Karácsony közben is jusson idő Marianne Faithfullra, Godardra vagy Rippl-Rónaira!

A héten természetesen a karácsonyra is készülhet, de mehet ismerkedni, tárlatvezetésre vagy kiállításra is. Megnézheti Jean-Luc Godard legújabb filmjét és Marianne Faithfull se jár gyakran erre, szóval nem érdemes lemaradni a koncertjéről. 

December 11. Csütörtök

Csütörtökön nyílik a Palomában az Alternative Budapest idén utolsó (és egyelőre lezáró jellegű) kiállítása, melynek különlegessége lesz, hogy a teljes sorozatot, sőt, az eddig még soha ki nem állított új darabokat is meg lehet majd szemlélni egy teljes hónapon át. KoPé álfotóin "ismert utcáinkon megjelennek a legképtelenebb karakterek, egészen a Keleti pályaudvar előtt sasszézó Beatlesig. Képzelete beépítette a Várkert bazárt a Csillagkapu Goa’uldjainak díszletével, lefolyót szerelt a Dunába és forgószelet küldött a Hősök terére is". A kiállítást Nemere István sci-fi író nyitja meg. Ha tematikus tárlatvezetéssel is egybekötött kiállításra szeretne menni, akkor nézzen el a Magyar Nemzeti Galériába. Ott ugyanis ott "Titok" témakörben olyan dolgokat tudhat meg, hogy mi van a festmények hátoldalán, vagy hogy mi miért nem látszódik rajtuk. Persze bulizni is lehet menni, ismét lesz Tinder buli. Az előzőn 12 pár született és 37 csók csattant el, szóval aki szeretne élőben Tinderezni, az menjen a Fogasházba. 

December 12. Péntek

Pénteken nyit a Magyar Ízek Karácsonyi Vására, ahol közel 200 termelő 5000 termékéből vásárolhat egészen December 23-ig. Az Erzsébet Téren a programok ingyen látogathatóak, ráadásul azt is megtanulhatja, hogyan lehet mézeskalácsot vagy éppen kürtőskalácsot készíteni.  Ha inkább moziba menne, akkor elmondjuk, hogy most mutatják be a Dumb és Dumber 2-t, a filmet amit mindenki vár a szépemlékű első rész után, de sokan félnek megnézni. Essen túl rajta pénteken és sirassa gyerekkorát egész hétvégén. 

December 13. Szombat

Szombaton látogasson el a karácsonyi Pagony Fesztiválra a Petőfi Irodalmi múzeumba, ahol délelőtt a kisebbeket, délután a nagyobbakat várják. Játékok, bűvészprodukció és táncház is várja a gyerekeket, miközben a könyvekkel ismerkednek. De mehet a KREA Kortárs Művészeti Iskola Karácsonyára is, ahol a vásár mellett a tanárok dekorációs tippjeit is meg lehet hallgatni, a smink szakos hallgatók ünnepi sminket készítenek, sőt sütizni is lehet. Este pedig megnyílik Budapest legújabb menő klubja, a Tesla. A Kazinczy utca Wesselényi utcához közelebb eső részén nyíló hely nyitóbulit is tart, ahol Clark "élő audiovizuális őrületével" ütheti ki magát, bármi is legyen ez. Vagy menjen az A38 hajóra, ahol a Quimbyből ismert Kiss Tibi és a Nouvelle Vague énekesnője, Mélanie Pain ad közös koncertet. 

December 14. Vasárnap

Vasárnap is lehet készülni az ünnepekre. Lesz például Wamp a Millenárison, ahol designerek, iparművészek és gasztromanufaktúrák termékei között lehet válogatni. Családdal pedig az Akváriumba érdemes menni, ahol programokkal várják a gyerekeket is, lesz például KRESZ pálya, játszósarok és még zene is. 

December 15. Hétfő

Hétfőn menjen Marianne Faithfull koncertjére, tudja, ő az, aki 17 évesen tűnt fel Mick Jagger és Keith Richards mellett, azóta pedig legyen szó rockról, folk vagy beat zenéről, vagy akár r'n'b-ről, minden stílusban maradandót alkot. Az A38 hajón is lesz jó program, ott Shantel & Bucovina Club -koncert lesz. Shantel elektronikus zenével, azon belül is technoval kezdte, de beszippantotta őt a balkáni zene, így most egy különleges hangulatú, elektronikával megtámogatott balkáni diszkót várhatunk a koncerten. 

459718820
Jo Hale

December 16. Kedd

Kedden menjen moziba és nézze meg Jean-Luc Godard kísérleti filmjét Búcsú a Nyelvtől címmel, ide meg kattintson vissza holnap, mert írunk róla (addig annyit, hogy Cannes-ban elnyerte a zsűri díját). Este egy különleges Random Trip is lesz, az improvizációs koncertsorozat keddi felvonásán Laura Jane Jones, Enrique Iglesias énekesnője lesz a vendég. 

December 17. Szerda

Szerdán menjen el a Magyar Nemzeti Galériába, ahol Rippl-Rónai és Maillol barátságát bemutató kiállítás nyílik, amelyen bemutatják a magyar festő, Rippl-Rónai József és a francia szobrász, Aristide Maillol egymásra gyakorolt hatását. Meg lehet nézi a festő Maillolról készült portréját is, ami azért különlegesen érdekes, mert ez a kép legutóbb 1936-ban járt Magyarországon. Este pedig a New York -i new wave színtér egyik legismertebb nagyasszonya, Lydia Lunch lép fel az A38 hajón. "Egy Lydia Lunch-koncert a lehető legpontosabb lenyomata a New York-i punkrock underground történetének" - írják róla a honlapon, szóval nem a dallamos rock rajongóit várják, de Alba Hyseni rajongók jó helyen járhatnak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek