Tessék, így néz ki a kedvenc zenéje 3D-ben. És meg is hallgathatja.

Van kedvenc száma? Létezik olyan dal, amit ha meghall, azonnal elöntik az érzések? Vagy mi a helyzet a gyermeke első szavaival? Biztosan emlékszik rájuk - de mit szólna hozzá, ha ezek az érzések kézzelfogható, tapintható tárgyként is megtapasztalhatóvá válnának?  A Reify éppen ezt tudja. Pontosabban azt, hogy szoftverükkel hangokból alkotnak szobrokat 3D-s nyomtató segítségével. Az már csak bónusz, hogy egy app segítségével ezek a szobrok olvashatóak és újra meg is hallgathatóak.

Allison Wood a cég tulajdonosa és vezetője csapata segítségével olyan szoftvert fejlesztett, ami bármilyen audio forrást – legyen az rockzene, vagy akár csak egy elszavalt vers – képes 3D-s bronz, plasztik vagy akár kókuszhéj szobrokká alakítani. 

Nézze csak, épp így: 

REIFY 2015 from REIFY NYC on Vimeo.

A videóból kiderül, hogy a cég telefonos alkalmazása azt is lehetővé teszi, hogy a szobor szkennelésével meghallgassuk, miből is készült a mű. Ezzel a technikával a cég elérte, hogy egy-egy inger több érzékünket egyszerre érje el, hogy úgy tapasztaljuk meg a hangokat, ahogy azelőtt soha. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek