A Szabadesés főszerepéért díjazták Molnár Piroskát

A hétvégén véget ért 24. Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést Molnár Piroska nyerte el a Szabadesés főszerepéért. A Szabadesés (kritikánk a filmről itt) korábban három díjat nyert a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és szeptemberi magyar mozibemutatója óta már több mint 9000 néző látta itthon is – áll az eredményről kiküldött sajtóközleményben.

A Németországban megrendezett cottbusi filmfesztivál koprodukciós fórumát, a Connecting Cottbust a román-magyar Cristina Grosan Egy arany szőrmebunda című első játékfilm-terve, egy mellrákos nő küzdelmének tragikomédiája nyerte. A kelet-európai film egyik legfontosabb bemutatóhelyének számító filmfesztiválon a Szabadesés főszereplője, a 69 éves Molnár Piroska a legjobb színésznő díját nyerte el kiemelkedő művészi teljesítményéért.

A cottbusi versenyprogramba 12 mozifilm kapott meghívást, a díjakról nemzetközi zsűri döntött. A Nemzet Színésze egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta személyesen átvenni a hétvégi díjátadón az elismerést, helyette Pálfi György vette át a díjat. A rendező legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díjat is.

A Szabadesést többek között a rangos chicagói és londoni filmfesztiválok is műsorra tűzték. A KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült filmet a Vertigo Média forgalmazásában a szeptemberi 25-i hazai premierje óta már több mint 9000-en látták, és továbbra is megtalálható országszerte az artmozik műsorain.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek