SPIRIT

Te mit gondolsz a halálról?

2009. szeptember 14., hétfő 11:28

A materialisták szerint elporladunk, a keresztények szerint a mennybe vagy a pokolba jutunk, a keletiek meg úgy tudják, még jó néhány születést végig kell szenvednünk – te miben hiszel?


Az ember, amióta a világra született, próbálja megfejteni, mi történik a halál után. Különböző vallások különböző teóriákat hirdetnek, egy dologban viszont mind egyetértenek, hogy létezik túlvilág. (Freud szerint ugyanakkor a vallás nem más, mint össznépi neurózis.) 

A materialisták szerint elporladunk, és legfeljebb rothadó testünk cafatkái élnek tovább egy-egy kukac bélrendszerében. (Úgy is mondhatnánk, hogy létünk értelme a hullarágó férgek táplálása.)
A keresztények szerint mennybe vagy pokolra jutunk, attól függően, hogy viselkedtünk a földön. Ám a keresztény vallások sem értenek mindenben egyet. A katolikusoknál, ha minden bűnödet megbánod, jó eséllyel a Paradicsomba juthatsz, a protestánsoknál viszont elég, ha csak egyszer rosszalkodsz, és ha az Úr abban a pillanatban éppen téged figyelt, vége a bulinak, tuti fortyogni fogsz. 

A katolikusok szerint az Isten jó, a zsidók szerint viszont se nem jó, se nem rossz, hanem büntet és jutalmaz.

A minap templomban voltam, és felfigyeltem az egyik imában erre a mondatra: „hiszek a test feltámadásában”.
Mire gondolnak itt vajon a katolikusok? Mert tudvalévő, hogy a keresztény vallások igen vérmesen tagadják a reinkarnációt. Vannak persze valláskritikusok, akik szerint az egész Biblia meg lett bundázva, cenzúrázva, hogy az egyház kellően manipulálhassa a jónépet: ha csak egy életed van az üdvözülés eléréséhez, többet fogsz adakozni, mintha mindig újrakezdheted. (Állítólag a cenzúra ellenére is maradt a Bibliában itt-ott utalás a reinkarnáció tényére, például amikor Krisztus keresztelő Jánosra mutatva azt mondja: „Illés ő, a ki eljövendő vala” Máté 11,14)

Most akkor újraszületünk, vagy nem? Lehetséges, hogy a lelkünk újra meg újra testbe költözik, és a pokol meg tisztítótűz mítosza nem más, mint a földön megélt életek sora? Úgy értem, lehet, hogy itt a földön van a pokol is (balsors) meg a tisztítótűz is (bűntudat)?
Talán addig születünk újra, míg meg nem tanulunk mindent, míg elég érett nem lesz a lelkünk ahhoz, hogy Istenhez mehessen?
Ha belegondolsz, hogy milyen sokfélék vagyunk, ugyanabban a társadalomban az egyik ember milyen egyszerű, primitív lélek (nem intellektuális értelemben), a másik pedig milyen bölcs és érett... Mintha százszor meg ezerszer többet tapasztalt volna. A reinkarnációval magyarázható volna Mozart esete is, aki ötévesen zenekari műveket komponált, meg a többi fura zsenié.

A reinkarnáció hite a keleti vallások szüleménye, és egyáltalán nem mint boldog kiutat, hanem mint kegyetlen büntetést említik. Esetleg nem is emberként születünk újra, hanem  sündisznóként vagy svábbogárként, attól függően, milyen bűnt követtünk el előző életünkben. Ezért tudják még ma is fenntartani a kasztrendszert, és segíteni akarás nélkül elsétálni az éhező és nyomorgó mellett. Úgy tartják, ez az ő sorsa, büntetése, karmája egy előző életért, vagyis nem kell, nem szabad segíteni rajta, magának kell kievickélni. Ha sikerül neki, következő életében felsőbb kasztba léphet, aztán ha mindegyik szinten helytállt, nem kell többé leszületnie, mehet a Nirvánába.
A keresztény egyház ezzel szemben segít a rászorulókon, igaz, nem mindig altruizmusból, hanem az üdvösség elnyerése érdekében.

Én, bár katolikusnak kereszteltek, hiszem, hogy sok esélyünk van épülni, szépülni. Hiszem, hogy Isten jó, és soha nem büntet, mert szeret. Még a gonosz bunkót is szereti, és türelmesen várja, hogy megjavuljon. Hiszem, hogy a sorsunkat magunk csináljuk, a jót és a rosszat is, de ha kérjük, Isten segít. De csak ha kérjük. És csak annyira, hogy ne akadályozza a célt, a feladatot, amiért megszülettél. Jézus többször is elmondja az Evangéliumokban, hogy kérni kell, csak akkor adatik. Hiszen szabad akarat van, csak úgy nem nyúlkálnak bele senki sorsába, mivel azért választotta épp azt a sorsot, hogy tanulhasson belőle.
Mert azt is hiszem, hogy a következő életünket is magunk választjuk meg. Ha nyomorgónak, betegnek születünk, azt is, épp azért, hogy tanulhassunk. Például alázatot, tűrést.

És te miben hiszel? Mit gondolsz a halálról?

 

Ha ez bejött, nézz rá erre is:

A halál közeli élmények üzenetek – azoknak, akik átélik, és azoknak is, akik a történeteket olvassák/hallgatják. Ha mögéjük nézünk, több információt kapunk abból a másik dimenzióból, ahonnan jöttünk – és ahová majd távozni fogunk… | Üzenetek a túlvilágról


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.14 22:22:20fehérkövecske

  Kedves Bernadett!
  'A minap templomban voltam, és felfigyeltem az egyik imában erre a mondatra: „hiszek a test feltámadásában”. '-ez valójában egy katolikus(egyetemes) keresztény hitvallás.
  De hogy mit takar(mi a mögöttes tartalom) azt nehéz egy levélben leírni,hiszen azok a tanítványok,akik Jézussal 3,5 évig együtt éltek napi 24 órában,ők is azt kérdezgették egymás között,hogy mit jelent ez?
  Nos,ha a Bibliát hajlandó vagy az ezoterikával felcserélni,akkor választ kapsz erre a nagyon is fontos és számodra is életbevágó kérdésre!
  Mert a zsidó-keresztény hit az egyedüli az egész világon,amely vallja,hogy a Messiás Megváltó Isten Fia által nemcsak a szellem és a lélek nyer örök életet,hanem a test is átváltozik (metamorfózis által) halhatatlanságba és romolhatatlanságba.Méghozzá pont az a test,amelyikben itt kínlódtunk x ideje!HA....
  Mi a feltétel? Mivel minden ember ádámi magból származottként örökölte a bűnt,a születéssel a végét: a bűn büntetését (a halál) is megkapja-csupán idő kérdése.
  De egyetlen ember-Jézus-nem a férfi magvából született meg az asszonytól,hanem Isten Szelleme által helyeztetett bele a Mag a szűz méhébe,így Ő bűnt nem örökölt és nem is cselekedett soha bűnt.A mi bűneinket vállalta magára önként és viselte el a bűneink büntetését:lett átokká,gyalázattá,beteggé,megsebesítetté és elvetetté Isten színe elől a büntetés helyére :a Seolba(Hádészba avagy a Pokolba).
  De ott csak azok tartózkodhattak,akik bűnt örökölve maguk is bűnt követtek el,így Jézust az AtyaIsten kihozta erről a helyről-azaz a testébe visszahelyezte ragyogó tiszta,örökéletű szellemét,azaz feltámasztotta a halálból.Ki kell emelni,hogy ugyanaz a test fogadta be a szellemét,amelyben értünk szenvedett-de ez a test a szelleme élete által megváltozott:romolhatatlanná,örökkévalóvá vált.
  Ez a jó sorsa annak,aki befogadja az örökké élő Megváltót a szívébe Urának és él az Ő akarata szerint minden nap.Akkor ha meghal is él,mert szelleme és lelke Jézusé,Aki a testét is kihozza az enyészetből az örök életre.De akik megmaradnak abban,amibe beleszülettek-a kárhozatban-azoknak teste is az enyészeté marad.Nincs új test,nincs új megszületés-egy életünk van itt a földön és azt jól kell kihasználni.
  Ma még van lehetőség:Válaszd az örök életet Jézus Krisztusban!
  Mondd el ezt az imát!
  Istenem!Én elismerem,hogy szükségem van rád,mert senki sem képes a bűnből engem kihozni.Te megtetted a te Fiad,Jézus keresztáldozata által,amikor Őt helyettem halállal büntetted meg.Az én bűneim miatt haltál meg Jézus,annyira szerettél.Ezért én most Neked adom az életem!Kérlek,jöjj be Te is az életembe,szívemet töltsd meg Örök Életeddel és vezess tovább a Te utadon.Bocsáss meg minden bűnt,amellyel Téged Istenem és az embereket megbántottam!
  Köszönöm az új életem Neked Jézus,Isten egyszülött Fia!Ámen

 • 2009.09.15 16:47:45Lótusz

  Szerintem halál után Zord Meseföldre kerülünk, és ott kezdődik az igazi élet. Ez a mostani inkább csak játék, árnyék, mint élet. Persze, hogy nem halunk meg. Viszont átalakulunk.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta