A Bak férfi nem egy flörtbajnok, de imád nősülni

A Bak jegyű emberek zárkózottak és romantikus énjüket csak komoly bányászmunkával sikerülhet feltárni. Viszont aki egy kitartó, hűséges, és emellett energikus társra vágyik, annak érdemes megküzdenie ezzel a feladattal.

A december 22-i hajnali teliholdat követően (amely egyben holdfogyatkozás is, Magyarországról azonban csak részlegesen látható) a Nap belép a Bak jegyébe: ami a tervezés és elengedés ideje. Uralkodó bolygója a Szaturnusz, amely az  idő ura is, tehát meg kell értenünk, hogy mindennek megvan a maga ideje és rendje. Szembesít a múlandósággal, a valósággal és olyan tanításokban részesít, amelynek köszönhetően közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, és egy magasabb értékrendhez.

Veszélyben az anyagi biztonságunk?

A Bak jegyűek az elkövetkezendő időszakban óriási változáson mennek keresztül, elsősorban a számukra rendkívül fontos anyagi biztonság megteremtésében. A pénzhez való viszonyuk átértékelésére kényszerülnek a Bakkal szemben álló jegyű Rákok is, de még a Mérleg és Kos jegyűek is hasonló kihívásokban részesülnek. A pénzhez való viszony átértékeléséhez nem feltétlen kell anyagi válságba kerülnünk. A felbukkanó nehézségek arra ösztönöznek, hogy megértsük azokat a belső folyamatainkat, szükségleteinket (pl. érzelmi biztonság, státusz stb.) amiket eddig a pénzhez kötöttünk és görcsösen ragaszkodtunk a fenntartásához. Bármennyire is nehéz helyzetben vagyunk, jusson eszünkbe, új értékrendnek kell születnie ahhoz, hogy újra biztonságban és szeretetben érezhessük magunkat.

Fotó: Gavin Keefe Schaffer
Fotó: Gavin Keefe Schaffer

Zárkózott, de kitartó

Nincs könnyű dolgunk, ha mélységeiben akarjuk megismerni azt, aki a Bak jegyében született (december 22-január 20.) Ugyanis zárkózott természetű és titkait sem adja ki egykönnyen, csak ha már pontosan tudja, hogy kivel áll szemben. Gyanakvó, és ez bizonyos esetekben átfordulhat az élet és az emberek iránti teljes bizalmatlanságba. A Bak jegy az egyik legkitartóbb jegy: ha valamit egyszer a fejébe vesz, tűzön-vízen keresztülviszi. A többi föld jegyhez hasonlóan (Bika, Szűz) gyakorlatias és talpraesett, realista és semmit sem tesz cél nélkül. Kitartóan képes követni a kimondatlan előírásokat is, mindig figyelembe veszi, hogy mi helyes és a megfelelő. Gyakran hallható a Bakok szájából, hogy „de mit fognak gondolni mások?”, mivel féltik társadalmi rangjukat, státuszukat és tartanak az emberek ítéletétől.

Romantikusak, csak nagyon mélyen

A Bak jegy a Szaturnusz bolygó uralma alatt áll. A jegy szülötteinek alapeleme a biztonság és a birtoklás, és minden anyagi jellegű dologra érzékenyen reagálnak. Amit feladatként fognak fel, abban hajthatatlanul makacsok, és az eredménynek is mindig tökéletesnek kell lennie.  Döntéseikbe nem engednek beleszólást. Sokszor úgy hozza az élet, hogy a Bakoknak már egészen fiatalon felelősségteljes, kemény életet kell élniük. Emiatt képesek háttérbe szorítani érzelmeiket, és olyan falat építenek ki maguk köré, ami miatt azt gondolnánk, hogy nincsenek is érzelmeik. Pedig szívük legmélyén ők is romantikusak. Egy Bak nagyobb értéket tulajdonit a mély tiszteletnek, kötelességnek, hűségnek, a családi köteléknek, mint egy néhány hónapos, nagy szenvedélynek.

Számára a házasság az ideális

Érzelmei egy Bak jegyűnek is vannak, azonban ahhoz, hogy kimutassa, már kevesebb érzéke van. Hűséges típus, ha egyszer maga mellé választott valakit, nem rágódik azon, hogy másokkal milyen lenne az élet. Számára a párkapcsolat legideálisabb formája a házasság. Szexuális energiája nagyon erős, azonban jól tud uralkodni magán. Mindkét nemnek szüksége van az irányításra. Egy Bak nő csak ott nyílik meg, ahol biztonságban érzi magát, igazi világa a munka és az őszinteség. Ha nem csinálhat karriert, akkor az irányítást általában a családban éli meg.

Fotó: Jeremy Blanchard
Fotó: Jeremy Blanchard

A Bak férfi rendkívül kitartó az udvarlásban is, az igyekezete néha görcsössé is teheti. Nem a visszautasítás zavarja, hanem sajnálja az elvesztegetett időt. Ezért sokszor még mielőtt hozzákezdene, józanul felméri az esélyeit. A flörtölés nem igazán tartozik az erősségei közé. Vonzereje nem a játékosságában, hanem a megbízhatóságában rejlik. Nincsenek eltúlzott illúziói, így komolyabb csalódás sem éri. Nem hasonlít romantikus regényhősökre, azonban rendkívül energikus és egy életre szóló megbízható társra találhatunk benne.

Címlapfotó: Susanna Celso

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek