Izlandi zenék, orchideák és kockák a hétre

Ezen a hétvégén disznótoros és orchidea kiállítás várja, de jön a Stereo MC's vagy a Triggerfinger is, lesznek jó filmek, szerdán pedig beveszik a várost az izlandiak. 

November 13. Csütörtök

Csütörtök este tartják a Szépművészeti Múzeumban a Múzeum + Másvilág, Fény és Sötét küzdelme című esti tárlatvezetést, ahol a borkóstoló mellett tematikus tárlatvezetésen és előadásokon lehet részt venni. Aki buliba vágyik, az mehet Sickratmen 10 éves szülinapi koncertre, ahol a Tudósok zenekar is fellép, vagy a Junkies-énekes Szekeres András szólófellépésére a Gozsduba. Ha ez nem elég kemény, az A38-on az Airbourne lép fel.

gödör klub official fb 1410735 910133579021015 44546502849807972
Kellegyfotos.com / Facebook / Gödör Klub Official

November 14. Péntek

A hétvége kezdésének pénteken nézzen meg egy filmet, ha szereti a női neves thrillereket, a múlt heti Annabelle után itt a Jessabelle, amiben szintén gonosz lélek van. csak éppen nem babában. Aztán este menjen el az Stereo MC's koncertre az A38-ra, vagy Marge fellépésére a GMK-ba. 

November 15. Szombat

Bár egy igazi disznótor hajnalban kezdődik és reggel 9-re már nagyjából a vége felé tart, a Disznótoros kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban még csak akkor nyit ki. Ezt azért valószínűleg nem is bánja annyira, és legalább kóstolhat kolbászt vagy sonkát, feltéve, hogy kibírja a vele járó zenei felhozatalt: mulatós és lakodalmast, operettel vegyítve. Gyerekekkel ellátogathat a Gyerekvilág Élményhétvégére, ami a BabaMama Expo társrendezvénye, így a kettő egy közös jeggyel látogatható, és ahol rengeteg ingyen program várja a gyerekeket. Este pedig nézze meg a Belgium egyik legjobb rockzenekarát, a Triggerfingert

November 16. Vasárnap

Vasárnap látogasson el a Mezőgazdasági Múzeumba, ahol Orchideakiállítás és -vásár lesz egész hétvégén. Ha esetleg kirándulni van kedve és a halat is szereti, akkor a kettőt összekötheti egy tihanyi kiruccanással, ott tartják a hétvégén a Garda fesztivál halászléfőzőversennyel és több halétellel. Este pedig Madball-koncert lesz az A38 hajón, míg az Old Man's Music pubban a tavaly elhunytPribil György emlékére tartanak koncertet az S-modell zenekar tagjainak fellépésével. 

Madball
MadballTheo Wargo / Europress / Getty

November 17. Hétfő

Hétfőn pihenje ki a hétvége fáradalmait és menjen el moziba. November 13. óta játsszák Hajdú Szabolcs új filmjét, a Délibábot, ha külföldi filmfesztiváloknak jó volt, önnek is jó lesz. Ha ehhez kevésbé van kedve, van új Woody Allen film is, a Káprázatos holdvilág, csinos médiummal, mogorva Colin Firth-szel, és a 20-as évek Cote D'Azurjével háttérként. Ha nincs kedve nosztalgiázni, akkor a Kétéjszakás kaland című filmet ajánljuk, ami arról szól, mi történhet, ha az egyéjszakás kaland nem érhet véget reggel. A filmben New York ugyanis megbénul egy óriási hóeséstől, így az újdonsült párnak kicsivel több időt kell együtt tölteni, mint amennyit eredetileg szerettek volna. 

November 18. Kedd

Kedden iskola után vigye el a gyerekét a Kockabirodalom kiállításra. Itt gyermeke a fizika törvényeivel játékos formában ismerkedhet úgy, hogy azt nem csak megérti, de meg is tapasztalja, sőt használja miközben az építőkockákkal játszik. 

November 19. Szerda

Az A 38 hajón lép fel Emilíana Torrini izlandi énekesnő, aki idén csak két-három helyen koncertezik Európában, szóval elég nagy szám, hogy az egyik ezek közül Budapest. A Dürerben is izlandi este lesz, ott viszont a Solstafir lép fel, akik Torrinivel ellentétben kevésbbé csengő hangúak, viszont az új lemezt turnéztatják. És mivel Torrinit úgyis többen ismerik, így itt a végén a Solstafirt mutatjuk meg:

Oszd meg másokkal is!
Mustra