Játszana jövő nyáron Gene Kelly-t a Dóm téren?

Ha önben elveszett egy Gene Kelly (vagy Fred Astaire), akkor most jött el az ideje, hogy ezt a nagyvilág is megtudja! Jövő nyáron ugyanis a Szegedi Szabadtéri Játékokon az Ének az esőben című, a némafilmek korában játszódó musical lesz a fő attrakció, és a szervezők vannak olyan nagyvonalúak, hogy megadják mindenkinek a lehetőséget, hogy bizonyítson, így castingot írtak ki a szerepekre, adta hírül a Szinhaz.hu.

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház Don, Kathy és Cosmo szerepére keresi a jelölteket még idén októberben, de ennek  előfeltétele egy bemutatkozó videó beküldése az enekazesoben2016@gmail.com címre, amit október elseje éjfilig kell beküldeni, hogy a jelölt tudásáról előzetesen képet kapnak az alkotók.

Don szerepére 20 és 40 év közti férfiakat keresnek, nekik a Singing in the rain, a Fit as a fiddle és a Good morning című betétdalokat kell tudni a személyes meghallgatáson. Cosmo karakterére 20 és 35 közti férfiak jelentkezhetnek, tőlük az elvárt dalok a Good morning és a Fit as a fiddle. Kathy szerepére 20 és 35 év közti nők jelentkezését várják, akiktől a Lucky star és a Good morning előadását kérhetik az alkotók. Az előzetesen beküldött videofelvételen a felsorolt számok egyikét kell elénekelni, a castingon mindegyiket tudni kell. A kották és a videóban alapként felhasználandó zenei anyag a Szegediszabadteri.hu-ról letölthető.

Októberben aztán (ha kap egy időpontot, hogy mikor mehet) már a Budapesti Operettszínházba várják azokat a rátermett, magabiztos ének- és tánctudással rendelkező jelölteket, akiket kiválasztottak a beküldött videók alapján, valamint akiket külön meghívtak (értsd: Feke Pálnak nem kell bemutatkozó videót küldenie).

A válogatásra készülni kell egyrészt 2-3 szabadon választható dallal, másrészt a musical fent felsorolt slágereivel is, és számítani kell rövid koreográfia betanulására, így azt kérik, hogy a jelentkezők szteppcipőt vagy karaktercipőt hozzanak magukkal. A sztepptudás előnyt jelent, illetve az aspiránsoknak nyitottnak kell lenniük arra is, hogy a bemutatóig magasabb szintű tánc- és sztepptudást sajátítsanak el.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek