A lengyel streetartos csipkével szövi be a falakat

Meglepő, hogy nem nekünk magyaroknak jutott az eszünkbe, de a meglepő városi helyszíneken visszaköszönő csipke térnyerése Lengyelországban egy NeSpoon nevű, varsói street artistnak köszönhető. A weburbanist adott hírt a művésznőről, aki csipkedíszítéssel próbálja feldobni a lepukkant, ócska épületeket ugyanúgy, mint az elhagyatott postaládákat, sőt akár a tengerparton fekvő farönköket is. 

Kéne ilyen itthon is?

Nespoon fest, horgol és farag, és nagyon rá van kattanva a csipkékre, legyen szó kicsiről vagy nagyról. Ő maga csak közösségi ékszernek nevezi kreálmányait, és kézjegyét tényleg a legextrémebb helyeken is képes otthagyni: uszadékfák ágai közé horgolva, elhagyott postaládákra ragasztva, fakéreg sebhelyébe vésve is megtalálhatjuk bonyolult csipkemotívumait, ezekkel keltve vizuális kettősséget.

Gerillaakciói mellett megrendeléseket is szívesen teljesít: tervezett már csipkemotívumot állóhajóra vagy bevásárlóközpontok üvegablakaira is, de a legtöbb esetben ezekre simán meg is kapja az engedélyt is, hiszen ezek a különleges és szokatlan díszek valóban megváltoztatják az összképet. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek