Magyar Übü király nyerte a fődíjat Montenegróban

A Maladype társulatának Übü királya nyerte a legjobb előadásnak járó díjat a montenegrói FIAT Fesztiválon, adta hírül a Színház.hu. A szeptember 5. és 15. között Podgoricában, Montenegróban megrendezett FIAT - Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztivál zsűrijének elnöke, Slobodan Milatovic rendező, az idén harminc éves színházi találkozó alapítója a Maladype előadását a nemzetközi seregszemle esszenciájának nevezte. 

Fotó: Kovács Attila-kotipas / maladype.hu
Fotó: Kovács Attila-kotipas / maladype.huKovács Attila-kotipas / maladype.hu

A Montenegróban sikert aratott előadás legközelebb szeptember 18-án Szlovéniában, a ljubljanai Ex Ponto Nemzetközi Előadó-művészeti Fesztiválon vendégszerepel, ahol a Maladype társulata 2011-ben A. P. Csehov: Platonov című darabjával már bemutatkozott a szlovén főváros közönségének. Ezután Amerikába mennek az alkotók, a New Yorktól nem messze fekvő Bethlehemben, négy egymást követő este láthatja az amerikai közönség a Touchstone Theaterben az Übü király századik előadását, míg Budapesten legközelebb október nyolcadikán vagy harmincegyedikén nézhetik meg, ha eddig nem tették. 

A legújabb európai színházi trendeket bemutató FIAT fesztivál évről évre a Közép-és Kelet-Európában (Horvátországban, Macedóniaban, Szerbiaban, Szlovéniában, Oroszországban) élő legelismertebb rendezőket, színészeket és írókat hívja meg az ősz egyik legjelentősebbnek számító színházi eseményére. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek