A Queen of the Stone Age-rajongók már várják a hétfőt

Ezen a héten Torkos Csütörtök lesz, de eldől az is, hogy a bajai vagy a szegedi halászlé a jobb. Egész szombaton jógázhat, és Oscar-esélyes filmet is nézhet. Vagy mehet menő koncertekre: például a Mark Lanegan Bandére, Yann Tiersenére, esetleg meghallgathat pár Csókolom-dalt zongorakísérettel. 

Február 19.

Csütörtökön mindenki Lizát a rókatündért akarja majd látni, mi már megnéztük, itt el is olvashatja, miért kell önnek is megnéznie. Ha nem jönnek be a retrós mesék, a Határon című film premier előtti vetítésére is mehet a Toldiba, ezután ráadásul várják egy rendszerváltó buliba is majd. Vagy nézze meg Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre, Egyet nekem, egyet neked című darabját a Mu színházban, különösen testvéreknek ajánljuk. Idén is lesz Torkos Csütörtök, rengeteg étterem várja féláras kedvezményekkel országszerte - más kérdés, hogy az igazán izgalmasakba már nem biztos, hogy tud asztalt foglalni. Tipp: ha lemaradt volna róluk, még kereshet olyan helyeket, amik vállalták, hogy nem egy napig, hanem akár egy hétig adnak kedvezményeket.

shutterstock 131122031

Február 20.

Ha lemaradt a Torkos Csütörtökről, de szereti a halat, akkor még ellátogathat a Vajdahunyad várba, ahol a Budapesti Halfesztivált tartják, és helyet adnak a nagy halászlépárbajnak, ahol Szeged csap össze Bajával. A Bem Moziban Ujj Zsuzsi dalait ezúttal Darvas Kristóf zongorakíséretével lehet meghallgatni, a Csókolom rock 'n' rollja helyett itt a szövegek kerülnek előtérbe. De koncert lesz a Vittulában is, ahol a Dán Királyság Nagykövetsége mutat be néhány dán együttest. Az A38 hajón pedig a Bin-Jip tart lemezbemutató koncertet. 

Február 21.

Szombaton FitBalance BodyArt és Jóga Fesztivál lesz a Millenárison, ahol hazai és nemzetközi edzők tartanak majd órákat. Mikor már kellőképpen ellazult, irány a Roham Bár, ahol az Óriás lép fel, ha szerencséje van, talán előadják aNyikmáthívót is (utánuk lesz még Qualitons). Az A38-on pedig Balkán bulit tartanak: fellép a legendás szarajevói zenekar, a Crvena Jabuka, akik harmincéves születésnapjukat ünneplik ezzel a koncerttel, de először lépnek fel Budapesten.

shutterstock 167027156

Február 22.

Vasárnap a gyerekekkel látogasson el a Szeleburdi Gyerekfesztiválra, ahol Farkasházi Réka és a Tintanyúl mutatja be új lemezét. Este pedig irány a MüPa, ahol a Fred Frith Trió lép fel Hauschkával, mindketten az improvizációs jazzben alkotnak majd nagyot. Utóbbi ehhez lebontja még a zongorát is. Tényleg. De össze is rakja.

Február 23.

Hétfőn, ha menő buliba szeretne menni, nem tudunk jobbat ajánlani az A38-nál, ott ugyanis a Mark Lanegan Band lép fel. Igen, ő az a Mark Lanegan, aki annak idején a Queens Of The Stone Age-ben is zenélt, majd számtalan lemezen működött közre. Ha ez hidegen hagyja, jobb is, ha moziba megy inkább, ha valami nagyon rémisztőre vágyik, akkor ajánljuk a Fekete ruhás nő című filmet, amiben lesznek szellemek, ijesztő, hosszú hajú zombik, hátborzongató hangok, szóval minden, ami egy horrorba kell. Zombikért nem rajongóknak ajánljuk helyette Clint Eastwood legújabb filmjét, az Amerikai mesterlövészt.

Február 24.

Kedden is várja egy menő buli, az Akváriumban lép fel Yann Tiersen, aki a legújabb, Infinity című lemezét hozza Budapestre. Nemsokára pedig kezdődnek a Frankofón Filmnapok, amire még időben rákészülhet a Francia Intézet vetítésén, ahol az Így is, úgy is Laurence című filmet adják.  

Február 25.

A Toldiban Cseh és Szlovák Filmkarnevál kezdődik szerdán, amire a Menzel-filmeken felnőtteknek indokokat se írunk, miért ne hagyják ki. De tudta, hogy már játsszák az Oscar-díjra is jelölt Vadon című filmet is?  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra