Rókatündér buli, Gourmet fesztivál és goaparti is várja a héten

A héten már indulnak az első fesztiválok, de mehet játékkiállításra is. Kóstolja meg a menő éttermek fogásait a Gourmet Fesztiválon, vagy borozgasson a pincék nyílt napján. Táncoljon a Liza a Rókatündér zenéjére vagy éppen menjen moziba a héten. 

Május 21.

Indítson irodalommal: menjen el a Kistehén énekese és a Rájátszás koncertek oszlopos tagja, Kollár Klemencz László első könyvének bemutatójára a Nyitott Műhelybe. A Rájátszás-koncertek másik fő alakja, az író és zenésztárs Grecsó Krisztián így ajánlja a Miért távolodnak a dolgok című novelláskötetet: "Bölcs első kötet ez, mert nem bölcselkedik fölöslegesen. Kollár-Klemencz Lászlónál a történés maga a tanulság, és ez igazán szórakoztató tud lenni. Vagy ahogy ő írja rólunk, "Mindenki szép." De indul a Gourmet Fesztivál is, ahol az ország legmenőbb éttermei értelmezik újra a paprikás csirkét, de persze más ételeket is kóstolhat a Millenárison. 

Gourmet Fesztivál
Gourmet FesztiválRostás Bianka

Május 22.

Egész napos rendezvényekkel várják a Holdudvarban, ahol a Magyar Természet Napján különböző programokkal készülnek a szervezők. Pénteken több zenés program közül is választhat ha bulizni támad kedve: az A38-on a Fran Palermo mutatja be legújabb lemezét, aztán pedig British Mood DJ-kre bulizhat, míg a Fogasházban a Liza, a Rókatündér filmzene partit tartanak. De mehet már fesztiválozni is, kezdődik a 13. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, Várpalotán pedig az Alfa Fesztivál. Ha valami komolyabbra vágyik, akkor a Zeneakadémia nagytermében nézheti meg az Óbudai Danubia Zenekar koncertjét. 

Május 23.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban játékkiállítást és vásárt tartanak egész hétvégén, de a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban is a játékoké lesz a főszerep szombaton. Ha este bulizna, akkor ír kocsmapunkra,  mehet az A38 hajóra,  vagy éppen a 30Y szülinapi bulijába a Budapest Parkba.

Május 24.

Vasárnap látogasson ki a Szentendrei Skanzenbe, ahol Pünkösdi Örökség Fesztivált tartanak. Mivel állítólag nem lesz nagyon jó idő, ezért tervezheti a vasárnapot egy borospincébe is, hiszen Nyitott Pince Napokat tartanak országszerte. Ha valami igazán nem hétköznapi élményre vágyik, akkor a Tárnok Katlanban a Forever Psychedelic bulit ajánljuk főleg azoknak, akik szeretik a goa zenét. 

1913434 818714001544165 6812700744546567551 o
Facebook / Nyitott Pince Napok

Május 25.

Idén tíz éves a stockholmi electro-indusztrial-posztpunk zenekar, az Agent Side Grinder, sőt nemrég jelentették be, hogy új albummal jelentkeznek. Hétfőn pedig fellépnek az A38 hajón. A Csontváry Színházban még tart a Fiatal Alkotók Színházi Fesztiválja, de ha inkább mozizna, nézze meg a Violette című életrajzi drámát, hogy megismerje Violette Leduc és Simone de Beauvoir életét.

Violette
VioletteXenix Filmdistribution

Május 26.

Kedden egy igazi legenda lép fel itt a nyolcvanas és kilencvenes évekből: aki még emlékszik rájuk, az Accept-koncertre mehet a Barba Negra Trackbe. Aki színházi élményekre vágyik, nézze meg a Trafóban a Proton Színház 1 link című darabját, ami az azóta is inkognitóba burkolózó Jake Smiles díjnyertes könyvéből készült. Esetleg menjen moziba, már játsszák a Mad Max - A harag útja című filmet, amire már sokak várnak régóta. A Hölgy Aranyban is jó választás lehet, főleg ha szereti Helen Mirrent. Ebben ugyanis ő alakítja azt az asszonyt, aki küzd, hogy visszaszerezze az örökségét és családja becsületét. 

accept - blind rage world tour 2015 20150526
barbanegra.hu

Május 27.

Az A38 hajón lép fel a The Picturebook, ami azoknak lesz jó szórakozás, akik szeretik a zúzós rock&roll-t. Akik kevésbé, azok mehetnek helyette a Bethlen Téri Színházba is, ahol az Áttűnések improvizációs színház előadását nézhetik meg. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra