Egy hete fut a mozikban, utólag cenzúrázták a Kút című filmet

A rendszerváltás óta nem volt arra precedens, hogy egy filmet cenzúráztak volna, pláne nem önként, még inkább nem úgy, hogy az már egy hete ment a mozikban. Most mégis ez történt: Grigor Attila Kút című trilleréből utólag vágták ki a jobboldali, nagy hatalmú producert, Magyarország egyik legbefolyásosabb filmgyártóját, Kálomista Gábort – írta a nol.hu.

05
Huszti István / Index

A képkockán, ami szemet szúrt valakinek, Kálomista egy tévé képernyőjén tűnik fel mint a Páholy című HírTV-s produkció műsorvezetője. A nol.hu kérdésére a rendező Grigor Attila elmondta, számára a jelenetben nem Kálomista személye volt a lényeg, hanem a Páholy című tévéműsora és amit az képviselt”. A műsorvezető arca után 700 megfulladt migránsról szóló tudósítás következett. Grigor saját bevallása szerint ezzel a kontraszttal szerette volna érzékeltetni:„Ülünk valahol a Kelet és a Nyugat között."

A nol.hu még korábban megkereste Kálomistát, aki a telefonba úgy szólt bele: „Halló, itt Abszurdisztán!” Majd a kérdésre, hogy az ő kérésére vágták-e ki a képkockát, kijelentette, Gigor filmjével és annak különböző változataival egyáltalán nem foglalkozik, semmilyen álláspontja nincs és nem is szándékozik bekeveredni az ügybe – írják.

Az kiderült, hogy a film producere, Pusztai Ferenc szedette ki az ominózus jelenetet, de a miértekre ő sem adott magyarázatot, mint ahogyan a rendező és a forgalmazó Vertigo Media sem kívánta kommentálni a helyzetet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra