SPIRIT

Holisztikusan Bükfürdőn

2009. november 20., péntek 08:18

masszazs-fokuszŐsi szolgáltatások, feng shui térrendezés meg lomi-lomi masszázs – ez jellemző az ország első holisztikus gyógy- és wellness szállodájára.

cikk-tipus-altalanos

Decemberben lesz négy éve, hogy megnyította a kapuit. Ha a bükfürdői Hotel Caramellbe belépsz, máris érzed a hely szellemét. Mintha energetizált lenne a tér és más a hangulat is. A több mint 60 hagyományos és újszerű szolgáltatás nagy része nem új, hanem elfelejtett, ősi dolgokat kelt életre. 

massage-3Kelet varázsa a Nyugatban

A szállodát ugyanis a feng shui alapelveit figyelembe véve építették meg, így különlegesek a belsőépítészeti és térrendezési megoldások. Izgalmas, mégis harmóniát sugalló színek, természetes formák, egzotikus termek, keleties képek és szimbólumok – a szemnek. 

A lelki-mentális összhang eléréséhez segítséget nyújt az asztrológia, a grafológia, és az ősi kínai harcművészeten és meditációs mozgásokon alapuló tajcsi is. Az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amelyet amelyet  magam is kipróbáltam: a sejtelmes kuckóban tartózkodó jósnő, aki azt sem bánja, ha éppen az újságíró faggatja, s az sem,  ha  így aztán fel is borul a szokásos rend. Mi úgyanis egymásnak is jósoltunk…

Ezen a helyen - eddig nem megszokott módon - felfedezhető a Kelet varázsa a Nyugatban, nagy hangsúlyt fektetve az alternatív és komplementer módszerekre, melyek a mai stresszes, rohanó világunkban egyre népszerűbbé válnak. 

 

massage-2Holisztikus szemlélet

Az embert teljes egésznek tekinti, nem kezeli külön testet és lelket, hanem a test, lélek és szellem egységének megteremtésére törekszik. A holisztika abban a meggyőződésben gyökerezik, hogy a világegyetem integrált egész, amelyben minden mindennel összefügg. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget,  hanem a beteget gyógyítja, az egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani, illetve a megelőzésre, a prevencióra koncentrál. Kezelésük nem a tünetekre koncertál, hanem az okokat kutatja. Ezt a szemléletet a szálloda magáénak vallja, és számos területen alkalmazza is. 
 

Lomi-lomi és sós zsírégetés

A barátságos wellness részlegben a jóllétedről gondoskodik a különleges hangulatú élményfürdő, a szaunavilág (finn szauna, infraszauna, tepidárium színterápiával, gőzfürdő aromaterápiával) a sóbarlang, és masszázs. Ha szeretsz sportolni, válogathatsz a többféle hagyományos és távol-keleti programok között, mint például a jóga, csikung vagy a tajcsi. A környék adottságai kitűnő terepet nyújtanak a kerékpározáshoz és az egyre népszerűbb Nordic Walking szerelmeseinek.

A szépségszalonban a legmodernebb szépségápolási és testkezelési terápiák várnak rád. Ki ne hagyd Hawaii szigetekről származó lomi-lomit vagy a Holt-tengeri sósan zsírégető masszázst.

masszazs-1

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta