Még hazaér az Ördögkatlanról a Szigetre!

Augusztus 7. Csütörtök

Állítólag az emberek akkor boldogok, ha nem következnek be a számukra kellemetlen dolgok - hogy ez tényleg így van-e, arra nem esküdnénk meg, azt viszont igen, hogy ma nyílik Szombat Éva Boldogság című kiállitása a Supermarket Galériában, a Bródy Sándor utcában. Ajánlójuk szerint leginkább a "munkanélküliek, zárkózottak, intoleránsak, pesszimisták, kishitűek, depresszívek, irigyek, kesergők és szeretetlenek" jelenlétére számítanak, de az se baj, ha ön pont nem az!

10535562 10152579417798320 3683954161126838773 o

Buli is van ma, persze, méghozzá Fashion Fakerz mulatság a BOB-ban. Ez kicsit másról szól, a hip-hoppal operál, és "tetovált arcok, rapkedvelő sapkások, underground lovasok és manöken kisleányok" közönségére számít. De Hrabal vurstli is lesz, mondjuk, ahhoz kicsit messzebb kell menni, alább olvashatják, hogy miért.

Augusztus 8. Péntek

Szerdán kezdődött a zseniális Ördögkatlan Fesztivál, immáron a hetedik a Dél-Dunántúlon. Nemcsak a csütörtöki Hrabal-vursli miatt jó ez az esemény, de azért is, mert például ma a palkonyai Római katolikus templomban ma tizenegykor Operakalauz lesz Dinyés Dániellel, aztán kettőtől a Watta Cirkusz: Projekt 25/ Aerial Wall képviseli a kortárs táncot ugyanitt, a Mokos pincészetben, fél háromtól pedig Weöres Sándor Mennyekbe vágtató prolibuszáról mesél Fekete Ernő.

10334261 878913222137236 3385479022923779671 n

Augusztus 9. Szombat

Persze ha Budapesten rekedt az sem nagy baj, hiszen a Budapest Parkban ma Heaven Street Seven koncert van, ráadásul a Konyha az előzenekar, ha ez bárkit is jobban lázba hozna. A HS7-t valószínűleg senkinek nem kell különösebben bemutatni, a minden bulik alaphelyszínéről elnevezett előzenekar pedig "a 70-es években gyökerező hangzású gitárzenét játszik, fordulatos magyar szövegekkel". És már a HS7 is énekelt róluk.

Augusztus 10. Vasárnap

Lesz buli vasárnap is, elvégre nyár van! A külföldi szekciót többek között a Converge képviseli, ha szereti a metálos hardcore-hangzást mindenképp ott a helye ma este az A38-on. "Ahogy a zenekar tagjai mondták a legelső interjúikban, ők csak kidobált Slayer-riffeket szerettek volna más köntösben játszani, de ez a valóságban sokkal többként teljesedett ki: a thrash metal szélvészgyors és agresszív sodrása disszonáns témákban, elkalandozó dallamkezdetekkel és sűrű váltásokkal teljesedik ki". Előzenekar a svéd Martyrdöd és a norvég Okkultokrati.

Augusztus 11. Hétfő

És még mindig a zene, mivel ma az Ian Siegal Band lép fel a Kobuci Kertben. Mi mást is lehetne elmondani Siegalról, minthogy zenéje a ma élő blues-zenészek között sok kritikus szerint a leghűbb lenyomata olyan zenészek örökségének, mint Howlin' Wolf, Son House, Junior Kimbrough, de legfőképpen Tom Waits, akinek nagy tisztelője. Semmit, el kell menni meghallgatni.

1017561 781027718603518 4612808988883908540 n

Augusztus 12. Kedd

Szeretjük a kertmozit, így újfent szót ejtünk a Holdudvar Kertmoziról, ahol ma este a Wrong cops című filmet adják. Ha igazi őrültet akar látni, akkor ezt ma megteheti, a film alkotója, Quentin Dupieux nem hétköznapi figura, ebben a korrupt amerikai zsarukról mesél, a maga módján. 

  Augusztus 13. Szerda

Úristen, már két napja tart a Sziget, és még nem ajánlottunk programot róla? Reméljük, hogy nem miattunk fog lemaradni Európa legmenőbb fesztiváljáról, ma ugyan épp a Placebo és a Skrillex a főbuli, de lesz Sena, HS7 és Vad Fruttik koncert is, sőt még az Elefánt is fellép! Azért, ha tényleg jót akar, a Cirque du Szigetet nem hagyja ki. Ha szeret másnaposan dolgozni, semmiképp se habozzon, menjen a Hajógyárira! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra