Egy egész képregényre való női szuperhőssel áll elő a Marvel

Javarészt a Marvelnek köszönhető az, hogy az elmúlt pár évben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a női szuperhősök – elég csak Thor női verziójára gondolni. Azt már év eleje óta tudjuk, hogy ősszel olyan képregény-sorozat érkezik, amelynek főszereplői nők, és íme, az első borító - a Makers-nek köszönhetően.

A sorozat A-Force névre hallgat, a szereplők között pedig többek között She-Hulkot, Captain Marvelt, Medusát, Dazzlert és Nico Minorut köszönthetjük. A mű egyébként G. Willow Wilson író és Sana Amanat, a Marvel tartalomért és karakterfejlődésért felelős vezetőjének közös munkájának eredménye – a Makers egy rövid interjút is készített velük.

marvel

Ebből kiderül, hogy Amanat első kedvenc képregénye a Kázmér és Huba volt, felnőve először egy magazinnál dolgozott, aztán egy indie képregény céghez ment, végül a Marvelnél kötött ki szerkesztőként. Wilsonra az X-Men volt nagy hatással és saját bevallása szerint azonnal eldöntötte, hogy képregényeket akar majd készíteni, amint megtudta, hogy létezik ilyen szakma. Elmondása szerint megfigyelte, hogy bármikor, ha valaki olyan csoportokról ír, amelyekkel kevés a tapasztalata, nagyon sok lesz a találgatás - szerinte ezért tudta már gyerekként is, hogy melyek azok a nőkről szóló képregények, amelyeket férfiak írtak-rajzoltak. Mivel az eddig női szuperhősök esetében sokkal inkább a fizikai erőre volt szokás helyezni a hangsúlyt, reményeik szerint a Marvel új projektjében elegendő terük lesz arra, hogy a női mivoltot hitelesen ábrázolják.

A könyv alapötletét az adta, hogy szívesen látták volna közös történetben azokat a női szereplőket, akiknek egyébként semmi közük egymáshoz. A rajongók ráadásul mindig is szeretik azokat a történeteket, ahol különböző háttérrel érkező szereplőknek együtt kell megoldaniuk valamit, és azt is izgalmas elképzelni, milyen lenne a világ, ha a nők irányítanák.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek