SPIRIT

Szenvedélybeteg médiumok

2010. június 1., kedd 11:18

almodozokBefolyásolható és akár csalás áldozata is lehet az, akinek horoszkópjában dominál a Halak, a Rák vagy a Skorpió, de egyúttal remek diplomata, sőt telepatikus képességei egyenesen lenyűgözőek. Tündérszerű nők, romantikus férfiak: a vizes típus.

Míg a tűz aktív, férfias, életadó, a víz nőies, passzív, tápláló. Az általa jelképezett energiák befelé áramlanak, a taoizmus befogadó, változékony yin elvével állnak kapcsolatban. Személyiségünk alkotó elemeként általa kerülünk kapcsolatba a pszichénkben ragyogó ősképekkel, találunk utat érzelmeinkhez, intuícióinkhoz, fantáziánkhoz, esetleges művészi adottságainkhoz, válunk érzékennyé, empatikus, befogadóvá.

Mint a természetben is tapasztalhattuk, a tűz és víz két ellentétes, egymást elpusztító elem. A különböző asztrológiai iskolák mégis mindkét elemmel kapcsolatba hozzák a kreativitást, érzelmeket, intuíciót, fantáziát, hitet. Az ellentmondás azonban csak látszólagos. Az asztrológia világképében ugyanis az első pillantásra kibékíthetetlennek tűnő ellentétpárok sok közös vonással rendelkeznek. Mint pl. a sorozat későbbi részeiben látni fogjuk, a tüzes jellegű Jupiter egyaránt uralkodik a tüzes Nyilas és a vizes Halak jegyében.

Ha kiegyensúlyozottan vannak jelen képletünkben, a víz elem által jelképezett érzelmek mélységeket adnak a tűz képviselte kreatív megnyilvánulásoknak. A túltengő tűz és víz elem azonban egyaránt elpusztíthatja értékeinket. Míg az előbbi mindent feléget, kiszárít maga körül, a nem megfelelő mederben tartott víz eláraszt, megfullaszt.

Álomvilág és művészi hajlamok

A vizes típus (azaz akinek a képletében a Rák, Skorpió, Halak a hangsúlyos) elfogadja és megéli érzelmi mélységeit. Számára álmai, fantáziái világa jelentik az éltető közeget, és ahogy érzelmeink, benyomásaink is állandó átalakulásban vannak, őt is nagyfokú változékonyság jellemzi.

Harmonikus változata érzékeny, szeretetteljes, intuitív hangulatember. Folyamatos, eleven, tápláló kapcsolatban van tudattalanjával, az ott szunnyadó ösztönökkel, de nem válik azok játékszerévé. Abban az értelemben is együtt érző, hogy (gyakran maga sincs tudatában mennyire) átveszi, a sajátjaként éli meg mások lelkiállapotát, környezete légkörét, a felszín alatt ható áramlatokat. Sokszor szavak nélkül is pontosan érzi, mi zajlik a másikban. Mindez szerencsés esetben jó empátiás érzékkel, közvetítői, kommunikációs képességekkel ruházza fel, gyakran valamilyen művészi adottsága is van.

Minden élethelyzetben megőrzi higgadtságát, hiszen ösztönei mindig időben megsúgják mi a leghelyesebb reakció. Jó tanácsadó, figyelmes hallgató, aki puszta jelenlétével is képes lecsillapítani a kedélyeket. Toleráns az övétől merőben különböző álláspontokkal szemben is, feltétel nélkül elfogad, támogat a növekedésben. Akkor is vallásos alkat, ha nem tartozik hivatalosan egyetlen felekezethez sem. Ösztönösen keresi az élet mélyebb értelmét, arra sóvárog, hogy egységbe kerüljön Istennel, vagy ha úgy tetszik, a világegyetemmel.

A víz elem diszharmonikus működése esetében azonban túlságosan is fogékonnyá válhat környezete hatásaira. Ez befolyásolható, passzívan sodródó emberré teheti. Leggyakrabban azért bonyolódik pl. intrikákba vagy kaotikus helyzetekbe, mert vagy nincs tisztában határaival, vagy képtelen meghúzni ezeket. Ilyenkor egyszerre lehet szélhámos és csalás áldozata. Hangulatingadozása miatt szeszélyes, megbízhatatlan emberré válhat, aki hajlamos összetéveszteni fantáziáit a valósággal. Hajlamos lehet depresszióra, szenvedélybetegségekre, passzivitása miatt pedig más típusú függőségbe is kerülhet vagy valamilyen más értelemben válik áldozattá. A tüzes típushoz hasonlóan maga ő is folyamatos időzavarban szenved, és a gyakorlatiasság, térbeli tájékozódó készség, logika sem tartozik erősségei közé.

Női változatában van valami titokzatos, tündérszerű. Gondoskodó, őszintén segítőkész, akár saját maga rovására is fogékony mások ki nem mondott igényeire. Médiumi vagy gyógyítói képességekkel is rendelkezhet. Lehet orvos, terapeuta, vagy valamilyen ezotériával kapcsolatos szakma művelője. Sokoldalúsága, változékonysága, kreativitása jó színésszé is teszi. Kedvezőtlen esetben intrikálásra, hazudozásra, szenvedélybetegségre hajlamos.

A vizes típusú férfi alkatánál fogva nincs könnyű helyzetben. A férfiassághoz ugyanis olyan, hagyományosan a tűz és a levegő elemhez, a yanghoz tartozó tulajdonságokat társítanak, mint pl. az akarat, aktivitás, intellektus, a racionális eszközökkel felfogható dolgok, stb. Neki mégis az érzelmek, sejtelmek tartományaiban kell elboldogulnia - a két pólus összehangolásához pedig még a legideálisabb esetekben is szükséges némi erőfeszítés.

Harmonikus változata ösztönösen bölcs, kissé romantikus férfi, aki szíve igazságait követi. Akár lelki vezető is lehet, aki együtt érző, ám mégis határozott kézzel egyengeti tanítványai útját. Ha a típus kedvezőtlen adottságai érvényesülnek, gátlástalanul manipulálja mások érzelmeit, visszaél spirituális energiáival vagy valóságtól elrugaszkodott kókler.

Égő vágyak és vad erő - a tüzes típus

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta