Pofára ejtette modelljeit az olasz fotós

Képzelje el a következő szituációt: gyalog rohan egy üzleti megbeszélésre, közben pedig egy fontos üzleti partnerrel egyezteti telefonon egy holnapi találkozó időpontját. Fél kézzel a határidőnaplója után kotorászik, amikor cipője sarka beakad a macskakőbe, ön pedig elveszíti az egyensúlyát – elkerülhetetlen, hogy a földön kössön ki. Mit véd először? A telefont vagy magát? 

Sandro Giordano olasz fotós a tárgyait védte, amikor tavaly nyáron biciklivel balesetet szenvedett, azóta csak részlegesen tudja használni a jobb kezét. Saját, és ismerőseinek élete ihlette fekete humorral átszőtt, meglehetősen morbid fotósorozatát, az instagramos fotókon a materialista világot és annak negatív oldalát figurázza ki pofára ejtett modelljeivel. 

Az In Extremis (Body with no regret) (A halál torkában – Sajnálat nélküli test) néven készített sorozat olyan baleseteket vagy pofára eséseket mutat be, melyek valóban megtörténtek, írja a kicsavarodott testeket és hétköznapi tárgyakat ábrázoló színes fotókról a repubblica.it.

„Mindegy, hogy drágák vagy sem, a tárgyaink mostanában sokkal fontosabbak, mint a saját életünk, és ez nagyon aggasztó" – mondta a fastcocreate.com-nak a fotós, aki saját biciklisbalesete után jutott erre a következtetésre. „Tavaly nyáron volt egy biciklibalesetem, azóta nem funkcionál tökéletesen a jobb kezem. Mindez amiatt, mert nem voltam képes elengedni néhány tárgyat esés közben. A baleset után nem sokkal egy barátom eltörte a lábát, mert nem akarta, hogy az okostelefonja a vízbe essen" – magyarázta a fotós a repubblica.it-nek .

„Emiatt akartam a személyes tapasztalataimon keresztül megmutatni másoknak is a becsapódás pillanatát, generációnk esendőségét, törékenységét és függőségeit” – mondta a lapnak Giordano. A fotós színészeket használt képeihet, tragikomikus munkáinál pedig közös pont, hogy főszereplői egytől egyig valamilyen hétköznapi, egyébként könnyen pótolható tárgyat tartanak a kezükben az esés pillanatában. Nézze meg a materialista világ hibáit bemutató, aprólékosan kidolgozott fotókat a galériában!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek