SPIRIT

Bocs, de most transzban vagyok! 2.

2009. május 14., csütörtök 03:28

meditacioA transzba eséshez elég a saját légzésedre, mozdulataidra, izommunkádra, esetleg a dob monoton hangjára koncentrálnod, s egyszer csak azon kapod magad, hogy százszor nyitottabb vagy önmagad és a külvilág felé, illetve a külvilág és önmagad kapcsolatára.


De nézzük csak meg, mi mindenre jó a transzállapot, vagyis az a módosult tudatállapot, amikor éber tudatod lecsendesül, és közelebb kerülsz a tudatalattidhoz.

Számolj lassan, tíztől visszafelé!
Először is rendkívül jót tesz az egészségednek, ha naponta legalább egyszer, 5–15 percre relaxálsz. Ez a relaxálás nem kényszeres hanyatt fekvést jelent szemrángással és óranézegetéssel, hogy mikor telik már le… Hanem ellazulást, csupa szép és jó gondolat befogását, csupa pozitív állítás ismételgetését, mikoron az arc kisimul, a száj mosolyra húzódik, a szívverés lelassul, az izmok elernyednek, az agy felfrissül. Jó? Csak így tovább!

„A fájdalmad csak ürügy!”

De mire is jó még a módosult tudatállapot?
Hogy választ kapj bizonyos kérdésekre. Akár a tested kérdéseire. Ismerek egy lányt, aki már hónapok óta nőgyógyászati problémával küzdött, és egyik orvos sem talált szervi okot a bajára. Ekkor természetgyógyászhoz fordult, aki felszínes hipnózisba, vagyis transzba vitte őt. Megkérte, hogy újra mesélje el a panaszait. A lány felsorolta, hogy elhúzódó, fájdalmas menstruációi vannak, két menzesz között is rendszeresen görcsöl a hasa, lüktet a bal petefészke. És hirtelen, minden átmenet nélkül, egyszer csak a barátjáról kezdett beszélni. Arról, hogy a hapsi túl gyakran kívánja a szexet, de már nem kedves és nem gyengéd, mint régen, hanem követelődző, mintha a szex járna. Mostanában sokat veszekednek, a pasi ráadásul az állását is elvesztette, és minden bajáért szexsszel akarja kárpótolni magát, ami a lánynak – ebben a formában – egyáltalán nincs ínyére.
Ekkor még sírt is.
Amikor a hipnózisból kijött, maga is elképedt tudatalattija pofonegyszerű válaszán:
„A fájdalmad csak ürügy. Azért vérzik és görcsöl a tested, hogy így tartsd távol magadtól a férfit, akit nem kívánsz.”
A lány meggyógyult, már nem volt szüksége a betegségre ahhoz, hogy rendezze a barátjával való kapcsolatot.

Nem kell ehhez pszichológus

Ha szeretnél választ kapni bizonyos, téged érintő kérdésre, ha szeretnéd megtudni, mit akar üzenni neked a tested egy bizonyos elhúzódó vagy hirtelen jött betegséggel, vagy ha bármilyen dologban tanácstalan vagy, megpróbálhatod kideríteni a választ pszichológus, természetgyógyász nélkül is.
Az agykontrollosok jól bevált módszere, hogy úgynevezett segítőket, tanácsadókat alkalmaznak. Ezek képzeletbeli lények, képzeletünk szülöttei. Amikor ellazult állapotban, vagyis alfában vagy, kérdezd meg magad, kinek a tanácsát fogadnád meg a leginkább bizonyos kérdésekben. A tudatalattid meg fogja mondani, ki a te segítőd. Az enyém például (ne nevess!) Meryl Streep. Fantasztikus nő és fantasztikus művész, bármilyen témában hallgatnék rá. De van ám még egy segítőm, ő nem ismert alak, csak kitaláltam. Magas, erős férfi, hosszú, éjfekete haja van, amit copfban hord. Kreol a bőre. Azt hiszem, indiai. Földig érő leplekben jár. Úgy hívják… Most nézd, nem jut eszembe a neve. Egyébként persze tudom, amikor legelőször jött, bemutatkozott. Szóval ő az én testi-lelki gyógyítóm. Ja, és pénzügyi tanácsadóm. Nem adnám kölcsön semmi pénzért.

Egyszerűen tedd föl nekik a kérdést!

Ha megvan a segítőd, köszöntsd őt szépen, ültesd le képzeletben, és mondd el neki a problémádat. Aztán hallgasd meg a válaszát. Meg fogsz lepődni! Egyáltalán nem biztos, hogy olyasmit mond majd, amire számítottál, vagy amit elképzelnél éber állapotban. Hallgasd végig őt, és amikor kijöttél a transzból, írd föl, amit mondott, hogy még napok múltán is emlékezz rá. Még ha nem is volt egyértelmű az üzenete, előbb-utóbb meg fogod érteni.
Nagyon izgalmas játék, sőt, több mint játék!
Próbáld ki!
(folytatjuk)

Cikkünk első részéhez klikkelj ide: Bocs, de most transzban vagyok!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta