Ezen a héten ki se kell mozdulnia Budapestről, ha nagy bulit akar

Budapesten séta a belvárosban, buli a strandon és jóga a teraszon várja, de lesznek koncertek és filmbemutatók is. Közben kezdődik a Campus fesztivál Debrecenben, a Művészetek Völgye Kapolcson és környékén, Bükön zene- és gasztrofesztivál várja, míg Székesfehérváron rockfesztivál. 

Július 23.

Aki már csütörtökön a Balatonhoz menekül a kánikula elől, az négy napig is élvezheti Balatonfüreden a Gyógy Téren az OperaFüreden, ahol a Magyar Állami Operaház minden nap más programokkal várják a komolyzene és az opera kedvelőit. Aki könnyedebbre vágyik, az a Barba Negra Trackbe látogasson el Carbonfoolsra, de nagy buli lesz az A38-on is, ahol az Acid lép fel. Aki inkább fesztiválozna, az mehet Debrecenbe a Campusra vagy Bükre a Gyógy-Bor Napokra

Július 24.

Pénteken a Punnany Massif a Budapest Parkban tartja a szülinapi buliját. Idén lett 12 éves a zenekar, amit nyilván egy koncerttel egybekötött bulival ünnepelnek. A Margitszigeten Brutkó Disco lesz a Wndrlnd szervezésében azoknak, akik a house és techno zenékre pörögnek. 

Július 25. 

Délelőtt fedezze fel a nyolcadik kerületi íróink és költőink világát egy sétán, vagy menjen a BVSC strandjára, ott Kolor-buli lesz sütögetéssel, zenével és jó kis strandidővel, de a Napozóban is medencés bulit tartanak. Az Index idei dalversenyének győztese lép fel az A38 hajón, a Néhai Bárány mellett Junkie Jack Flash is lesz a tetőteraszon, vagy a Corvintetőn is bulizhat, ott Tesco Disco lesz, a Hunniában pedig Bérczesi Robi lép fel. Az Akcáriumban pedig Heineken 5star buli lesz, ahol az öt sztárfellépő között van Fedde Le Grand is, de Stereo Palma  és Andro is segít bulizni. 

Dívány

Július 26. 

A vasárnap reggelt kezdheti jógával az A38 hajó tetőteraszán, amibe talán még talán néhány, a szombati buliról ottmaradt szórakozó fiatal is beszáll. Aztán menjen el sétálni a Víztorony Visual Art Galleryhez a Margitszigetre, ahol nézze meg Szőke Miklós installációit Állatok a Pokolból címmel. Este újból a hajón lesz program a Rakéta Fesztivál folytatódik, úgyhogy akinek hiányzik a múlt heti Bánkitó fesztivál-feeling, annak ott a helye. 

Július 27.

Szentelje a hétfőjét a mozizásnak. Vígjáték gyanánt a Bélier családot ajánljuk, ahol egy tehetséges énekes tinilánynak kell eldöntenie, hogy süketnéma családját és apja politikai karrierjét tolmácsolja, vagy megvalósítja az álmait. A Tokió felett az ég egy néha megható, olykor komikus japán romantikus film, amit a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve - díjra is jelöltek. Aki pedig akciófilmet szeretne nézni, az egyértelműen a Hangyát válassza. 

Július 28. 

Miért ne vehetne ki egy napot a hét közepén lazítani és azért, hogy lemenjen Kapolcsra a Művészetek Völgyébe? Főleg, hogy kedden például fellép ott a Belmondo, a Pegazusok Nem Léteznek, a Margaret Island és a Kiscsillag is. Ha inkább Budapesten maradna, akkor pedig az A38-ra nézzen el Random Tripre, ahol Kiss Tibi lesz a vendég a Quimbyből és Székely Marci az Ozone Mamából. 

Bődey János / Index

Július 29.

Szerdán a Ram Colosseumban az ExperiDance Produkció Fergeteges című előadását nézheti meg, amelyben egy szerelmi dráma bontakozik ki, miközben negyven cigány muzsikus játszik klasszikus dallamokat. Vagy az A38 hajón nézze meg az Elling és Kjell című svéd vígjátékdarabot, ami a 2014-es Vidor Fesztiválon is díjat nyert. Ugyanitt később a SMRGL és a Mordeye ad klasszikus punkkoncertet. A Kobuci Kertben Quimby lesz, Székesfehérváron pedig indul a Fezen, szerdén a Black Label Society és a Judas Priest lesz a külföldi menőség. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek