no

Amikor a színházak éjszakáznak

Május 4-én újra Színházak Éjszakája! Nem mintha számunkra nem lenne minden este az, de a főváros idén másodszor is megszervezi a kulturális programot, amiben a következő színházak vesznek részt: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Újszínház, Vígszínház.

szinhazakejszakaja
Színházak éjszakája / Facebook

De hogy pontosan mitől is lesz más ez az este, mint a többi, amiken színielőadásokat adnak? Hát, a szervezők szerint attól, hogy a főváros neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák sokoldalúságukat. És ha mindez még nem lenne elég, akkor ott a tény, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál, sőt a színészek arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És persze, ami a legfontosabb, hogy egészen hajnalig a színpadé a főszerep!

A közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizennégy színházának bármelyikébe. A programok május 4-én, szombaton délutántól kezdődnek és másnap hajnali 3 óráig tartanak. Idén a Jurányi Inkubátorház teszi teljessé a színházak névsorát, az Afterparty záróprogramnak is helyet adva.

Interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre juthat be, aki többet szeretne látni, mint egy színházi előadás. Figyelni kell azonban, mert hiába a karszalag, bizonyos előadásokra még így is csak előzetes regisztráció alapján lehet bejutni. Ezekre április 8. és 28. között lehet regisztrálni a megvásárolt és átvett karszalagon található vonalkód alatti számsorral.

Tegnap ízelítőnek elsőként a Madách Színház promóvideója került fel a netre, alant pedig a Bábszínházét lehet megnézni, hogy ők hogyan is képzelik el ezt az éjszakát. A Bábszínház Színházak Éjszakás ajánlóját követi holnap az Operettszínház, majd a Katona józsef Színház promóvideója.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra