Tilos maraton, VHK koncert és össznépi bográcsozás a hosszú hétvégére

Június 5. Csütörtök

Erős programmal indul a hétvégét megnyitó kispéntek, ugyanis ezen a napon ad koncertet az 1975-ben alakult Vágtázó Halottkémek, azaz a VHK és a Korai Öröm a Budapest Parkban, amire a helyszínen 1999 forintért lehet jegyet váltani. Ezzel nagyjából egy időben a Deti Picasso tagok új zenekarának, a Wattican Punk Ballettnek a koncertje lesz az A38-on. A koncert előtt még érdemes betérni a kArtonba, ahol június 6-ig hazai és nemzetközi street art művészek matricáiból nyílik kiállítás a Rákapcsolás StR33t Art Aid Fesztivál Budapest keretében. Ha mégsem Grandpierre Attila rajongókkal vagy utcai művészekkel, hanem inkább divatmániásokkal hangolódna rá a hétvégére, akkor egyértelműen az Anna Amélie x Fufavi x Te! „bulikán” van a helye, ami ráadásul ingyenes a belvárosi Bobban. Ha valami oknál fogva kedveli a kerekasztal beszélgetéseket, akkor ne hagyja ki az idei 3D Printing Dayst, ahol június 5. és 7. között hat országból harminc nemzetközi kiállítóval találkozhat a Design Terminálban.

Június 6. Péntek

Érdemes tartalékolni az energiát a hosszú hétvégére is. Aki nem lép le a városból, annak szinte kötelező program a június 6-14-ig tartó Tilos Maraton a Tilos Rádió adománygyűjtő eseménye, ami az egyik legnagyobb délutántól hajnalig tartó ingyenes fesztivál a Dürer Kertben. Az adományokat ezúttal Éterre gyűjtik a szervezők, ugyanis novemberben lejár a Tilos Rádió 90.3 MHz-re szóló jogosultsága és az (újra)pályázás immár a közösségi rádióknak is hét számjegyű pályázati díj befizetése mellett lehetséges. A részletes program ide kattintva érhető el. Ha kíváncsi rá, hogy mi mindent lehet egyetlen betűbűl kihozni, akkor ne hagyja ki Dobos Tamás „M” fotókiállítását sem a NextArt Galériában. A Liliom utcai Kontra Klubban a budapesti éjszakából ismert fotós, Mais Monsieur SPCTRMN Elowee című számához készített klippremiert nézheti meg 500 forintért, ha akarja. Nincs hét kocsmamegnyitó nélkül sem, ezúttal a 360Bar nyitja meg kapuit az Andrássy 39-ben. Aki szeret közepes minőségű fröccsel a kezében pózolgatni, annak a megjelenés kötelező. Bár ha már péntek éjszaka, akkor inkább a San Diegó-i noise pop duó, a Crocodiles koncertjét ajánljuk a Kuplungban, a zajgitárosok előzenekara itt az egyre menőbb rákosszentmihályi banda, a Headbangs lesz.

10409381 10154140759130403 8048552512274862373 n

Június 7. Szombat

Idén sem marad el a Street Food Show-val kiegészült ingyenesen látogatható Főzdefeszt, ami ezúttal új helyszínen, a Műegyetem Rakparton várja a sörösöket. A bor kedvelők sem maradnak program nélkül a hétvére, őket a már jól bejáratott két napos Etyeki Piknikre várják a szervezők, ezúttal a Takáts Pincébe. Az ingyenes sátrazást biztosító program részletesebben itt érhető el. Mindeközben már délután kettőtől betáncolhatja magát az éjszakába a Petőfi térről induló Zsófia hajó tetőteraszán, ahol este tízig szórakozhat a Dunán ringatózva.A belvárosban feltörekvő pécsi zenekarok, mint a Rokoko Rosé, a Junkie Jack Flash és a The Immigrants lépnek fel a Corvintetőn a Tesco Disco szervezésében, a Paulay Ede utcában található AnKERT pedig két éves születésnapi buliját tartja ezen a hétvégén.

1962851 797562800271963 2054076969 n.png

Június 8. Vasárnap

Ha a számos piálási és egyéb lehetőséget kínáló program megülte a gyomrát, akkor pihenjen rá a Pünkösd hétfőre egy kis tévébambulással. Az m1-en délután Munkácsy Mihály életútját követheti végig, a Film+ műsorkészítői pedig egy igazi Bill Murray klasszikussal hajtanak a másnaposokra és leadják a kultikussá vált Szellemirtók mindkét részét. Bár választásukhoz elképzelhető, hogy közrejátszik az is, hogy a vígjáték idén ünnepli harmincadik évfordulóját, a film rendezője, Harold Ramis pedig februárban hunyt el. Éjszaka újra érdemes visszakapcsolni az m1-re, ahol Pedro Almodovar 2009-es filmjét, a Megtört öleléseket adják Penélopé Cruz főszereplésével. Amennyiben mégis kimozdulna, sétáljon el az Andrássy úton található Lengyel Intézet Latarka Galériájába, ahol kortárs magyar és japán fotósok képeiből nyílt kiállítás Light-Holders címmel.

10371607 251432978393871 7986886973996996544 n

Június 9. Hétfő

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Pünkösdi Pikniket a Városligethez közeli Dürer Parkban, ahol kézműves foglalkozással egybekötött bográcsverseny lesz, aminek bevételéből a Baleseti Központ Gyermektraumatológiáját támogatják majd. Ide kattintva megnézheti, hogy milyen csapatok indulnak a legjobb bográcsozó díjért.

Június 10. Kedd

A hosszú hétvégét a Katona József Színházban pihenheti ki kedden, ahol a Libri Kiadó tart zenés irodalmi gálát Alföldi Róbert műsorvezetésével. Az eseményen Lovas András zenél, a Katona József Színház színészei, mint például Rezes Judit vagy Fullajtár Andrea felolvasnak majd. Ha szabadtéri programra vágyik, akkor a Budapesti Nyári Fesztivál keretében megnézheti Bródy Sándor, A tanítónő című színművét a Városmajori Szabadtári Színpadán vagy meghallgathatja Manoya (a.k.a. Hódosi Enikő) koncertjét a Kőbuci Kertben.

Június 11. Szerda

A hét közepén sem maradunk kiállításmegnyitó nélkül, a Margó Feszt keretében a belvárosi Petőfi Irodalmi Múzeumban megtudhatjuk, hogy hogyan kell elképzelni egy médiaművészeti kiállításmegnyitót, Rambo átviszi a szerelmet címmel. Nem pontosan értjük, hogy miért, de a Borigo nem a hét második felére tette 10. születésnapi rendezvényét, hanem szerdára. A borkedvelőknek ráadaásul a Bálnába kell ellátogatniuk, ha az ország negyven legjobb pincészetének borait szeretnék boros társaságban végigkóstolni.

10343675 792903017400988 4572471187548642010 n
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra