no

POSZToljon, olvasson vagy csak bulizzon a héten!

Június 6. Csütörtök

Újra itt a Heti Kimenő, amitől mi is boldogok vagyunk, így aztán rögtön ajánlunk is egy jó Frenák Pál darabot az arra fogékonynak. A társulat ma az Átrium Film-Színházban lép fel InTime című produkciójával, ami nem új ugyan, de most először játsszák ezen a helyszínen. "Vörös rózsákkal teleszórt tiszta fehér tánctér és koromfekete falak. Ebben a térben találkoznak, fonódnak össze vagy épp taszítják el egymást a kapcsolatok hálójába gabalyodott, botladozó, csábító, vágyakozó és vergődő figurák" - ígérik, és mi sem mondhattuk volna jobban.

Június 7. Péntek

Június 6 és 8 között ünnepli az Ötkert hároméves születésnapját. Ebből az alkalomból több programmal is kedveskednek a programjaikra fogékonyaknak, tegnap a Tej tartott hangversenyt a kettőnégy jegyében, ma az Ötkert DJ Allstars bulijával folytatódik az önünneplés, a hétvégére pedig a break atyja Krafty Kuts lép fel a Zrínyi utca 4 szám alatt.

Június 8. Szombat

Ezen a héten van az Ünnepi Könyvhét, amire még Esterházy Péter is készült új könyvvel.
Az Egyszerű történet vessző száz oldal - a kardozós változat az író bevallása szerint történelmi regény, hiszen a tizenhetedik században játszódik, és a huszonegyedikben írták. Az igazi lényeg viszont az, hogy ha nicsenek gyerekei, akikkel a szombatot a Hajógyári Szigeten - helyett, az árvíz miatt új helyszínen, egy III. kerületi parkban!!! - tölti a Gyereksziget keretében, akkor menjen a Vörösmarty térre, ahol háromtól ötig beszélgetnek az íróval az Oroszlános kútnál!

Június 9. Vasárnap

A Club 202 Live Music Hall hozza el hozzánk a My Bloody Valentine nevű formációt, akik 1987-től zenélnek jelenlegi felállásukban, ugyan húsz év után csak idén februárban adtak ki új lemezt. "Cipőbámuló, azaz shoegazing rocknak hívják a ’80-as post-punk, indie és gothic szcénájából kinőtt stílust, melyet a sok gitáreffekt, és az elváltoztatott, torzított vokálok jellemeznek, és e kettő összeolvadásából áll elő a jellegzetesen hömpölygő, pszichedelikus hangszőnyegre emlékeztető hangzásvilág" - írják, ha valaki esetleg nem tudná, mire is számítson.

Június 10. Hétfő

Csütörtökön kezdődött, és egészen 15-ig tart a Pécsi Országos Színházi Találkozó. Igen, ez elég távol esik Budapesttől, pedig a város is szép, meg az is jó, hogy ilyenkor az egész országból láthatók jónak ítélt előadások (bár a rettenetes Vígszínházas Jóembert keresünk is jelölve van, így aztán nem kell mérget venni arra, hogy amit ott bemutatnak az jó is). Épp ezért lelkesen ajánljuk inkább a Kaposvári Színház Vaknyugat című előadását ma esti programnak, igaz ha már leutazik Pécsre azt ne csak egy előadás miatt tegye!

Június 11. Kedd

A Chemical Brothers Don't Think című koncertje az első az együttes fennállásának 20 éve alatt, amelyet rögzítettek. 2011 júliusában, Japánban, a kultikus Fuji Rock Festivalon, ötvenezer néző előtt vették fel, ahol nagyjából az összes népszerűbb sláger elhangzott. A koncerten nagyjából az összes slágerük elhangzott, a látványt 21 kamerával rögzítették, most ezt a felvételt élvezhetik a rajongók a Corvin moziban.

Június 12. Szerda

Ha szerda, akkor melankólia, ennek tökéletes eléréséhez lesz alkalmas Bernardo Bertolucci legújabb filmje, az Én és te. Bár a film legizgalmasabb momentuma, hogy feltűnik benne az isteni Tea Falco, a zenék és az afelett érzett öröm, hogy a rendező újra beállt a kamera mögé talán feledteti a nem túl eredeti sztorit, amiben egy antiszociális kölyök és herionról lejönni próbáló mostohanővére kalandját követhetjük figyelemmel. (Kritikánk a filmről itt olvasható.)

Érdekességek