Dekadens tigrisliliomok, zörejzenék és harcias küzdelem a héten, puszi!

Erős hét jön, nemcsak azért, mert mehet fesztiválra akár az Állatkertbe is, vagy mert kipróbálhatja magát egy nagyon durva akadályversenyen, hanem mert egyszerre indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Design Hét, az Ultrahang Fesztivál meg már vasárnap óta megy.

Október 2. csütörtök

Ma kezdődik a Budavári Pálinkafesztivál, ekkor talán még nem lesz akkora tömeg, mint a hétvégén, amikor majd mindenki rákattan a több mint 400 féle párlatra és kolbászokra. Ha tart attól hogyan megy másnap dolgozni, akkor menjen inkább moziba például a Lavina című filmre. Ebben egy svéd család dönt úgy, hogy elmegy a francia Alpokba egy kicsit pihenni, amíg egy kisebb lavina el nem sodorja az addigi, biztosnak hitt családi idillt. Mert hát hogyan nézhetnének a felek ugyanúgy egymásra azok után, hogy a családfő krízishelyzetben a saját életét menti ahelyett, hogy a gyerekeinek segítene? Ha koncertre menne, az Ultrahang Fesztiválon a Beat on the Bratben ma a Gustave Tiger lép fel, de ha ide már nem fér be, még mindig átmehet az A38 hajóra, ahol Hangmás buli lesz. Ez egyrészt ingyenes, másrészt tartalmaz még két fellépőt: az olasz Joycutot, valamint a szlovák Puristot is. 

TSD3325
Kováts Dániel

Október 3. péntek

Pénteken indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, ami egészpályás letámadással hoz mindent koncerttől színházon és kiállításon át táncig és újcirkuszig. Ez utóbbiból azonnal kaphat is ízelítőt a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat Párizsi Éjjel című előadásával. Elindul a Design Hét is, ahol egészen október 12-ig talál programokat. Ha inkább egy jó pogózásra vágyna, akkor punkbuli lesz a Klub 202-ben Discharge koncerttel, az elektronikus zenei érdeklődésűek pedig a Corvintetőre induljanak, ahol a New School Techno holland képviselője, Bart Skils zenél. 

gúla 1
Recirquel

Október 4. szombat

Szombaton gyerekekkel látogasson el a Fővárosi Állatkertbe, ahol az Állatszeretet fesztiválon a megszokott állatkerti élményeken felül kézműves foglalkozások és speciális programok is várják a látogatókat. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik, indulhat nap legjobb bulijának ígérhező Fighter's Run kihíváson, ahol kortól és nemtől függetlenül vizesárkok, rámpák és szögesdrót várja a pályán. Ha sikerült végigküzdenie magát az akadályokon, kocogjon el a Trafóba és rogyjon le valahová, ahonnan jól hallja Tigrics szettjét (igen, még mindig tart az UH Feszt). Aki harcos küzdelem helyett inkább csak sétálgatna, a Stylewalker Day&Night keretein belül talál programokat a designer shopokban már kora délutántól egészen estéig. Este pedig jótékonykodjon a Corvintetőn Puszi és Csókolom koncerten. A bevételt a zenekar barátja kapja majd, aki a Kodály Köröndön augusztusban leégett ház legfelső szintjén lakott, és a macskáin kívül nem sok minden mást sikerült kimentenie. 

Október 5. vasárnap

A hétvége lezárásaként az Iparművészeti Múzeumban tartanak Kreatív Művészetek Vásárát, ahova várják a divat és a design kedvelőit, és azokat is, akik valami egyedi, ötletes kiegészítővél szeretnék feldobni a lakásukat. Ha pedig eddig nem tette, mindenképp menjen el az UltraHang Fesztiválra, mert ma már csak a záróparti van hátra a Roham Bárban. Itt az UH Demo 5 programjait láthatja, többek között Borosi Gábor, Onymax, Eril Fjord vagy éppen  Cséfalvay András közreműködésével.

UH Fest On Tour: Ljubljana from UH Fest on Vimeo.

Október 6. hétfő

Hétfőn a Művészetek Palotájában még mindig a CAFe fesztivál keretein belül lesz Laurie Anderson-koncert, azért ő sem jár mindennap erre. Ha attól tart, ez túl dallamos lenne önnek, az A 38 hajón a kísérletező New York-i avatngárd noise-jazz trió, a Child Abuse biztos sok minden lesz, de dallamos csak egész kis valószínűséggel. 

Október 7. kedd

Kedden megint a Roham Bárba kell mennünk, ez egy ilyen hét, de hát visszatér Sickratman, és még a Roham magazin is bemutatja új számát. Vagy menjen el moziba, például a Viktória - A Zürichi Express című filmre, ami több száz igaz történet feldolgozásával készült mélyszegénységben élő fiatal nők prostitúciójáról. Igaz, a premierje csak csütörtökön van, de hát akkor meg már mindenki meg tudja nézni, ugye.

Október 8. szerda

Ha valami igazán különlegesre vágyik, akkor a Tiger Lillies koncert lesz a kötelező program, a dekadens, bizarr, fekete humorú és groteszk világú formáció vezéregyénisége, Martyn Jacques ugyanis a kasztráltak stílusában énekel, dalaik pedig prostituáltakról, kábítószerfüggőkről, tolvajokról szólnak, bizarr látványvilággal körítve. Ha valami ennél egyszerűbben befogadhatóra vágyik, akkor mehet a Budapest Bár koncertjére az A38 hajóra, az is nosztalgia, csak jólfésültebb. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra