Zsírkrétából ruhát? Miért ne!

Érdekes projektet talált ki a Bloomingdale's amerikai luxus áruházlánc az új szezon kezdetére: divattervezőket kértek fel, hogy készítsenek olyan ruhákat, amelyek egyrészt a hagyományos zsírkréták gazdag színvilágát használják, másrészt konkrétan zsírkrétából is készülnek. A felkért tervezők közt akadtak, akik szinte az egész ruhát  "építették fel" ebből az alapanyagból, míg mások csupán a részletekhez (például a gallérhoz) használták fel őket.

Az egyik leglátványosabb verzióval Nanette Lepore állt elő, aki meglovagolta az áttetsző felsőrész hájpot, de meghívott tervezők között szerepel még Rebecca Taylor, Clover Canyon, Rebecca Minkoff és a Parker is. Utóbbi egy csavart is vitt a dologba: a zsírkréták csomagolásának mintájára hajazó anyagból készítette el a ruha felsőrészét.

Kattintson a képre a többi ruháért!
Kattintson a képre a többi ruháért!Matthew Carasella / Matthew Carasella

A fotókat Matthew Carasella készítette, jelenleg pedig a Bloomingdale's 59. utcai üzletében tekinthetőek meg New Yorkban. Ha a ruhák részleteire kíváncsi, kattintson a képünkre vagy ide. Maga az ötlet egyébként nem újdonság, 2007-ben Herb Williams is alkotott hasonlót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek