Magyar verseket is talál Banksy fáján

Idén második alkalommal szervezte meg a Fizess Verssel Kampány néven futó kezdeményezést a Julius Meinl, melyet stílusosan március 21-én, a Költészet Világnapján tartottak meg világszerte. A programban 34 ország 1294 országa vett részt és több, mint 10 ezren hagytak ott egy-egy idézetet egy kávéért cserébe. Hazánkban például 8000 cetlit gyűjtöttek be a résztvevő helyszíneken.

Mi-am luat o cafea cu 4 versuri. Today is a good day! #JuliusMeinl #PayWithAPoem #PoetryForChange

Una foto publicada por Deliric (@deliric) el

A magyarországi helyszíneken hagyott versek és idézetek is helyek kaptak a “Poet-Tree: A Thousand Voices” nevű installáción is, amit a Julius Meinl jóvoltában a világ legmenőbb graffiti-művésze, a brit Banksy valamint a skót szobrász és költő, Robert Montgomery készített.

Poems from all over the world gathered like blossom today in Finsbury Avenue Square London #paywithapoem #juliusmeinl #poetrygrowsontrees *

Un vídeo publicado por Robert Montgomery (@robertmontgomerystudio) el

‘Az installáció egy fát ábrázol, melyen a világ összes résztvevő országából összegyűjtött kis cetlik lógnak lombkoronát formálva, melyek között, Robert Montgomery művész saját, LED fényekből alkotott verse is helyet kapott. A kiállított mű célja, hogy megmutassa, hogy a költészet jobbá teszi a világot és fényt, varázslatot hoz a városok betonrengetegébe.” – olvasható a Julius Meinl sajtóközleményében.

#milano #navigli ponte della poesia #poetrybridge #juliusmeinl #poesia

Una foto publicada por Daria Benedetto (@dariabenedetto) el

A különleges műalkotás április 19. óta látható a londoni Finsbury Avenue téren, de nemcsak az angolok, hanem az olaszok is felhasználták az így született alkotásokat, Milánóban egy egész hidat díszítettek fel a művekből, míg máshol verseskötet formájában adták ki az összegyűjtött verseket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek