Food Truck Show, pálinka, kenyér, Faust és képregények várják a héten

Ahogy jön a jó idő úgy lesz egyre több a szabadtéri program is. Ezen a héten például mehet biciklizni, pálinkázni, Food Truck showra vagy éppen fesztiválozni. De megnézheti, milyen kerteket és közösségi tereket csinálnak a profik, nézhet gyermekfilmeket vagy képregényezhet. Jön az interaktív Faust játék, színházi előadások, és még a lekváros buktákról is megtudhat egy csomó mindent.

Május 7.

Bár csütörtökre egy kicsit elromlik az idő, de ez senkit se keserítsen el: kétségtelenül itt a tavasz, sőt a nyár. Lehet indulni biciklizni, és ha már csak maga az eszköz hiányzik, vagy pár pöpec kiegészítő, akkor be lehet ugrani a csütörtökön megnyíló Project Showroom Biciklis Pop Up boltba és válogatni (bicajt például nemcsak újat, de használtat is talál majd). Ne felejtse el, hogy még mindig tart az OFF  - Biennále, ahol az ország több pontján egészen május végéig ismerkedhet meg a kortárs művészeti programokkal, és a Budaörs Fesztivál is várja még nemcsak csütörtökön, de egész hétvégén is. 

Május 8.

A Mu színházba menjen pénteken és szombaton ha valami igazán különlegesre vágyik. A raped Europeans (nemzetközi gesammtkunstwerk / contemporary GuláschParty) a tavalyi évadban nemzetközi koprodukcióként valósult meg először, a The Green Table project Kurt Jooss: The Green Table c. világhírű balettjét vizsgálja és értelmezi újra több stáción keresztül, most pedig a kettő együtt látható. Hétvégén rendbetenné a kertet? Nézzen el előtte a Vigadóba, és merítsen ötletet az elmúlt 5 évben megvalósult tájépítészeti munkákból. Persze, ott nem hobbikerteké lesz a főszerep, ezért azoknak is jó program a 2015:Tájodüsszeia, akik a tájépítészet szerelmesei. Ma elkezdődik a Gyerekszem Filmfesztivál is, ahol filmkészítő gyerekek mutatják be a munkáikat egészen 6 éves kortól. A 7 évesek például már ilyen filmet készítenek:

Május 9.

Ha megvette a biciklijét és szeretné bepótolni az I Bike Budapest hangulatát, akkor szombaton már Túr d' Rákosrendezőn a helye. A rendezvény üzenete, hogy az erre bicajozók megelégelték, hogy életveszélyes átkelni a vasútállomáson, ezért szeretnének egy normális, biztonságos bicikliutat. Akár az egész szombatot szentelheti a gasztronómiának, a tüntiről egyenesen bicajozhat tovább a Dürerbe, itt rendezik ugyanis a Food Truck Show-t, ahol megkóstolhatja a legmenőbb ételeket, de lesznek programok is. Aztán tovább gurulhat alapozni kicsit az esti bulira a Városháza térre a Pálinkafesztiválon, ahol idén belépő nem lesz, cserébe viszont a terület nagyobb. Ha pedig valódi szabad terekre és családi programokra vágyik, akkor ellátogathat az Európa Napra is a Margitszigetre, ahol délelőtt Szalóki Ági koncertre viheti a kölköket, délután pedig a Riddim Colonytól a Kerekes Banden és az EU Jazz Expressen át Péterfy Boriékig tényleg lesz minden, mint a búcsúban.

11001636 782978995124457 1859442730346715302 o
Food Truck Show Budapest / Facebook

Május 10.

Ha vasárnap kedve támad, ellátogathat a Kenyér- és Péksütemény fesztiválra a Budai Várba, hogy megtudja mi most az aktuális trend (?) ha kakaóscsigáról, pogácsáról vagy sóskifliről van szó. A Dürerben ugyanekkor Képregényfesztivált tartanak, ahol több újdonsággal is találkozhatnak, lesznek kedvezményes kiadványok, díjak és külföldi vendégek is. De ki ne hagyja szombaton és vasárnap az ingyenes interaktív Faust játékot a Sufniban! Egyenesen Dél-Koreából érkezik hazánkba a Being Faust – Enter Mephisto című interaktív játék, amely a Faust szövegére, okostelefonokra, valamint a nézők aktív részvételére épül. A résztvevők a címszereplő bőrébe bújva a mű alapvető kérdéseire kereshetnek lehetséges válaszokat.

13878063-STANDARD
goethe.de

Május 11.

Hétfőtől péntekig a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje zajlik, ahol öt nap alatt nyolc előadást lehet megnézni. Ha valami egészen másra vágyik, akkor a Castle koncertjére menjen a Dürerbe, ha addig nem tudta, majd megtudhatja, milyen is az az okkult heavy-doom zene. 

Május 12.

Kecskemétiek figyelem! Kedden nyílik meg a Kápolna Galériában Orosz István grafikusművész tárlata Paradoxonometriák címmel. Ha szereti az olyan képeket, ahol nem tudja merre van a fent és a lent, vagy hogy a szemének higgyen vagy az agyának, akkor semmiképpen se hagyja ki ezt a tárlatot! Ha az ország másik felén jár, akkor meg menjen el a Chagall-kiállításra Pécsett! 

Május 13.

Mozipremierekből ezen a héten nem túl nagy a választék, de lesz például angol dráma: Az A királynőért és a hazáért című film John Boorman Remény és Dicsőség című filmjének folytatása. A másik egy francia dráma (?) 3 szív címmel, melyben egy nő megismerkedik egy férfival, másnapra randit beszélnek meg, de a férfi nem tud elmenni, és mivel telefonszámot sem cseréltek, így szinte lehetetlen felkutatniuk egymást. Ám közben a férfi megismerkedik egy nővel, akibe beleszeret - és aki mellesleg a másik nő testvére. Könnyedebb műfaj kedvelőinek pedig ott a szuperhősös Bosszúállók: Ultron kora című látványos akciófilm. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek