Lajkó Félix videóklipje Tom Waitsnek is bejött

A hegedűművész hivatalos Facebook-oldalán tudatták a hírt, miszerint Lajkó az International Songwriting Competition, az egyik legjelentősebb amerikai nemzetközi dalszerző verseny pályázatán második díjat nyert videóklip kategóriában. Lajkónak ez A Madárnak című számához készült (egyébként 2013-ban forgatott) videója egyben a legelső klipje is, és most kivívta a zsűri, azaz többek között Pat Metheny és Tom Waits tetszését is. A videót Vandad Kashefi készítette, saját koncepció alapján.

Kíváncsiságból rákerestünk, találni-e még magyarokat a díjazottak listáján és szerencsére igen: a zsűri dzsessz kategóriában méltatta még az Oláh Szabolcs Quintet I Care About You című dalát is.

Fishing with Félix

Waits lájkja talán nem is olyan meglepő, az együtt csónakázó zenészekben akár magára is ismerhetett. Jóbarátja, a filmrendező Jim Jarmusch 1991-ben forgatott egy (azóta kultikussá vált) tévésorozatot haverjáról, John Lurie jazz zenészről Fishing with John címmel. Lurie (aki Jarmusch több filmjében színészként is feltűnt) a sorozat egyes részeiben különféle ismertebb arcokat visz el horgászni magával; a sorozat második részében például közös haverjuk (és Jarmusch filmjeinek szintén visszatérő szereplője), Tom Waits a meghívott vendég. Rajta kívül megfordultak még Lurie csónakjában Dennis Hopper, Matt Dillon, Willem Dafoe filmszínészek, és persze maga Jarmusch is beszállt, és hát ilyen figurákkal tényleg az volt a legkevésbé érdekes, fogtak-e valamit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek