Evős, ivós, futós programok várják a héten. Meg kamionok.

A héten nem csak a Food Truck Show-n ehet, de lesz sörös és boros hétvégi program is, futhat a Városligetben, de leszállópályán is, és kamionokat is láthat versenyezni, de moziba is mehet, akár egész éjszakára és akkor még a koncertekről nem is beszéltünk. 

Szeptember 3.

Csütörtökön szeretettel várják kiállításmegnyitóra a Telepre, ahol Kocsis Eszter bábkészítő és Jakócs Dorottya festőművész mutatják be, milyen is a cirkusz az ő világukban, vagyis milyen egy szakállas nő, vagy éppen a csontvázember egy kicsit másképpen, mint ahogyan azt elsőre elképzelte. Ha bulizna, a Budapest Parkban Modestep DJ Set várja azokat, akik táncolni szeretnének. 

Szeptember 4.

Pénteken nyit a Food Truck Show, ezúttal a Kincsem Parkba kell mennie, hogy egy helyen kipróbálhassa Budapest legmenőbb food truckjait, vagyis végre ön is rájöhessen, arra, amit vidéken mindig is tudtak az emberek: a legjobb hamburgereket a lakókocsikból átalakított vendéglátóipari egységekből veheti. A Palotanegyedben pedig Sör és Örömzene Fesztivált tartanak egész hétvégén koncertekkel és - nem fogja kitalálni! - sörrel.  Ha eleget evett, elindulhat a Mika Tivadarba bulizni Dj Maadjet& SelectorKA bulijába, a Vittulában pedig Tulpen und Narzissen buli várja, míg az Ellátó Házban Puszi-koncert. Aki inkább egy jó kiállításmegnyitóra rezeg, annak a Várfok Galériában ajánljuk Győrffy Lászlónak a Balhüvelykem bizsereg, gonosz lélek közeleg Macbeth-idézet című kiállítását, horrorfilozófiába is beillő, komorabb tónusú műveivel. 

Szeptember 5.

A futók  szombaton a Városligetben győzhetik le egymást és saját magukat az NN Családi Futáson, de a Budapest Runway Run alkalmából azt is kipróbálhatják, hogy milyen egy leszállópályán versenyt futni  -ha nem is a nagy repülőkkel, de az idővel mindenképpen. Akit nem érdekelnek a food truckok, a hagyományos truckok viszont annál jobban, azok örülni fognak annak, hogy a Hungaroringen újra TruckFestet, vagyis Kamion Európa-bajnokságot rendeznek a hétvégén. Aki borozni és pezsgőzni szeretne, azt Budafokon várják, ahol a 26. Pezsgő- és Borfesztivált tartják. Az Ellátóházban jótékonysági operakoncertet adnak, ami ingyenes, de adományokat gyűjtenek utána a menekültek támogatására. A Kobuci Kertben A Mary Popkids tart megakoncertet, amelyen eljátszák az összes eddig született dalukat, míg a Budapest Parkban a Quimbyvel lehet egy nagyot bulizni, a Barba Negra Trackben pedig utoljára lehet megnézni Ganxsta Zolee Tribute-buliját. Aki viszont egy nyugis szombat estét szeretne magának, az menjen a Corvin moziéjszakára, ahol egész éjszaka, több teremben lesznek vetítések. 

Szeptember 6.

Ha vasárnap pihenne egy kicsit, vagy nyugisabb napra vágyna, akkor jó program lehet akár még gyerekkel is, ha a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál filmjeiből válogat az Urániában. Esetleg tekerjen ki a WAMP-ra, aminek vasárnap a városi biciklizés lesz a témája, így aztán a biciklis cuccoktól és ruháktól a bringaalkatrészekből készült tárgyakig és ékszerekig mindent megtalál. Ha még bulizna a hét utolsó napján is, ráadásul a rockzenét is kedveli, akkor önnek a Dürer Kert az ideális helyszín az ingyenes RockOn fesztiváljával. 

Szeptember 7.

Hétfőn folytatódik az A38-on a szólóest sorozat, amikor ismert zeneszerzők adják elő műveiket zenekaruk nélkül. Ezen a héten Kardos-Horváth János kaukázusos és saját dalait lehet meghallgatni. De a héten lesz több mozipremier is, mint például Luc Besson legújabb filmje, A szállító  - Örökség címmel, ahol a legjobb szállítónak most saját apját kell megmentenie. Vagy a Suite Francaise című háborús dráma, amelyben két ellentétes oldalon álló fiatal esik szerelembe egymással a háború idején. 

Szeptember 8.

Az A38-on nyílik Barabás Zsófi Flow című kiállítása, a nagyméretű vásznakon organikus és geometriai formák vetélkednek. Kedden is választhat magának mozit, például a Boldogság bármi áron című filmdrámát, amelyben Jennifer Anniston nem a vicceskedő és cuki lányt játssza, hanem végre drámai szerepben is megmutathatja magát. Most mutatják be a Miénk a világ című zenés filmet is, amiben a DJ-k világába lehet betekintést nyerni, míg a Tízezer kilométer című spanyol romantikus drámából az derül ki, hogy kibírja-e egy kapcsolat, ha a két fél a világ két külön, nagyon távoli pontján él. 

Szeptember 9.

Szerdán nézze meg Martin Kollar Tanulmányi Kirándulás című kiállítását a Capa Központban, amely október 5-ig ingyenesen tekinthető meg. Aztán még átugorhat az A38 hajóra is, ahol a Slayerből megismert Dave Lombardo kísérletező kedvű hobbizenekarát, a Philm-et hallgathatja meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek