Varratna úgy tetkót a karjára, hogy nem tudja, mi lesz az?

Hogy kicsoda Scott Campbell? Valószínűleg kevesen vágják rá azonnal. Na de ha azt mondom, hogy ő egy olyan tetoválóművész, aki már maga is celebnek számít, szóval az se csoda, ha olyan celebeket tetovál, mint Robert Downey Jr., Courtney Love vagy Orlando Bloom, akkor az már elég menő dolog, nem?

Campbell ráadásul nemcsak menő és híres, de vicces is: tavaly New Yorkban a nyilvános vécék glory hole-jait sajátosan átértelmező Whole Glory projekt keretében 25 önként jelentkezőnek varrta ki a karját ingyen valamilyen meglepetésmotívummal. A meglepetést ez esetben a legszorosabb értelemben értve: az illetőnek fogalma se volt róla, milyen rajzot fog kapni, semmit sem látott belőle készülés közben sem, mivel egy fal túloldalán ücsörgött, karját átdugva egy lyukon, és alkotás közben sem beszélhetett a tetoválóművésszel. Semmilyen beleszólása nem volt tehát abba, mi kerül rá, csak az alkotás elkészültével derült ki számára, mit visel majd a hátralévő életében a bőrén.

Whole Glory Tattoo No. 23 Thank you for your confidence. #wholeglory #lastone

scott campbell (@scampbell333) által közzétett fénykép,

Campbell szerencsére nem élt vissza a helyzettel, valóban szép megvalósítású művek születtek, a zsákbamacska tetkót bevállalók közül senki nem elégedetlenkedhetett. A projektből született kiállítás fotóit elnézve amúgy a művész tavaly az indiános-koponyás-kígyós korszakát élhette, a meglepetéstetkók közt legalábbis főleg ezek a motívumok domináltak. A művész árai amúgy alkalmanként 1000 dollár körül mozognak (kb 275 ezer forint), szóval egy ilyen munkát ingyen megkapni még a fenti feltételek mellett is akciós ajánlatnak mondható.

Whole Glory Tattoo No. 18 Thank you for your confidence. #wholeglory

scott campbell (@scampbell333) által közzétett fénykép,

És ha kedvet kapott, van egy jó hírünk

A Whole Glory idén ősszel Londonba költözik, október 7-9 között Covent Gardenben, a Henrietta Street 26-ban állítja fel a művész a lyukas falat és a tetoválószalont, de jó lesz igyekezni a vállalkozó szelleműeknek a jelentkezéssel, mert egy napra csak 6 darab tetkót vállal - írja az Independent. Akik pedig lemaradtak a jelentkezéssel, még mindig megnézhetik a tavalyi, New York-i akcióról készült fotókiállítást szebbnél-szebb tetkókkal és boldog tulajdonosokkal. Itt alább meg Tobias Nathan rövid kis dokumentumfilmjét tavalyról.

Scott Campbell's Whole Glory - Director's Cut from Tobias Nathan on Vimeo.

Oszd meg másokkal is!
Mustra