Tudósok koncert, kivénhedt szuperhős és Parti Nagy bábjáték a héten

Ezen a héten zenei programból kevesebb, de annál jobb lesz, viszont várja egy csomó kiállítás, és a moziban is bemutatnak néhány jó filmet, amiért érdemes lesz kimozdulni otthonról. 

Január 15.

Csütörtökön menjen el a Neon Galériába, Ötvös Zoltán kiállításának megnyitójára. A Harkály kopácsol valahol című kiállítást egészen február 10-ig tekintheti majd meg. A Corvintető hét éves lett, amit egy nagy bulival ünnepelnek meg. A Corvintető all stars DJ gárdája mellett az angol DJ Vadim is fellép, valamint 70 percenként 70 vodka shot várja az embereket a pulton, a Facebookon pedig 7 darab éves korlátlan belépőt sorsolnak ki. 

IMG 9804
Szécsi István / Velvet

Január 16.

Pénteken is mehet kiállításra, méghozzá a Ludwig Múzeumba. Ciprian Mureșan a Kelet-Európai rendszerváltás utáni művészgenerációhoz tartozik. Posztkonceptuális gondolkodását szülőhazájának, Romániának történelme és politikája hatja át. Mureșan műveiben történelmi, társadalmi, valamint kulturális (képzőművészeti, irodalmi és filmes) referenciákat is felismerhet. Ha az élményt levezetendő inkább bulizni menne, akkor a Gozsduban Soundtrack Party lesz, vagy az A38 hajóra, ahol meg a Sexepil tart lemezbemutató koncertet. 

Január 17.

Szombaton tartják a Művészetek Palotájában a Népzene ünnepét, amin nem csak jeles népzenészek lépnek fel, hanem népzenei hatásokkal operáló zenekarok is, így biztos, hogy mindkét stílus rajongói élvezni fogják a gálaestet. Ha azonban valami igazán őrült buliba vágyik, akkor menjen a Trafóba, ahol a Tudósok zenekar ad koncertet, ráadásul azt ígérik, ez lesz minden idők legnagyobb szabású Tudósok-koncertje. Ha valami könnyebben befogadhatóra vágyik, akkor várja az A38 hajó, ott Blahalouisiana-koncerten lazulhat. Az Akváriumban is buli lesz szombaton, ott tartják ugyanis a viaDALt, aminek a lényege, hogy olyan zenekarok állnak össze, akik stílusban ugyan nagyon különböznek, mégis össze tudnak gyúrni néhány slágergyanús számot. 

Január 18.

Vasárnap új helyen, az AnKertben lesz az Antik Placc, amit a retro, design és antik szerelmesei imádnak, ráadásul zenei aláfestésre lehet válogatni a régiségek között. Gyerekekkel jó programnak ígérkezik a Parti Nagy Lajos által írt Maya hajója című bábjáték, amit a Stúdió K-ban lehet megnézni, vagy elmehetnek a Téli Sportágválasztóra is, hogy ne csak nyáron legyen aktív az a kölök. 

05-antik placc-141019-IMG 6170
Dívány / Dívány

Január 19.

Kezdje a hetet a moziban és nézze meg a legelső Alien film (itthon a Bolygó neve: Halál) rendezői változatát a Corvinban. Ha szeretne egy alternatív szuperhősfilmet látni, itt van a Bábel, a 21 gramm és a Korcs szerelmek rendezője, Alejandro Inárriut legújabb darabja a kivénhedt mozihős küzdelméről az újrakezdésért. A Birdman megkapta a legjobb forgatókönyv díját, Michael Keaton pedig a legjobb színészét a Golden Globe-on érte.

Január 20.

Kedden ha bulizni szeretne, akkor elnézhet a Trafikba, ahol a Havizaj buli lesz, ahol a My Daily Noise duó adja a torzított és agresszív zenét, mikor élő hangszereket kombinálnak számítógéppel. Vagy a Művészetek Palotájába is mehet, ott Django fesztivál lesz a Swing á la Django zenekarral és vendégeikkel. 

1920x850 12603 django fesztival 150120 01-10
mupa.hu

Január 21.

Mára a Magyar Nemzeti Múzeum Nézőpontok című kiállítását ajánljuk, ami február 15-ig látható és a 13. repülőszázad (Flik 13) első világháborús fényképalbumából készült. Este pedig a Művészetek palotájában várja egy érdekes projekt, ahol az Anima Sound System buli lesz, de nem a megszokott formában, hanem akusztikus műsorral várják a közönséget. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek