Prince nem csak magának írt slágereket

Rengeteg embert sokkolt a hír, hogy április 21-én elhunyt Prince, aki nemcsak előadóművésznek volt zseniális, hanem dalszerzőnek is. A Glamour össze is gyűjtött is pár olyan számot, amelyeket másoknak írt. 

The Bangles - Manic monday

A Bangles második, Different Light című albumának első kislemeze volt a Manic Monday. A dal, amit mindenki ismer, azt viszont már kevesebben tudják, hogy Prince írta.

Sinead O'Connor - Nothing compares 2 U

Sinnead O'Connor egyik legnagyobb slágere, amit annak idején rengetegszer játszott az MTV és azóta is gyakran hangzik fel a rádiókban. Ezt is Prince írta.

Chaka Khan - I feel for you

Ezt a dalt Prince akár meg is tarthatta volna magának, annyira rá jellemző a dal, ő mégis lehagyta a lemezéről és Chaka Khan csinált belőle slágert. 

The Time - Jungle love

A Time Prince riválisa volt a Purple Rain című filmben, de a valóságban a banda frontembere, Morris Day és az énekes nagyon is jóban voltak. Ezt a dalt például közösen írták Jesse Johnson közreműködésével.

Carmen Electra - Fantasia Erotica

Carmen Electra egy időben énekesi babérokra tört, legalábbis próbálkozott. Hogy mennyire komolyan gondolta, az is bizonyítja, hogy a Fantasia Erotica című dalához Prince segítségét is kérte. 

Alicia Keys - How come you don't call me anymore

1982-ben írta ezt a dalt, amit Alicia Keys 2001-ben adott elő.

Tamar Davis - All I want is U

Tamar Davis neve azoknak is ismerős lehet, akik a 2016-os amerikai Voice szériát nyomon követték. Davis háttérénekesnőként jelentkezett a műsorba, de 2006-ban már ki akart adni egy saját lemezt. Végül nem jelent meg, pedig Prince is társszerző volt az ebben a dalban. 

Muppets Tonight

Prince nem vette azt sem félvárról, ha egy gyerekműsorba kellett zenét írnia, ezért a Muppeteknek is kanyaríntott egy slágert. 

+1 Purple Rain

Csütörtök este szülővárosában emlékeztek meg Prince-re- Több ezren vettek részt Minneapolisban a megemlékezésen és adták elő együtt Prince legnagyobb slágerét a Purple Raint. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra