Hétféle olvasnivaló, hogy biztos ne unatkozzon az ősszel

Olvasna valamit, de nem tudja, mit? Mutatunk hét olyan könyvet, amelyek közül biztos megtalálja a számítását. Készültünk könnyedebbel, szexivel, olyannal, ami bátorító lehet egy egyedülálló szülőnek, háborússal, de nem gyomorforgatóval és gyönyörű novellákkal. Az ajánlóért erre tessék.

Laurelin Paige- Sehol se talállak (Libri)

Libri

Az USA-ban több mint egy millió példány kelt el Laurelin Paige regényéből, ami a People Magazine szerint a tavalyi év 7. legnépszerűbb könyve volt. Laurelin szerelmi történetét leginkább azoknak ajánljuk, akik egy könnyed, érzéki kalandozásra vágynak, ugyanis a regény szókimondó és vad szex jelenetekben bővelkedik. A főszerepben Alayna Withers, aki folyamatos szeretetéhségét vadabbnál-vadabb szexkalandokkal elégíti ki. Így indul a multimilliomos Hudsonnal is a viszonya, aki ugyan nagyon sikeres, de képtelen az érzelmi elköteleződésre. Igen, valóban olyan mintha a Szürke ötven árnyalatának ajánlóját olvasná, de szerencsére ennyiben ki is merül a hasonlóság. Alayna ugyanis többre vágyik, mániájává válik a férfi megszerzése és végül egészen szélsőséges eszközökhöz nyúl, hogy birtokolhassa a férfit. Bár a könyv egy trilógia második kötete, annyit elárulunk, hogy a regény vége nem marad lógva a levegőben.

 

Gretchen Rubin: Jobban, mint valaha (Édesvíz)

Édesvíz Kiadó

Nem nagyon hiszünk a hókuszpókuszokban, de tény, hogy néhány rossz szokásunk levetkőzéséért még arra is képesek vagyunk, hogy adjunk egy esélyt Gretchen Rubin Jobban, mint valaha című könyvének. A boldogságszakértő - igen, ilyen is van -, új könyvében arra ad tippeket, megoldási módszereket, hogyan alakítsuk át szokásainkat. Elvileg segít, hogy rászokjunk a rendszeres testedzésre, befizessük időben a csekkeket és korábban ágyba kerüljünk. Szerencsére a világhírű írónő stílusa elég szórakoztató, így talán látunk arra némi esélyt, hogy végigküzdjük magunkat a könyvön és ne adj isten még át is szoktassuk magunkat egy egészségesebb életmódra.

 

Jandy Nelson - Neked adom a napot (Libri)

Libri

Egy újabb világsiker, ezúttal Jandy Nelson tollából, aki mesterien írta meg egy ikerpár történetét. Noah és Jude hihetetlen közel állnak egymáshoz, még saját nyelvet is kitalálnak, amit csak ők értenek, de ez a mély kötelék egy családi tragédia nyomán úgy tűnik, végérvényesen megszakad. Az ominózus eset után az ikrek szóba sem állnak egymásba, mindketten máshonnan igyekeznek pótolni az elvesztett biztonságot és bizalmat, amit eddig egymásnak nyújtottak. A testvérek nem veszik észre, hogy mindketten csak a történet egyik felét ismerik, és vissza kellene találniuk egymáshoz, hogy esélyük nyíljon világuk újjáformálására.

 

Kendal, Claire – Mindent rólad (Európa)

Európa Kiadó

Ha már az erotikánál és a szerelemnél tartunk, ajánlunk egy izgalmas thrillert, ami a rögeszmés ragaszkodásáról és a zaklatás pszichológiájáról szól. A történetben Rafe Solmes beteges üldözésével teljesen ellehetetleníti Clarissa életét, aki egy bírósági tárgyaláson rájön, a rendőrség csak úgy fogja komolyan venni, ha Rafe minden vészjósló tettét dokumentálja. A nő titokban abban bízik, hogy nem durvul el annyira a helyzet, de a végén olyan események szereplője lesz, amelyekről még legvadabb rémálmaiban sem álmodott.

 

Nagy Anna – Egyedülálló szülők könyve (Európa)

Európa Kiadó

2015-ben nem újdonság, ha valaki egyedülálló szülőként nevel gyereket. Mert elhagyták, mert megözvegyült vagy, mert neki lett elege. Nem is az a kérdés, hogy egy szülő is meg tud-e birkózni a gyereknevelés feladataival, mert meg tud, hanem inkább az, hogy a gyereknek mi a legjobb, kellünk-e még valakinek gyerekkel/gyerekekkel, és ha igen, bele merjünk e vágni egy új kapcsolatba? Nagy Anna ezeket a témaköröket boncolgatja legújabb könyvében, ráadásul nemcsak a levegőbe beszél, ugyanis az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke, amelynek célja, a magyarországi egyszülős családok esélyegyenlőségének támogatása, az egyedülálló szülők jogi, munkahelyi, továbbképzési lehetőségeinek bővítése. Elsősorban internetes információnyújtás jogi, munkavállalási és pszichológiai kérdésekben.

 

Ben Fountayn – Billy Lynn hosszú félidei sétája (Európa)

Európa Kiadó

Súlyos témát, az iraki háborút dolgozza fel Ben Fountayn szatírája, amely nemcsak az olvasók, hanem az Amerikai Könyvkritikusok Díját is elnyerte, sőt a regényből az Oscar-díjas Ang Lee készít filmet. A sokszor nevetésre fakasztó regény pontos képet ad az amerikai nemzet 9/11 utáni állapotáról, az iraki háborúra, és annak hazai megítélésére pedig egy teljesen új perspektívából világít rá. A sztori főszereplője, Billy Lynn, aki nyolcadmagával túlélt egy bagdadi bevetést, hazarepül társaival egy őket váró diadalmenetre. A fiúk körül óriási a felhajtás, filmajánlatokat kapnak, részt vesznek a Dallas Cowboys hálaadás napi futballmeccsén, amelynek szünetében a Destiny's Child lép fel Beyoncéval, és mindenki a katonákat ünnepli. Billy, bár az este még egy pompomlánnyal is összekavar, egyre inkább kiég az ünnepléstől és finoman szólva elkezdi zavarni, hogy az őket éljenző közönségnek fogalma sincs azokról a borzalmakról, amelyeket átéltek a háborúban. Úgy érzi –jogosan -, hogy a háborúban nincsen semmi, amit ünnepelni kellene és még a vastaps sem tudja elnyomni benne a visszaúttól való félelmet.

Bodor Ádám – Vissza a fülesbagolyhoz (Magvető)

Magvető

Ha regényhez nincs ideje vagy tömörebb, koncentráltabb dózisban szeretné kapni a ingerbombákat, akkor mindenképp lapozza fel Bodor Ádám új kötetét. Az író velősen és hitelesen ábrázolja a szerelmet, a nyomort, az embertelenséget, a filmszerű jelenetek pedig meglepően valóságossá és ismerőssé teszi a történetek eseményeit.

Részlet a könyvből:

,, Bár emberi település nem volt sehol a közelben, pontosan a hágón, a két medencét összekötő országút mellett egy piros-fehér csíkos vasrúdon autóbusz-megálló kerek táblája himbálózott a szélben. Itt haladt keresztül naponta négy autóbusz, a reggeli és a délutáni járat. A pózna tövében magányos lány üldögélt. Nem túl gondosan varrt, egyszerű barna köpenyt viselt, csupaszon hagyott lábán valami olcsóbb cipőt. Kezében háló lógott, eltenni való uborkával. A reggeli járattal érkezett dél felől; valahonnan, ahol megterem az uborka. Egy ilyen hágó elég szeles hely, ezernégyszáz méter fölött elég szelesek a helyek, szép időben is lobog az ember ruhája szegélye. A lánynak is, bár hátát a martnak vetve ült, kicsit lobogott barna köpenye szegélye, fölötte nyikorgott a megállót jelző kerek tábla.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra