Vegyen tányért, hogy a rászorulókéra is jusson étel!

Hitka Viktória képzőművész étkészletekre írt vicces vagy épp személyes üzeneteiről ismert. Most az Élelmiszerbankkal fogott össze, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-pazarlásra és az éhezés problémájára.

A „Szerencsés vagyok” elnevezésű tányérkollekció megvásárlásával a vevők az Élelmiszerbank munkáját támogatják. A non-profit szervezet célja, hogy az országban felhalmozódó élelmiszer-felesleget eljuttassa az arra rászorulóknak, és így tegyen a szegénység, az éhezés és az alultápláltság visszaszorítása érdekében. Ami különösen szimpatikussá teszi a kezdeményezést, hogy Hitka nem garasoskodik százalékokkal: a tányérok eladásából származó teljes bevétel az Élelmiszerbankhoz megy, ahol az élelmiszer-feleslegek felkutatására és a rászorulókhoz eljuttatására költik.

Az Élelmiszerbanknak juttatott összegek ráadásul többszörösen megtérülnek: 1 000 Ft-ból a szervezet közel 20- 30 000 Ft értékű mentett élelmiszert tud eljuttatni a nélkülözőkhöz, mivel az élelmiszert minden esetben ingyen veszi át a felajánló cégektől.

A „Szerencsés vagyok” kollekció darabjai 2 500 és 5 000 Ft közötti árakon vásárolhatók meg a Baross tér 3. szám alatt a Flatlabben

Oszd meg másokkal is!
Mustra