Ilyen jól is tudnának kinézni a Harry Potter könyvek

Sosem gondoltuk volna, hogy egy napon éppen Harry Potter kötetekre fáj majd a fogunk. A Nyugat-Magyarországi Egyetem tervezőgrafika szakán végzett Nagy Kincső azonban felkeltette érdeklődésünket a sorozat iránt, amit egyébként éppen az iskolakezdéshez igazítva, szeptember elején dobott újra piacra Angliában J.K. Rowling kiadója, az 1986 óta működő Bloomsbury is. Igaz, ők Jonny Duddle rajzaival kívánták felturbózni az oldalakat.

„A hét kötet mindegyikéhez készült borító, az első részt – Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter és a bölcsek köve) – teljes egészében, illusztrációkkal együtt gondoltam újra. Első, 1997-es kiadása óta a sorozatot millióféleképp jelentették meg, melyek nagy része gyermekek számára készült, ezt kicsit igazságtalannak éreztem, hiszen ez a történet egyaránt izgalmas gyermekek és felnőttek számára is" - írja a tervező, hogyan jött az ötlet.

"A sorozat történetét a valóság és fantázia világa szövi át, ezt tartottam a tervezés során fő szempontnak. Például az első ránézésre teljesen szimpla kötetek előzékét és éleit foszforeszkáló festékkel vontam be, így ha lekapcsoljuk a villanyt olvasás után, világítani kezdenek a sötétben; vagy amikor fejezetenként találkozunk illusztrációval, akkor az sok esetben rejt valami mást is, mint ami elsőre látható” – mutatja be a kihajtogatós oldalakkal megspékelt diplomamunkáját Nagy Kincső a hellodesign.hu oldalán. A fiatal grafikusnak egyébként nem ez az első ilyen jellegű sorozata, 2013-ban például újraértelmezte már Mihail Bulgakov Mester és Margaritájának illusztrációit is. Nagy Kincső munkáiban ide kattintva gyönyörködheti ki magát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra