Szobrot kaphat Bud Spencer Magyarországon

Nem sokkal azután, hogy TakerOne egészfalas, fotorealisztikus graffitivel emlékezett meg róla, felbukkant a Facebookon egy “Bud Spencer szobrot Magyarországra!” (Egymillió like a Bud Spencer szoborért névre változott) nevű csoport. A kezdeményezés ötletgazdája a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a Nürnbergi Képzőművészeti Akadémián tanult szobrász, Tasnádi Szandi, aki felajánlotta, hogy ingyen elkészíti a június 27-én elhunyt olasz színész szobrát, ha a rajongók összedobják a kivitelezéshez szükséges anyagárat, valamint a szállítási, öntési és felállítási költséget, ami körülbelül 5-7 millió forint.

"Mint nagy rajongót, engem is megrázott a színészóriás, Bud Spencer halála. Először nem hittem el a hírt, hiszen sokszor híresztelték már, aztán rá kellett jönnöm, ez nem kacsa. Az olasz nagykövetség előtt leróttam a tiszteletemet, rajongó társaimmal együtt búcsúztattuk a Mestert" - mondta el megkeresésünkre Tasnádi.

"Pár napra rá a rajongók Facebook csoportjában felmerült az igény egy Bud Spencert ábrázoló szoborra. Mint szobrász, egyből arra gondoltam, hogy munkámmal most meg tudom hálálni Bud Spencernek a sok felhőtlen percet, boldog pillanatot, rengeteg kedves emléket. Így felajánlottam a társaságnak, hogy ingyen készítem el a szobrot. A csapatnak mindössze az anyagárat, a szállítási és felállításai költséget kellene összegyűjteniük."

Így néz ki az első előtanulmány a nagy szoborhoz.
Így néz ki az első előtanulmány a nagy szoborhoz.facebook.com/szandi.tasnadi

“Alig pár óra leforgása alatt több mint ezer like érkezett a felajánlásomra és több száz támogató hozzászólás. Úgy tűnt, mindenkinek szívügyévé vált a kezdeményezés, amihez nagyon sokan anyagilag is szeretnének hozzájárulni!"

Tasnádi életnagyságban gondolkozik és egész alakos művet szeretne alkotni bronzból. "Egy karakterszobrot szeretnék készíteni, ami kifejezi Bud Spencer életörömét, és színészi játékát idézi. Szerintem a legjobban ez az ábrázolási mód tudná érzékeltetni Bud Spencer karakterét" - mondja. A kezdeményezésről azóta beszámolt a Morning Show rádióműsor is, ennek köszönhetően már úgy tűnik, lesz is hol felállítani az alkotást: "A rádióban elhangzottak óta megkeresett engem Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, így már a helyszín is is körvonalazódni látszik! “ – számolt be róla az ötletgazda szobrász. 

Ő a Bud Spencer rajongó szobrásznő.
Ő a Bud Spencer rajongó szobrásznő.facebook.com/szandi.tasnadi

A magyarországi Bud Spencer szobrot támogatók Facebook csoportjában egyébként az az ötlet is felmerült, hogy esetleg Terence Hill avathatná fel a szobrot, így akár még az is előfordulhat, hogy Spencer 77 éves színésztársa is felbukkan majd a hazánkban a közeljövőben. 

A szobrász kezdeményezését felkarolva, a Studio Italia igazgatója, Salusinszky András kapcsolatba lépett a Pedersoli családdal és az engedélyükkel oldalként és nem csoportként működik tovább a Bud Spencer szobrot támogató oldal a Facebookon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra