Strandok éjszakája, akciós mozizás, kirándulások és fotókiállítás várja a héten

Budapesten is lesz bőven program, például mehet éjjel is fürdeni, vagy borfesztiválra, de lesz retrobuli is. Búcsúztassa el a Heaven Street Sevent, majd menjen le az Ozorára vagy Kapolcsra. Ha pedig kirándulna és a rock zenét is szereti, akkor menjen a Mátrába vagy Székesfehérvárra.

Július 30.

Csütörtöktől elmehet fesztiválozni Székesfehérvárra a Fezenre, ahol többek között fellép Danko Jones, a HIM és a Sabaton, de lesz Magna Cum Laude vagy éppen Ákos is. Ha nem vágyik a rockerkedésre, akkor a Raqpartot ajánljuk, ahol  2000-es évek legnagyobb slágereire bulizhat, és még mielőtt rávágná, hogy de hát az még nem is retró buli, eláruljuk, hogy már ezek a dalok is 15 évesek. A Spacetaxi nevű zenekar a legújabb klipjét a Toldiban mutatja be szélesvásznon, majd utána koncertet is adnak. A Szimpla Kertben pedig Sickratman Intim Trio ad koncertet, élén az önmagát hírhedt meg nem értett zseniként aposztrofáló Paizs Miklóssal. 

Július 31.

Indul a második Vertigo Filmhét, amikor is egy héten keresztül minden nap két filmet lehet kedvezményes áron megnézni az elmúlt időszak terméséből. De pénteken állítólag újra jó idő lesz, aminek azért is lehet örülni, mert ekkor tartják a Strandok Éjszakáját, amire a fürdők országszerte programokkal és persze hosszabb nyitva tartással készülnek. A Clark Ádám téren Borfesztivál lesz, a Zipp Clubban pedig egész napos Einfach Berlin buli. 

Augusztus 1. 

Már csütörtöktől tart, de hétvégén is lemehet a Sástóhoz a Fekete Zaj Osztálykirándulásra a Mátrába, hogy megnézzen egy csomó koncertet, előtte Gárdonynál a Velencei tavat lehet átúszni. Este a Budapest Parkban tartja búcsúkoncertjét a Heaven Street Seven, és ez egyben az országos búcsúturné záró állomása is, szóval tényleg a legutolsó alkalom, hogy színpadon lássa őket. Daft Punk-rajongóknak kötelező program megnézni az Unchained című retrospektív jellegű dokumentumfilmet a Corvintetőn, utána pedig tematikus buli vár mindenkit. 

Augusztus 2. 

Vasárnap még mindig nem késő ellátogatni Művészetek Völgyébe, mert lesz egy csomó jó program és koncertek is. Délelőtt a gyerekek is elszórakozhatnak a különböző, nekik szóló kézműves és zenei programokon, estefelé pedig a szülők nézhetnek Hobo-koncertet, de fellép aznap Kollár-Klemencz László is a Legesleges című műsorával, ami a Rájátszást kedvelőknek egyenesen kötelező. Ha pedig ez nem volna elég, aznap este még a Quimby is fellép. 

Augusztus 3. 

Hétfőn indul az Ozora Fesztivál Dádpusztán, ahol egy hétig egy külön kis világban érezheti magát. A különféle DJ-k mellett azért egyéb kulturális programok is lesznek, például a Tünet Együttes is fellép. Ha Budapesten marad, és szereti a hardcore-punk zenét, akkor nézzen el a Dürerbe, ahol a Trial és a By The Grace Of God játszanak; az A38-on pedig a francia Wombo Orchestra lendületes francia utcazenéjére lehet bulizni a tetőteraszon. 

Augusztus 4.

Kedden úgy mehet el kocsmázni, hogy közben művelődik is, ugyanis a Fogasházban megnézheti az idei Sony World Photography kiállítás díjnyertes pályaműveit, amit a 171 országból beérkezett több mint 173 ezer nevezésből választottak ki. Ha már kiállítás, akkor a Mai Manó Házba is látogasson el, hogy Lavinia Tribiani és Bakonyi Zsuzsa képeit megnézze, ami a földrengés sújtotta L'Aquila olasz város újjáépítését mutatja be. 

Augusztus 5. 

Szerdán a hajón Turbo koncert lesz a tetőteraszon, előtte meg elmehet moziba is, ahol bemutatják a Pixel című sci-fi vígjátékot: Adam Sandler írta, a producere is ő, meg persze a főszereplője is, kinek garancia ez a minőségre, kinek nem. Ha cuki filmet szeretne, akkor ott a Münó, a holdbéli manó, ami egy francia animációs film, de bemutatják a sok tinédzser által már epekedve várt Papírváros című filmet is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek