Trónok harca, ahogy még sosem látta

Tiia Öhman és Satu Walden sorozatok, illetve filmek iránt érzett szenvedélye elég költséges hobbi: a két lány ugyanis körbejárja a világot, hogy meglátogassa azokat a helyszíneket, ahol az ikonikus jelenetek játszódtak. Ezt persze fotózzák is, és nem bízzák a véletlenre az azonosítást: az adott film egy ott forgatott képkockáját is "beépítik" a helyszínekbe – olvasható a MyModernMet oldalán.

A két nő 2013 vége óta van úton (egy akkori, Egyesült Királyságban tett kirándulásuk során ihletődtek meg), és a fényképezőgépen kívül csupán egy iPadet használnak a művelethez. Így alkották újra többek között a Forrest Gump, a Trónok harca, de még a Harry Potter híres képkockáit – természetesen arra is ügyeltek, hogy a kimerevített fotó tökéletesen passzoljon a környezetbe.

Game-of-Thrones-Ballintoy-Harbour-Irlande-du-Nord
fangirlquest.com

Eleinte nem tudták, hogy mit kezdjenek a fotókkal, de aztán Öhman úgy döntött, feltölti a blogjára, hogy meglássa, mit szólnak hozzá a rajongók – és mint kiderült, imádják őket. Nem kicsit, nagyon. Ezen felbuzdulva a páros annyira belendült a projektbe, hogy már pénzgyűjtő akciót is hirdettek, amiből aztán végigutazták Észak-Amerikát. Kicsit irigyeljük őket, hogy mások finanszírozzák azt, hogy kiránduljanak egy nagyot és közben izgalmasakat fotózzanak.

Azt azért nem teljesen értjük, hogyan is készülnek a művek, ugyanis a legtöbb képen látszik, hogy a kézben tartott tabletet utólag szerkesztik a fotókra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek