Taroltak a magyar prostik Los Angelesben!

A 14. alkalommal megrendezett Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról a Viktória – A zürichi expressz (kritikánk itt) a legjobb filmnek járó megosztott fődíjat és legjobb női főszereplő díját hozta haza. Az idén november 14-től 20-ig tartó eseménysorozat célja, hogy az amerikai közönség – és természetesen a helyi magyar lakosság – számára is bemutassa, lehetőség szerint az alkotók jelenlétében a legfrissebb magyar filmtermést. 

 

A nagyjátékfilmes versenyprogramban vetített Viktória – A zürichi expresszt a főszereplő Farkas Franciska kísérte el a vetítésre és az elismerést személyesen vette át. A színésznő, aki korábban szociális munkásként és modellként is dolgozott a Díványnak elmondta, hogy a filmet nagyon sok kutatómunka előzte meg, és még naplót is vezetett arról, hogy beszélgetett egy csomó prostituáltal.

A film ugyanis arról szól, hogy a mélyszegénységben élő címszereplő a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla), és együtt szállnak szembe sorsukkal. 

A magyar állami finanszírozás nélkül, kizárólag svájci pénzből, de magyar forgatókönyvből készült Viktória – A zürichi expressz korábban megjárta Németország és Portugália filmfesztiváljait és a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták. Jelenleg Budapesten a Művész mozi műsorán látható.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek