A Sziget Fesztivál nem csak a zenéről szól

 A sok zenei fellépő és agyeldobós buli mellett méltatlanul keveset olvashatunk arról, hogy a Szigeten milyen egyéb kulturális, nappali és esti programok között válogathatunk. Pedig a felhozatal nem is akármilyen, mutatjuk miket érdemes megnézni, kipróbálni.

Vizuális ingerbomba: Miracoco - Luminárium

Egy színes álomvilágba, egy átjárható szobor belsejébe invitáljuk. A Lumináriumnak nevezett művészeti csoda immár tizenharmadszorta érkezik a szigetre, az ideiben viszont az a különleges, hogy nálunk mutatják be először Európa szerte.

Hogy mit ígér a hely? Pszichedelikus fényeket, színorgiákat és csendet... állítólag a Lumináriumban mindig elhallgatnak a látogatók.

Mikor és hol?  Minden nap déli 12 óra és éjjel 1 óra közt tart nyitva (utolsó beengedés 00:30 körül).

+ infó: A kiállítás kerekesszékkel is bejárható. 14 év alatti gyerekek csak felnőtt kíséretében látogathatják a Lumináriumot. Erősen illuminált, sáros vagy szalonképességükben korlátozott látogatókat nem fogadnak. Cipőben, szegecses övvel vagy táskával belépni tilos. Ruhatár biztosított. A belépés ingyenes.

architects-of-air.com

Nem csak tehetségeseknek: ArtZone

Ha inkább alkotna, arra is van lehetősége az ArtZone helyszínén, ahol külföldi és magyar művészek segítségével festhet, rajzolhat, kreatívkodhat. A szervezők egész nap programokkal, kiállításokkal és foglalkozásokkal várják az önkifejezésre és vizuális élményekre vágyókat. A felsorolhatatlanul sok program közül mindenképp ajánljuk M.Chat foglalkozását, ahol együtt rajzolhatunk a művésszel street art stílusban, vagy követhetjük őt, amint a Sziget Fesztivál több pontján is megfesti védjegyét, a nagy sárga macskát.

Mikor és hol? Minden nap/ ArtZone

Művészkedvelőknek: Múzeumi Negyed

Ne dobja el Sziget jegyét, ugyanis az érvényes, sértetlen nap vagy hetik karszalaggal valamint CYTIYPASSAL fél áron juthat be egész augusztusban a szigeten megjelenő múzeumok kiállításaira. De nem csak ezért érdekes a helyszín: a Múzeumnegyed területére kitelepült intézmények játékokkal és különféle programokkal várják a látogatókat. Ezek közül például mindenképpen ajánljuk a Capa Központ optikai játékát, amelyen nemcsak élményekkel, hanem profi fotósok által készített képekkel is gazdagabbak leszünk.

Mikor és hol? Minden nap: 13:00 és 20:00 óra között/ Múzeumi Negyed

A mozdulat szerelmeseinek: Frenák Pál Társulat: Fiúk

Koncert előtti gondolkodásra – és gyönyörű férfitestek pásztázására – tökéletes a Frenák Pál Társulat Fiúk című előadása. A méltán egyik leghíresebb magyar koreográfus ezúttal a férfi természet alaptípusait – mint például a Macsót, a Nárciszt vagy a Herkulest - vizsgálja. A mozdulatokban kifejezett víziója nem megy el a férfi szexualitása mellett sem, kutatja annak eredetét is, miközben rámutat az emberi kapcsolatok reménytelenségére. Mi nem hagyjuk ki.

Koreográfus: FRENÁK Pál / Táncosok: Nelson REGUERA, Yosmell Calderón MEJÍAS, FEICHT Zoltán, BUKTA Gergő / Akrobata: BOROS Norbert / Zene: Fabrice PLANQUETTE, GERGELY Attila / Látvány: FRENÁK Pál / Fény: MARTON János / Hang: HAJAS Attila / Színpad, alpintechnika : ZOLTAI György / Produkciós vezető: JUHÁSZ Dóra

Mikor és hol? Csütörtök, augusztus 13, 18:00 - 19:00 / Színház és Tánc Sátor

Nem csak pirománoknak: Fire Show

A Magma Tűzszínház Láva című előadása még mindig táncos program, de ezúttal tűzzel kombinálva, méghozzá a nemzetközileg is elismert Farkas Linda, a Magma Tűzszínház művészeti vezetőjének előadásában. Az egyórás produkción biztos nem fog unatkozni, még a nyavalygós kiskamaszokat is el lehet vele kápráztatni. A csodálatos tűzjelmezek, látványos technikai elemek és a lobogó tűz precíz kombinációja garantált szórakozást ígér. 

Mikor és hol? Szerda, augusztus 12, 22:30 -23:00 és 0:15 - 01:00 a Cirque du Sziget helyszínen

Ülj mellém: Sziget mozi

Ha egy kicsit nehezen indul a másnap, a gyógysörökhöz pedig még korán van, akkor remek lehetőség erőt gyűjteni a SZIGET mozivászna előtt. Minden nap 13:00 órakor a legszórakoztatóbb magyar filmekkel várják a megfáradt szigetelőket. Lesznek komorabb és viccesebb filmek, vetítik például az óriási sikerű Liza, a rókatündér című animációs produkciót vagy a szintén sok díjat besöprő Fehér Istent.

Mikor és hol? Minden nap: 13:00 a Gameland Hub - TEDx Budapest Klub helyszínén

Edényzene Dario Rossitól

Bár nem zenei programokat ígértünk, Dario Rossit nem hagyhattuk ki. De őt nem is csak a zenei produkciója miatt ajánljuk, hanem mert amit villámgyors kezével művel fazekakkal, tálakkal és fedelekkel az egészen elképesztő és kihagyhatatlan. Aki nem hiszi, kattintson a videóra:

Mikor és hol? Minden délután a Vándor Vurstlinál láthatjuk a zsenit a Színház és Tánc Sátorban.

Szerelmeseknek

A Szigeten valahogy mindig az az érzésünk, hogy az egy négyzetméterre eső összegabalyodott párok száma magasabb, mint egy bármilyen más városi helyszínen. Statisztikákat nem készítettünk, de programot azért kerestünk külön a szenvedélyes hangulatban lévőknek is, és arra jutottunk, hogy a tangó kompatibilis program a szerelmesekkel. Ha nem szeretnénk táncolni, nézni is lehet és érdemes is, ugyanis az egyik leghíresebb tangóoktatók mutatják az alapokat.

Mikor és hol? Péntek, augusztus 14, 17:00 - 18:00, a Színház és Tánc Sátorban

Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek