SPIRIT

A jövő megismerhető

2010. február 4., csütörtök 21:20

6rzk_leadkicsiA hatodik érzék fejleszthető, és öngyógyításra lehet alkalmazni - olvastuk egy hírlevélben. Egy újabb ezo-áramlat betörésének köszönhetően megtudjuk, hogyan lehet eltüntetni például a narancsbőrt "tisztánlátással". Erre majd bővebben kitérünk, most azzal foglalkozunk, mi is az a hatodik érzék.

A parapszichológia immár régóta önálló tudományág, amit a vaskalapos tudósok sem tudnak megkerülni, sőt, egyre nagyobb érdeklődést mutatnak iránta, gondoljunk a kvantummechanikára, ami az elemi részecskék legvégső állapotát kutatja, és az anyag fölé helyezi a szellemet. A felgyorsult hírközlésnek köszönhetően, szinte minden nap hallani természetfölötti érzékelésről, amikor valaki az öt fizikai érzékszervén kívül - akarva-akaratlan - mást is használt, és egy új meglátás, információ birtokába jutott. Ez egyeseket megrémíthet, mint minden újdonság, pedig ez természetes folyamat, amely együtt jár az emberi létformával.

Esküszöm, megéreztem

Mindig ijesztő, amikor olyan dologról értesülünk, amit nem látunk át teljesen (telepátia, tisztánlátás, jóslás), nem érzékeljük a határait, ismeretlen és bizonytalan - pedig a miénk, bennünk van. Az élet, egy véget nem érő, hosszú tanulási folyamat - az órára becsengettek, így már csak rajtunk múlik, hogy milyen eredményeket produkálunk, és mennyire készülünk „vizsgáinkra". A hatodik érzéknek elnevezett képességünk egy alapvető, emberi tulajdonság, melynek birtoklása születési előjogunk - az már más kérdés, mennyire használjuk.

A „mintha ez már megtörtént volna" vagy „Esküszöm, hogy megéreztem" sokszor hangoztatott mantra, ha valami jelentős esemény bekövetkezik, például ha sugallatunk támad, hogy megjátsszuk lottón a saját telefonszámunkat, vagy ne üljünk fel egy bizonyos repülőgépre. A mai ember a hatodik érzékéhez legközelebb álmában, vagy félálmában kerül. Ennek nem kell így lennie.

A telepaták tesztje

Az erő éber állapotban is használható. Külföldön a rendőrség előszeretettel alkalmaz spiritisztákat egy-egy bonyolultabb ügy felgöngyölítésére, vagy sorozatgyilkos kézre kerítésében. Több-kevesebb sikerrel, ugyanis itt is csörög a pénz, és erre sok ál-próféta is rájött. Egyetemek, akadémiák, sőt még egyes országok haderői is komolyan kísérleteznek bizonyítottan természetfölötti tulajdonságokat viselő embereken, ijesztő sikerrel, alaposan - persze titkosan - dokumentálva az analízist.

Arról, hogy mennyire megbízható egy spirituális kopó, egyszerű tesztekkel meg lehet győződni, ilyen módszer a kártya és a 'zárt szoba'. Az előbbi egy ötféle jelből álló kártyacsomag, amiből meg kell mondania az alanynak, hogy a tesztvezető kutató éppen melyiket tartja a kezében. A zárt szoba-kísérlet során már nehezebb a dolog, ugyanis meg kell éreznie, hogy a tökéletesen hangszigetelt helyiségben éppen mi zajlik. A tesztek csalhatatlanok és számos módszere ismert. Gyakran használják a telepaták tesztelésére azt a bonyolultabb módszert is, hogy a tesztvezető erősen egy konkrét képre gondol (híres épület, műalkotás, jel stb.) amit az alanynak egyértelműen le kell rajzolnia. Ez alapján állítólag kiderül az igazság.

Folytatjuk a hatodik érzék fejlesztésének módjaival, és az öngyógyítés képességének az alapjaival.

cikk-tipus-linkek

Nézegess aurát!

Miért van szükség varázslatra?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.05 08:48:22greenjoe

  Az érzékek:
  1. látás
  2. hallás
  3. szaglás
  4. tapintás
  5. ízlelés
  6. egyensúly

  Sosem értettem miért és hogyan kell az egyensúlyérzékünket fejleszteni.

  A Hetedik érzékről már szólhatna a cikk. Vagy arról szól?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta