag békésnek nevezhető lakótársi háborúban Cousson meglepő eszközhöz nyúlt: művészettel próbál érvényesülni. Meg humorral, ha már egyszer ez a hivatása.

Duchamp readymade-jeinek stílusában ezért Cousson kiállítást rendezett a lakásban, megcímezve és felárazva (nem is szívbajosan) a szobatárs által hátrahagyott kupleráj elemeit. A szerző által passzív-agresszív kiállításnak nevezett, egyelőre 30 darabból álló tárlat felvonultat sajtvágásra használt, majd a pulton felejtett kést ($500, azaz kb. 140 ezer forint); vastagon tejfölös, napokra a mosogatóban hagyott kanalat ($3400, közel egymillió Ft); és mára már közveszélyessé romlott, bőven a lejárat után hűtőben felejtett tejet is ($600, kb. 170 ezer forint). A hírt a Daily Mailen találtuk, a teljes kollekciót a komikus Twitter-oldalán lehet megtekinteni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra