Tudósok, kincsvadászat és pártalálás a program a hosszú hétvégére

Ezen a héten (és egészen november 2-ig) akciósan mehetnek a gyerekek az Állatkertbe, úgyhogy látogasson el velük oda a hosszú hétvégével kezdődő őszi szünetben! De a héten a rockerek is kiüríthetik a pénztárcájukat, a többiek meg meghallgathatják a Budapesten koncertező James Blunttól a dalt, ami saját bevallása szerint is idegesítő. Persze lehet, hogy ennél az is jobb, ha múmiákat nézeget. 

Október 23. Csütörtök

Október 23-án természetesen számtalan program lesz országszerte, olyan újdonságokkal is, mint a városi kincsvadászat, ahol a forradalmi helyszíneket kell megtalálni régi fotók alapján és végig kell menni minél több történelmi állomáson. De lesz például Anathema-koncert, akik még úgy is szórakoztatóak, hogy közben melankolikus zenét játszanak. Az Akváriumban pedig az elektronikus zene kedvelői szórakozhatnak Butane zenéjére, úgyhogy ha a techno vagy a deep house áll közel bárkihez, akkor ott a helye. Aki pedig a Balaton környékén hosszúhétvégézik, vagy csak kimozdulna a városból és még a halat is szereti, azt várja Szigligeten a Süllőfesztivál!.

Október 24. Péntek 

A hosszú hétvégén úgy is ráér lazítani és pihenni, úgyhogy pénteken már napközben csinálhat magának programokat, például elmehet a Nemzetközi Madárszépségversenyre, ahol papagájok, kakaduk, arák és más egzotikus madarakat nézhet. Ha nem lesz elege a rikácsolásból, akkor este menjen koncertre, annál is inkább, mert a Művészetek Palotájában Elvis Costello lép majd fel, aki több mint harminc albumával a világ egyik legmeghatározóbb dalszerző-előadója. Ha pedig fiatalosabb bulira vágyik, vagy nem szeretné a hosszú hétvége hátralevő részét egyedül tölteni, akkor ott a Tinder-buli, ami pontosan ugyanúgy működik majd, mint a már jól ismert alkalmazás, csak itt hoszteszek segítségével küldheti majd a like-okat az érdekesnek tartott embereknek és ha a másik is szimpatizál, akkor ezt azonnal mindketten fogják tudni. 

Elvis Costello
Elvis CostelloRoberto Ricciuti / Europress / Getty

Október 25. Szombat

Akik gyerekekkel keresnek programot szombatra - főleg olyan gyerekekkel, akik szeretnek legózni, és még az autókat is -, azok szombaton akár saját gyártású legóautójukat is indíthatják a versenyen, vagy csak megnézhetik, hogy a többiek milyen járgányokat raknak össze. De faraghatják is akár egész nap a töküket, amit aztán este kivihetnek a Hősök Terére, ahol Töklámpás Fesztivál lesz. A rendezvény programja annyira nem izgalmas - mindenki maga hozza a saját kifaragott tökét, ácsorog kicsi vele, megnézi a többiekét, aztán hazamegy. Ellenben jó cél szolgál: a beugróként szolgáló tartós élelmiszer vagy konzerv a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz megy. Este pedig megint a keményebb zene kedvelőinek kedvez a bulifelhozatal, fellép ugyanis a legendás Helmet, akik 20 éves fenállásukat ünneplik éppen egy turnéval. 

Október 26. Vasárnap

Az őszi szünetben a gyerekekkel mindenképpen látogasson el a Fővárosi Állatkert - és Növénykertbe, főleg mert a gyerekjegy akciós és így ezer forintba kerül egészen november 2-ig. Sőt, él a nyugdíjaskedvezmény is, amivel szintén ezer forintba kerül egy jegy, szóval küldje el a nagymamát az unokával, önnek meg lesz egy szabad délutánja! A keményrockerek járnak jól megint a vasárnapi napon, najó, a nosztalgiára hajlamosak, őket ugyanis az Accept várja a Petőfi Csarnokban. A Trafóban pedig a harmadik országos egyéni Slam Poetry bajnokságot tartják, ami nemcsak azoknak érdekes, akik a hip-hopot vagy a rapet szeretik, hanem azoknak is, akik a kortárs magyar irodalmat. 

Október 27. Hétfő

Hétfőn James Blunt lép fel, tudják ő az, akiről mindenki azt gondolja, hogy egy örök búskomor figura, pedig saját elmondása szerint nem az, sőt azt is bevallotta, hogy a You're Beautiful című slágerét ő maga is idegesítőnek tartja, bocs mindenkitől. Ennek ellenére biztos, hogy elő fogja adni. Akit viszont tényleg annyira idegesít az a dal, hogy a Papp László Sportarénát is messzire elkerülné, az menjen moziba és nézze meg az Ismeretlen Dracula című filmet, amiben legalább nem csillámporszerűen tündökölnek a vámpírok a napfényben, mint ahogy azt a Twilight óta sokan hiszik, hanem a jó kis Vlad Tepes vajda csatáiba ad betekintést. 

James Blunt
James BluntSamir Hussein / Europress / Getty

Október 28. Kedd

Ma indul a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál. November 1-ig Budaörsön láthatják az animációs filmeket. Ide aztán lehet menni gyerekkel, felnőttel, sőt még koncertek és kiállítás is várja az érdeklődőket. Szintén gyerekkel, de akár nélküle is érdemes betervezni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a Varázserdő címre hallgató interaktív kiállítás, ami a nevéhez hűen mesebeli kalandokat ígér fejtörőkkel, varázslóval és kalandokkal, és már csak november 2-ig látható.

Október 29. Szerda

Egy szerdai napot például arra is használhat, hogy múmiákat nézeget a Természettudányi Múzeum Múmiavilág című kiállításán. A Tudósok zenekar pedig egy felejthetetlenül vidám és debil estét ígér a lemezbemutató koncertjük kapcsán az A38 hajón, amit a Ricsárdgír előzenekarkodása fog méltóképp felvezetni. A Tudósok-frontember, dr. Máriás festőművész énje amúgy a Ludwigban egy hete nyílt Anarchia. Utópia. Forradalom című tárlat egyik kiállítója is, ez egyrészt a Vasfüggöny leomlásának 25. évfordulójáról emlékezik meg, másrészt arra keresi a választ, vajon a művészet lehet-e elindítója lényeges társadalmi-politikai változásoknak, vagy csak reagál azokra. Igaz, január 4-ig még bármikor megnézheti, de akkor már miért ne épp lemezbemutató előtt tenné, hát ott van szemben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek