A Life on Mars templomi orgonán is tökéletes

David Bowie hétfői halálhíre az egész világot sokkolta: a legendás énekes alig pár napja ünnepelte 69. születésnapjátés hozta ki legújabb, Blackstar című lemezét, a család közleményéből azonban kiderült, már 18 hónapja küzdött a rákkal. Az internetet azóta elárasztották a Bowie életműve előtt tisztelgő képek, fotók, videók és idézetek. Hogy a zenész munkássága mekkora hatással volt a világra, mi sem bizonyítja jobban, mint ahogy az angliai Hertfordshire St. Albans templomának orgonistája lerótta tiszteletét: az egyik leghíresebb dal, a Life On Mars orgonaátiratával búcsúzott tőle. 

A St. Albans orgonistájának, Nicholas Freestone-nak a produkcióját pár órával a zenész halálhíre után töltötte fel a Facebookra a templom oldalának adminisztrátora, azóta 55 ezren osztották meg és a kommentekben mondtak köszönetet Freestone-nak a gesztusért.

Az 1971-ben megjelent Life On Mars orgonás átiratából is egyértelműen megmutatkozik, hogy Bowie dalai bármilyen hangszeren, bármikor megállják a helyüket most is, és fogják még akkor is ha beigazolódik, ha esetleg tényleg van élet a Marson, és az egész emberiség átköltözik oda. Mutatjuk a videót, ide kattintva pedig érdemes az eredeti verziót is megnézni mindenkinek, aki esetleg nem ismerte eddig.

St Albans Cathedral Tribute to David Bowie

A special tribute to David Bowie who died today. Thank you to our marvellous Organ Scholar!

Közzétette: St Albans Cathedral – 2016. január 11.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek