Filmes bakik Dorothy fekete cipőjétől a visszanőtt lábon át az androidnő rúzsáig

Még a legprofibb és legnagyobb költségvetéssel készült hollywoodi produkciókba is kerülnek illetve maradnak benne olyan bakik, amiket valószínűleg ki sem szúrnánk, ha nem mutatnának rá a lelkes rajongók és az olyan szemfüles szaklapok, mint például a Dose.com. A hajtás után mutatunk párat a filmtörténet legklasszikusabb baklövéseiből!

1. Dorothy cipője az Óz, a csodák csodájában

Az 1939-ben készült musical almafáknál forgatott jelenetében, van egy pillanat, mikor Dorothy (Judy Garland) a szokásos piros topánka helyett egy fekete cipőben látható a Madárijesztővel (Ray Bolger).

2. Hát tetkó a Csaj nem jár egyedül című filmben

Az 1999-ben forgatott gimis filmben Taylor (Jodi Lyn O'Keefe) csináltat a hátára egy tetoválást, ami a film végére eltűnik onnan. A rendezők és a stylistok a báli jelenetnél sajnos elfeledkeztek erről az apróságról és egy hát villantós ruhát adtak a színésznőre.

3. Zhora rúzsa a Szárnyas fejvadászban

Amikor Deckard (Harrison Ford) üldözi az egyik replikánst, Zhorát – aki sztriptíztáncosként tért vissza a Földre – a nő száján nincs smink, ám amikor lelövi őt, és a kamera a nő arcára irányul, akkor szembetűnik, hogy a szája van rúzsozva. Ridley Scott 1982-es sci-fi klasszikusának második részét egyébként mostanság forgatják Budapesten Ryan Gosling és Jared Leto főszereplésével, és persze Harrison Ford is feltűnik benne, akit azóta napi szinten lehet elcsípni Budapesten és környékén. A film folytatását ezúttal Denis Villaneuve rendezte.

4. Operatőr a Nehéz fiúkban

Az 1983-ban forgatott chicagói sztori egyik verekedős jelenetében egészen biztosan nem kellene ott lennie a a látványos utcai harc első sorában annak a kamerát tartó férfinak, akit elfelejtettek eltüntetni onnan az utómunkálatok alatt.

5. Stuckey órája a Micsoda nő-ben

Amikor Garry Marshall 1990-es filmjében Stuckey (Jason Alexander) megpróbálja megerőszakolni Viviant (Julia Roberts), akkor az órája leesik a karjáról, de aztán többször is felbukkan a jelenet alatt, látható például a kanapé mögött majd vissza kerül a csuklójára is.

6. Visszacsillan a kamera a Mátrixban

Andy Wachowski 1999-es szuperprodukciójának jelenete trükkös húzásnak indult, de a filmkészítők sajnos nem számoltak azzal, hogy az operatőr kamerája is tükröződni fog azon az ajtókilincsen...

A baki ellenére is remek volt a terv.
A baki ellenére is remek volt a terv.imgur

7. Stágtag felbukkanása a Karib-tenger kalózaiban

film egyik jelenetében a fedélzet tele van kalózokkal, mikor Jack Sparrow háta mögött egyszer csak feltűnik egy szalmakalapos alak, aki jól láthatóan nem kalóz, és semmi keresnivalója egy ilyen díszes társaságban. Kivéve persze, ha a stábhoz tartozik, és rosszkor volt rossz helyen.

Biztos, hogy nem direkt került bele a jelenetbe a szalmakalapos férfi.
Biztos, hogy nem direkt került bele a jelenetbe a szalmakalapos férfi.imgur

8. Változó feliratok a Terminator rendőrautóján

Bár ugyanazt a rendőrautót kellene látni a jelenet szerint, azonban az egyik percben még “To care and protect” míg a másikban már “Make up your mind” mottó olvasható a kocsi oldalán. 

9. Jamie Foxx napszemüvege a Django elszabadulban

Bár ez a menő napszemüveg határozottan feldobja a 19. századi megjelenést, de sajnos mégis csúnya stílustörésnek minősül, ugyanis egyáltalán nem korhű kiegészítő. Ez a napszemüveg 1929-ig egyáltalán nem volt kapható az Egyesült Államokban.

Nem gyártottak még ilyet a 19.században.
Nem gyártottak még ilyet a 19.században.giphy.com

10. Lawrence levágott lába újra megjelenik a Fűrészben

Annak ellenére, hogy Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) a nézők előtt vágta le a lábát James Wan 2004-es horrorfilmjében, az igazi lába később a nadrágján keresztül jól látható egy jelenetben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek