Őszi sanzon tök más hangon

Október 17. Csütörtök

Tegnap úgyis csak a megnyitója volt, tehát ma kezdődnek csak igazából a Kiskakas Animációs Filmnapok a Toldiban. Ha már ötre odaér, válogatást láthat a MOME Anim hallgatóinak vizsgafilmjeiből, később a Turku Művészeti Akadémia muatkozik be, és kilenckor lesz a premierje a MOME Anim legfrissebb diplomafilmjeinek, valamint az inkubátor program keretében készülő versfilmeknek.

1231100 581951651850548 485941318 n
Kiskakas Animációs Filmnapok / Kiskakas Animation Celebration

Október 18. Péntek

Nagy Rájátszás rajongók vagyunk, így adott, hogy a Kortárs Galériák Éjszakáján is ezt a programot ajánljuk. A több mint húsz galéria részvételével megrendezett éjszakán a "műtárgyakkal határolt kiállítótér agorává, azaz eszmék és impulzusok cseréjét serkentő szellemi piaccá válik, ahol már nem is az önmagukért beszélő tárgyaké, hanem az általuk kiváltott hangulatoké, érzéseké és gondolatoké lesz a főszerep". Ha ez túlontúl kacifántosan is hangzik, érdemes lesz végigjárni a helyszínül szolgál, főleg, hogy a költők és zenészek alkotta kétszemélyes gerillacsapatok eleinte külö minikoncertekkel, majd végül órától egy all stars banzájon fogják emelni az est fényét.

Október 19. Szombat

Persze, lehet tehetségkutatókat bámulni a tévében a csodára várva, meg lehet menni valami jó kis koncertre helyette, ma például a Susanne Abbuehl Quartet koncertjére az Opus Jazz Clubba. "A svájci/holland énekesnő kapcsolata a versekkel egészen egyedi. A szövegekbe belebújva fedezi fel és engedi szabadjára azok saját melódiáját és ritmusát". Megnyugtató.

Október 20. Vasárnap

Bár sajnos évek óta benne volt a pakliban, mégsem szerettem volna, hogy ezt is ilyen hamar érjük meg. Ma este a Gödörben ugyanis Őz Zsolt emlékkoncert lesz, miután a Vidámpark énekese október másodikán meghalt. Kicsit elképzelhetetlen számomra, hogy élvezhetők lesznek a dalai nélküle, de egy esélyt megérdemel a különös, új harmónia. Külön érdekes a fellépők színessége: Bródy János, Leskovics Gábor „Lecsó”, Vécsi Tibor, Bertók Tibor, Víg Mihály, Müller Péter Sziámi, Szabó Balázs Zalán, Keleti András, Maróti Dániel, Borovitz Tamás, Bárdos Deák Ági egyaránt ott lesznek a Stukker, Flash!, Kézi Chopin, Hippikiller és a Guess mellett.

Október 21. Hétfő

Szerintünk ronda idő lesz, menjen moziba, és ha nem feltétlenül a Machete második részére kíváncsi, a Gravitációra pedig nem kapott jegyet, akad itt egy francia-amerikai thriller is, Paranoia címmel. Bár ez nem túl eredeti, akár még jó is kisülhet belőle, legalábbis reméljük, olyan rossz csak nem lehet, ha játszik benne Gary Oldman, Harrison Fordot meg alig ismertük meg, mi most először látjuk a haja nélkül.

Október 22. Kedd

Kemény, mégis elég izgalmas program a Müpa kitalációja a Bakkhánsnők: Melis László zeneszerző írt ógörög nyelven megszólaló operát Euripidész művéből, amit Jeles András rendezett meg. "A mű ritmikája az eredeti szöveget követi, a hét szereplő és a hattagú női kar ógörögül énekel, a kíséretet nagy létszámú kamaraegyüttes látja el."

Október 23. Szerda

Ünnepnap ez a mai, így aztán van rengeteg program, amennyiben ön is emlékezni szeretne. Mi mégis színházba küldjük, hiszen ritkán lehet Csehov Cseresznyéskertjét Meggyeskert címen látni. Most mégis ezen a címen mutatta be az Örkény Színház a darabot, amiben Kerekes Éva játssza a főszerepet, ez szerintünk rossz nem lehet.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra